Gönderen Konu: Böbrek kumu ve taşı için çekenden tavsiyeler  (Okunma sayısı 7987 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim TUTKUN

• *
  • Dare in Brocca
Böbrek kumu ve taşı için çekenden tavsiyeler
« : 04 Eylül 2017, 21:51:20 »
Değerli dostlar;

1 yıldır gerek kum gerekse taş konusunda fasılalı olarak sıkıntı çekiyorum. Bilindiği üzere böbrek ağrısı bir insanın ömründe çekebileceği en büyük ağrılardan biri. Apandist de yaşadım, alakası yok. Bayanlara göre doğum sancısından beter, ki bayanlar erkeklere göre daha rahat atlatıyor bu acıyı.
Böbreklerde biriken kalsiyum ve ürik asit sebep oluyor bu duruma. Allah düşmanıma vermesin diyorum. Saatler süren sancılar, ızıdırap geçen tuvaletler, uykusuz geceler, iki günde bir acil servis maceraları derken bu yıl daha sezonu açamadım.
Tıbbın elinden bu noktada çok fazla bir şey gelmiyor. Çok sıkıştığınızda acile gidip ağrı kesici iğne yapılıyor ve günü kurtarıyorsunuz.

Allah vermesin ama olur da bir arkadaşımızın başına gelirse diye kendi tecrübelerimi ve çözüm yollarımı aktarmak istiyorum. Bunların bilimsellikle bir alakası yoktur. Uygulamanın sağlığınızı tehdit etmeyeceği şeyler olduğu için paylaşıyorum.

1. Tuzu hayatınızdan çıkarın, hayatınız güzelleşsin. Böbrekteki suyu tükettiği için özellikle kum dökme zamanları tuzu kesinlikle ama kesinlikle kullanmayın. Bu zaten işleri kolaylaştıracak.

2. Bol bol su tüketin. Doktor tavsiyesi üzerine, kum dökme zamanlarımda günde 4 litreye kadar su içiyorum. İçilen suyun soğuk olmaması gerekiyor. Hatta bir miktar sıcak olmasında fayda var.

3. Yine doktor tavsiyesi üzerine bazı ağrı kesiciler alıyorum. İdrar yollarını rahatlatıyor.

4. Doğal limonata. Ne kadar etkili olduğuna inanamazsınız. Şeker kullanmadığım için 1 bardak suya 1 limon sıkıp içiyorum. 1 saate kalmadan ağrım büyük oranda azalıyor. Günde 3 kere tekrarlıyorum. Özellikle ağrının kötüye gideceğini hissettiğimde su yerine linonataya yükleniyorum abartmamak koşuluyla.

5. Evde çabuk ulaşabileceğiniz diğer rahatlatıcılar maydonoz suyu ve yoğurt suyu. Bir kapta maydonozu kaynatın ve ılıyınca için. Yoğurt suyunun ev yoğurdundan olması en iyisi.

6. Ayaklarınızı ve böbreklerinizi sıcak tutun. Gerekirse sıcak su tulumu hazırlayıp ayak ve böbreklere uygulayın.

7. İp atlayın. Kum ve taş durduğu yerde ağrı yapıyor. Hareket etmesi de ayrı bir sorun ama dökmek zorundasınız sonuçta. Zıplamak taş ve kumu hareket ettirmek için çok iyi bir yol.

8. İdrar sıkışıp kaldığında kesinlikle zorlamayın. Kristaller idrar yolunu zaten çize çize gidiyor. Zorlarsanız başınıza idrar yolları iltihabını da dert alırsınız ve günlerce kırmızı renk idrar yapmak zorunda kalabilirsiniz (nedeni malum).

9. Bir ürologa görünmeyi ihmal etmeyin. Bazı büyüklükteki taşlar düşürmeye elverişli olmuyor ve cerrahi müdehale gerekebiliyor. Ayrıca iltihaba önlem olarak antibiyotik kullanmanız gerekebilir. Doktora mutlaka gidin.

