Bende az çekmiyorum bu böbrek taşından
Allah düşmanıma bile vermesin. Cümleten geçmiş olsun
Bendeki kalsiyum oksalat olarak bilinen ve en yaygın olan tipi. Kolay kırılabilen ama etrafı putürlü ve düşmesi zor olan bir taş. Oksalat en çok paket yiyeceklerde var. Bu yüzden paket yiyeceklerden uzak durmakta fayda var. Kalsiyum bilindiği üzere en cok süt ürünlerinde var ancak aşırı tüketilmesi taşa sebep olmuyor. Sebep olan tuz. Haddinden fazla tuz tüketilmesi böbreklerden kalsiyum atılmasına sebep oluyor. Buda az su icen veya böbrekde anatomik problemi olan birisi için risk teşkil ediyo.
Kalsiyum oksalat taşları yolda veya mesanede ultrason veya xray gibi görüntüleme teknikleriyle görünemeye biliyor. Bu durumda ilaçlı film de denilen IVP tekniği kullanılıyor.
Şu an için en yeni teknik mesana ve böbrek içine idrar yollarından girerek taşın direk kirılması. Yeni bir teknik olduğu için heryerde bulanamayabilor ve biraz maliyetli olabilir. Ancak bu teknikle tasından kurtulan arkadaslar bundan oldukça memnun kaldılar.
Gilaburu eskina balığı tası vb ek gidalar çokbtavsiye edilir. Ama ben hiçbirinden fayda görmedim. Belki daha sabırlı olup uzun sure tuketmek gerekiyor bilemiyorum. Ben hep şifayı doktor arkadaşlarımda buldum.
Şimdilik bu konuda aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe yazarım. Acil şifalar dilerim