10. Dinimiz her şeyin güzelini emrediyor, tuvaletinizi ayakta yapmayın.

11. Süresi değişkenlik gösteren bir durum. Ben şu an 5. haftadayım ağrıda. Sabırlı olun. İnşaallah çektiklerimiz bir nebze günahlarımıza kefaret olur. Eğer kılmıyorsak, ağrımızın yoğun olduğu bir zamanda namaz kılmayı deneyelim, aczimizi görelim ve normal zamanlarda bedavaya aldığımız sağlığımız için şükredelim.

Haddimi aşmadığımı umarak birkaç tavsiyede bulundum. Aştığım noktalar olduysa lütfen uyarın ve hakkınızı helal edin. Allah şifa versin.

Saygılar.
  • Beretta 686 Silver Pigeon I O/U
1988 Bornova/İzmir / İkamet: Bartın
A rh (-)

How can you turn back when you know in your heart that there is no real turning back?

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Ynt: Böbrek kumu ve taşı için çekenden tavsiyeler
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2017, 22:01:27 »
Allah acil şifalar ihsan etsin, Allah razı olsun Hocam.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim TUTKUN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2017, 22:17:45 »
Geçmiş olsun İbrahim kardeşim.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2017, 23:02:30 »
Geçmiş olsun kardeşim   allah acil şifalar versin  sıcak Kaplıca  falan nasıl gelir  acaba denediniz mi
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2017, 01:14:41 »
ÇOK Geçmiş olsun kardeşim   allah acil şifalar versin .av sezon baslangıcında kötü bir rahatsızlık
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2017, 01:24:22 »
Yardımlaşma ve paylaşım yönünüz inanılmaz gerçekten bu ağrı sızı içinde bile başkalarına faydam dokunsun modundasınız. Her foruma sizin gibi bir üye lazım😊
Acil şifalar diliyorum.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim TUTKUN

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2017, 10:11:10 »
Geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2017, 10:28:05 »
@Tuncay KAHRAMAN
@Atagan YILDIZ
@Hüseyin İŞCEN
@Veli TOKCAN
@Fatih S.M.YAPAR
@Erol ÖZTÜRK

Teşekkür ederim değerli arkadaşlar. Allah razı olsun hepinizden. Fatih Hocam, tıp sağ olsun yardımcı oluyor ama bazen damdan düşen de lazım oluyor. O niyetle yazdım :) Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim, güzel bakan güzel görür.
A rh (-)

How can you turn back when you know in your heart that there is no real turning back?

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #8 : 05 Eylül 2017, 10:41:57 »
geçmiş olsun kardeşim,

bende kronik malesef bu taş olayı vücut kendisi taş üretiyor, kristal şeklinde tırtıklı taş yapıor, genelde 5 mm e kadar büyüyor, sancılar başladımı geliyorum haberini veriyor, genelde hep gece başlar bu sancılar düşürüne kadar çekilen ızdırap anlatılmaz, yapılması gerekenleri sen izah etmisin zaten,

fakat ben avda kendime hiç dikkat etmiyorum, çamur avcısıyım, çocukluğum bataklıkta ördek kovalamakla geçti,

en son 4 yıl önce buzu kırıp suyun içini kazarak güme yaptım, saatlerce suyun içinde bekledim donma tehlikesi geçirdim

şimdi en ufak bir esintide böbreklerim hemen uyarı veriyor

sağlık çok önemli ama bu av hastalığı bazen insanın gözünü kapatıyor

sağlık olmazsa av da olmaz

tekrar geçmiş olsun
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Rıdvan KALKAN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #9 : 05 Eylül 2017, 10:48:02 »
İbrahim Bey öncelikle geçmiş olsun diyorum; inşallah en kısa sürede şifa bulursunuz. Paylaşımınızdaki faydalı bilgiler için de ayrıca teşekkür ediyorum. Faydası olur mu bilmiyorum ama internette Yeditepe Hastanesinin sitesinde şöyle bir bilgiye rastladım:

Böbrek taşı hastası olanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ nden Uzman Diyetisyen Binnur Okan, “Böbrek taşı hastalarında beslenme çok önemlidir. Ancak genellikle çok ihmal edildiği için yanlış beslenme nedeniyle taş sorunu sıklıkla tekrarlar. Özellikle Türkiye’de tüketilen çay, su, alkol,tuz ve hayvansal kaynaklı protein miktarları önemli faktörlerdir” diyor
Böbrek taşı hastalarının beslenmesi özel mi olmalıdır?
Böbrek taşında genetik faktörler çok etkili olsa da biz çevresel faktörlerle de bu sorunu geciktirebilmek için çabalamalıyız. Böbrek taşı hastalarında beslenme çok önemlidir. Ancak genellikle çok ihmal edildiği için yanlış beslenme nedeniyle taş sorunu sıklıkla tekrarlar. Özellikle Türkiye’de tüketilen çay, su, alkol, tuz ve hayvansal kaynaklı protein miktarları önemli faktörlerdir.

Böbrek taşı hastaları beslenmelerinde nelere dikkat etmelidir?
Türkiye’de en sık rastlanan taş tipleri kalsiyum oksalat taşlarıdır. Bu nedenle böbrek taşı hastalarının beslenmesinde alınan oksalat miktarı büyük önem taşımaktadır. Oksalat alımında en önemli etkenlerden biri siyah çay tüketimidir. Siyah çay oksalattan çok zengindir, o nedenle direkt olarak etkiler. Çay dışında fazla kahve tüketimi, suyun yetersiz tüketilmesi, tuzun fazla tüketilmesi, oksalattan zengin sebzelerin, hayvansal kaynaklı proteinin fazla alınması riski artıran faktörlerdir.
Hayvansal kaynaklı protein, kırmızı erik ve mürdüm eriği idrarı asit yapar ve oksalat taşlarının çökmesi  uygun hale gelir. O yüzden hayvansal kaynaklı proteini mümkün olduğu kadar günlük gereksinimi aşmayacak kadar öneriyoruz. Yetersiz olması da uygun değildir, çünkü vücudun protein ihtiyacı vardır ve hayvansal kaynaklı protein de vücutta en iyi kullanılan proteindir.
Sebzeler de genellikle yüksek oksalat içerdiğinden mümkün olduğu kadar oksalat miktarı az olan sebzeleri öneriyoruz. Örneğin çok koyu yeşil yapraklı sebzelerde oksalat miktarı fazladır. Ispanak, semizotu, pancar, şalgam, taze fasulye bamya gibi sebzeler bu sınıfa girer. Brokoli, bürüksel lahanası ve normal lahanada ise miktar düşüktür. Mümkün olduğu kadar sebzelerin haşlanıp, suyu süzüldükten sonra pişirilmesini ve tüketilirken beraberinde bir kalsiyum kaynağının bulunmasını (yoğurt, peynir, süt gibi) öneriyoruz.
Meyvelerden kırmızı erik ve mürdüm eriği asit yapar. Asit ortamda oksalat taşları çok daha kolay çöker. Çilek ve kivi de yine oksalattan zengin meyvelerdir. Limonata ve portakal suyu önerdiğimiz içecekler arasında… Yağlı tohumlardan fındık, yerfıstığı, badem gibi yiyecekler yine oksalattan çok zengindir. Hastalarımıza bunları azaltmalarını; kakao ve kakaolu içecekler ile kolayı mümkünse tamamen çıkarmalarını istiyoruz.
Böbrek hastalarında su tüketimi çok nem taşır. Özellikle hastanın geçmişini incelediğinizde çoğunun altında yeterli miktarda su tüketilmediğini görüyoruz. Günlük su tüketiminin 2-2,5 litre olmasını, toplam sıvı alımının ise; erkeklerde 3,7 litre, kadınlarda da 2,7 litre olmasını istiyoruz.
Tuzu hayatınızdan çıkartın demiyoruz başka bir rahatsızlığı yoksa günlük 6 gram tuz normal sağlıklı bireyler için yeterlidir. İlave tuz, sofrada tuzluk kullanımını istemiyoruz.

Vücuda alınması gereken günlük kalsiyum miktarı ne kadar olmalıdır?
Kişiye göre farklılıklar gösterse de ortalama 1000–1200 miligram alınması önerilir. Bu miktar da 3 su bardağı süt ya da yoğurt ve iki dilim kadarda peynir anlamına gelmektedir. Tüm besinlerden dengeli bir şekilde alınması gerekiyor.  Günlük önerilen dozların yüzde yüzünü almaları gerekiyor. Bunun için de mutlaka bireysel danışmanlık alınmalı ve kişinin ihtiyacına göre yönlendirilmeli.

Böbrek taşı olanlar,

Siyah çayı ve kahveyi çok az tüketmeli,
Bol su içmeli,
Tuzu yemeklerden az miktarda almalı, ekstra tuzluk kullanmalı,
Yeterli kalsiyum almalı, aşırıya kaçmamalı,
Siyah çay yerine yeşil çay ya da diğer bitki çaylarını tercih etmeli,
Alkolden uzak durmalı,
Hayvansal kaynaklı protein alımına dikkat etmeli,
İdeal ağırlığında olmalı, ani kilo kayıplarından kaçınmalı...

Mutlu ve esen kalın İbrahim Bey...

• fias-cesa favorit valment süperpoze av tüfeği
1970 - Edirne

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Rıza BOZOKLU, Osman KÜÇÜKMUMCULAR, İbrahim TUTKUN

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2017, 11:16:42 »
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
İbrahim Bey  Eşkina  isimli  balıkta  taş  bulunuyor.Bilmiyorum  denediniz mi?
Bu taşı  böbrek taşı eritmede  limon  suyu ile  birlikte  kullanıyorlar.
Kullanan herkeste  yüzde  yüz fayda  etmese de    belli bir  kesim  taşlardan kurtulduğu gibi  taşın tekrarlama  olayından da kurtuluyorlar.
Taşların, kumların  idrar ile birlikte  çıtır  çıtır gittiğini  söyleyenler var.
.
http://www.bobrektasidusurucu.com/index.php?Sayfa=Kullanimi
http://www.fibhaber.com/saglik/bobrek-tasina-eskina-baliginin-tasi-sifa-dagitiyor-h5100.html
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2017, 12:30:49 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim TUTKUN

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2017, 11:18:30 »
geçmiş olsun kardeşim,

bende kronik malesef bu taş olayı vücut kendisi taş üretiyor, kristal şeklinde tırtıklı taş yapıor, genelde 5 mm e kadar büyüyor, sancılar başladımı geliyorum haberini veriyor, genelde hep gece başlar bu sancılar düşürüne kadar çekilen ızdırap anlatılmaz, yapılması gerekenleri sen izah etmisin zaten,

fakat ben avda kendime hiç dikkat etmiyorum, çamur avcısıyım, çocukluğum bataklıkta ördek kovalamakla geçti,

en son 4 yıl önce buzu kırıp suyun içini kazarak güme yaptım, saatlerce suyun içinde bekledim donma tehlikesi geçirdim

şimdi en ufak bir esintide böbreklerim hemen uyarı veriyor

sağlık çok önemli ama bu av hastalığı bazen insanın gözünü kapatıyor

sağlık olmazsa av da olmaz

tekrar geçmiş olsun

Teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun Mahmut Bey. Hastalığınızın kronik olmasına çok üzüldüm. Allah kolaylık versin. Benim ikinci kez başıma geliyor, kronik olmasını düşünemiyorum bile. Bende de kronik sinüzit var. Kendinizi iyi koruyup kollayın, dediğiniz gibi sağlık çok önemli. Avcıların avdan mahrum kalmaması için azami dikkat göstermesi gerekiyor.
Tekrar çok geçmiş olsun.

Saygılar.
A rh (-)

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #12 : 05 Eylül 2017, 11:21:21 »
İbrahim Bey öncelikle geçmiş olsun diyorum; inşallah en kısa sürede şifa bulursunuz. Paylaşımınızdaki faydalı bilgiler için de ayrıca teşekkür ediyorum. Faydası olur mu bilmiyorum ama internette Yeditepe Hastanesinin sitesinde şöyle bir bilgiye rastladım:

Böbrek taşı hastası olanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ nden Uzman Diyetisyen Binnur Okan, “Böbrek taşı hastalarında beslenme çok önemlidir. Ancak genellikle çok ihmal edildiği için yanlış beslenme nedeniyle taş sorunu sıklıkla tekrarlar. Özellikle Türkiye’de tüketilen çay, su, alkol,tuz ve hayvansal kaynaklı protein miktarları önemli faktörlerdir” diyor
Böbrek taşı hastalarının beslenmesi özel mi olmalıdır?
Böbrek taşında genetik faktörler çok etkili olsa da biz çevresel faktörlerle de bu sorunu geciktirebilmek için çabalamalıyız. Böbrek taşı hastalarında beslenme çok önemlidir. Ancak genellikle çok ihmal edildiği için yanlış beslenme nedeniyle taş sorunu sıklıkla tekrarlar. Özellikle Türkiye’de tüketilen çay, su, alkol, tuz ve hayvansal kaynaklı protein miktarları önemli faktörlerdir.

Böbrek taşı hastaları beslenmelerinde nelere dikkat etmelidir?
Türkiye’de en sık rastlanan taş tipleri kalsiyum oksalat taşlarıdır. Bu nedenle böbrek taşı hastalarının beslenmesinde alınan oksalat miktarı büyük önem taşımaktadır. Oksalat alımında en önemli etkenlerden biri siyah çay tüketimidir. Siyah çay oksalattan çok zengindir, o nedenle direkt olarak etkiler. Çay dışında fazla kahve tüketimi, suyun yetersiz tüketilmesi, tuzun fazla tüketilmesi, oksalattan zengin sebzelerin, hayvansal kaynaklı proteinin fazla alınması riski artıran faktörlerdir.
Hayvansal kaynaklı protein, kırmızı erik ve mürdüm eriği idrarı asit yapar ve oksalat taşlarının çökmesi  uygun hale gelir. O yüzden hayvansal kaynaklı proteini mümkün olduğu kadar günlük gereksinimi aşmayacak kadar öneriyoruz. Yetersiz olması da uygun değildir, çünkü vücudun protein ihtiyacı vardır ve hayvansal kaynaklı protein de vücutta en iyi kullanılan proteindir.
Sebzeler de genellikle yüksek oksalat içerdiğinden mümkün olduğu kadar oksalat miktarı az olan sebzeleri öneriyoruz. Örneğin çok koyu yeşil yapraklı sebzelerde oksalat miktarı fazladır. Ispanak, semizotu, pancar, şalgam, taze fasulye bamya gibi sebzeler bu sınıfa girer. Brokoli, bürüksel lahanası ve normal lahanada ise miktar düşüktür. Mümkün olduğu kadar sebzelerin haşlanıp, suyu süzüldükten sonra pişirilmesini ve tüketilirken beraberinde bir kalsiyum kaynağının bulunmasını (yoğurt, peynir, süt gibi) öneriyoruz.
Meyvelerden kırmızı erik ve mürdüm eriği asit yapar. Asit ortamda oksalat taşları çok daha kolay çöker. Çilek ve kivi de yine oksalattan zengin meyvelerdir. Limonata ve portakal suyu önerdiğimiz içecekler arasında… Yağlı tohumlardan fındık, yerfıstığı, badem gibi yiyecekler yine oksalattan çok zengindir. Hastalarımıza bunları azaltmalarını; kakao ve kakaolu içecekler ile kolayı mümkünse tamamen çıkarmalarını istiyoruz.
Böbrek hastalarında su tüketimi çok nem taşır. Özellikle hastanın geçmişini incelediğinizde çoğunun altında yeterli miktarda su tüketilmediğini görüyoruz. Günlük su tüketiminin 2-2,5 litre olmasını, toplam sıvı alımının ise; erkeklerde 3,7 litre, kadınlarda da 2,7 litre olmasını istiyoruz.
Tuzu hayatınızdan çıkartın demiyoruz başka bir rahatsızlığı yoksa günlük 6 gram tuz normal sağlıklı bireyler için yeterlidir. İlave tuz, sofrada tuzluk kullanımını istemiyoruz.

Vücuda alınması gereken günlük kalsiyum miktarı ne kadar olmalıdır?
Kişiye göre farklılıklar gösterse de ortalama 1000–1200 miligram alınması önerilir. Bu miktar da 3 su bardağı süt ya da yoğurt ve iki dilim kadarda peynir anlamına gelmektedir. Tüm besinlerden dengeli bir şekilde alınması gerekiyor.  Günlük önerilen dozların yüzde yüzünü almaları gerekiyor. Bunun için de mutlaka bireysel danışmanlık alınmalı ve kişinin ihtiyacına göre yönlendirilmeli.

Böbrek taşı olanlar,

Siyah çayı ve kahveyi çok az tüketmeli,
Bol su içmeli,
Tuzu yemeklerden az miktarda almalı, ekstra tuzluk kullanmalı,
Yeterli kalsiyum almalı, aşırıya kaçmamalı,
Siyah çay yerine yeşil çay ya da diğer bitki çaylarını tercih etmeli,
Alkolden uzak durmalı,
Hayvansal kaynaklı protein alımına dikkat etmeli,
İdeal ağırlığında olmalı, ani kilo kayıplarından kaçınmalı...

Mutlu ve esen kalın İbrahim Bey...

Rıdvan Bey paylaştığınız değerli bilgiler ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sağlık gittiğinde bu tip bilgiler paha biçilemez oluyor.

Saygılar.
A rh (-)

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #13 : 05 Eylül 2017, 11:23:13 »
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
İbrahim Bey  Eşkina  isimli  balıkta  taş  bulunuyor.Bilmiyorum  denediniz mi?
Bu taşı  böbrek taşı eritmede  limon  suyu ile  birlikte  kullanıyorlar.
Kullanan herkeste  yüzde  yüz fayda  etmese de    belli bir  kesim  taşlardan kurtulduğu gibi  taşın tekrarlama  olayından da kurtuluyorlar.
Taşların, kumların  idrar ile birlikte  çıtır  çıtır gittiğini  söyleyenler var.

http://www.fibhaber.com/saglik/bobrek-tasina-eskina-baliginin-tasi-sifa-dagitiyor-h5100.html

Rıza Bey çok sağ olun. Mübareklerle hiç de aram yoktur ama dediğiniz balığı bi araştırayım  :)
A rh (-)

Çevrimdışı Mustafa ÖZDEMİR 60

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #14 : 05 Eylül 2017, 11:44:24 »
Geçmiş olsun ibrahim bey. Bir ara bende yaşamıştım bu derdi. Gerçektende hiç çekilecek bir ağrı değil.  Allah yardımcın olsun. İnşallah tez zamanda kurtursun.
  • VURSAN CY89 SÜPERPOZE
  • HATSAN DYNAMIC
  • İNGİLİZ SETTER
1986 Tokat

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 05 Eylül 2017, 11:44:58 »
Mahmut Bey  sinüzit bende de  vardı.
Her ne kadar  ilaç kullandıysam  iyileşti gibi görünse de   soğuk ve  nemli  havalarda  yeniden ortaya çıkıyordu.
Ben   FERSAN marka gibi  kaliteli üzüm sirkesini  su ile  seyreltip  burnuma   abdest alır gibi  kuvvetlice   çekip kurtuldum.
3-4 senedir  epey rahatım Allah'a  şükür.  En azından  o kadar   karda,  kışta, denizde,  derede, tepede   üşümeme  rağmen  tekrarlamadı.
Bir çay  bardağının 5 te 1 ine  üzüm sirkesi koyup üzerini   ılık su  ile  doldurup  kuvvetlice  buruna  çekince  yüzünüzdeki  iltihaplı olan yerler bir anda   yanıyor.
Günlerce  çektiğiniz ağrılar  yarım saat sonra  azalmaya başlıyor.Ben  bu şekilde  kurtuldum.
Ertesi gün aynı işlemi yeniden yaptım. Çok büyük oranda  sinüzit  kayboldu yani kurudu.
Yalnız  sakın  bardağı komple  üzüm sirkesi  ile  doldurup burnunuza  çekmeyin çünkü  çok feci  yakar.
Sonra  deli dana  gibi tepinirsiniz.
Sulandırarak  kullanmanız gerekiyor.
.
http://ilacsaglik.com/sinuzit-ve-migren-sirkeli-suyla-en-fazla-15-gunde-bitiyor/
.
http://kadindayasam.com/2016/11/26/sinuzit-ve-migren-sirkeli-suyla-en-fazla-15-gunde-bitiyor.html
.

« Son Düzenleme: 05 Eylül 2017, 14:18:11 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #16 : 05 Eylül 2017, 11:47:46 »
Geçmiş olsun ibrahim bey. Bir ara bende yaşamıştım bu derdi. Gerçektende hiç çekilecek bir ağrı değil.  Allah yardımcın olsun. İnşallah tez zamanda kurtursun.

Teşekkür ederim Mustafa Bey. Allah razı olsun. Her hastalığın kendine göre bir cilvesi var. Rabbim hepimize sağlık esenlik ihsan etsin.
A rh (-)

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #17 : 05 Eylül 2017, 11:48:58 »
Sayın @Rıza BOZOKLU tavsiye için teşekkürler. Eve gidince dediğinizi deneyeceğim :)
A rh (-)

Çevrimdışı Fazlı MORAL

• *
« Yanıtla #18 : 05 Eylül 2017, 11:53:50 »
Arkadaşlar doğal limonata taş ve kumun oluşumunu engelleyen en önemli yardımcı.
  • huğlu 401A
  • huğlu renova kinetik sistem
  • sarsılmaz concort sport 66 namlu
  • kurzaar
Fazlı MORAL
1973  terme samsun ikamet menemen izmir
Cümleler doğrudur sen doğru isen
Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

The following users thanked this post: Rıza BOZOKLU, İbrahim TUTKUN

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 05 Eylül 2017, 12:20:43 »
Geçmiş olsun İbrahim Kardeşim. Ben de aynı dertten muzdaribim. 4 defe taş düşürdüm 1 defa kırdırarak düşürdüm. Özellikle çok küçük taşlar düşmeye meyilli olduğu için daha çok sancı yapıyor. Bazen de taş hiç bir belirti vermeden böbrekte oluşup büyüyebiliyor. Oluşan taşlar sürekli doktor tarafından takip edilmeli, tüm uygulamalara rağmen düşmüyorsa müdahale edilmeli. Aksi taktirde uzun vadede böbreği kaybetme riski bile var. Mevla'm tüm hastalarımıza şifa versin.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #20 : 05 Eylül 2017, 13:12:01 »
Arkadaşlar doğal limonata taş ve kumun oluşumunu engelleyen en önemli yardımcı.

Aynen Fazlı Bey. Ev yapımı limonatadan gördüğüm faydayı başka bir içecekten görmedim. Hem oluşum kısmında hem de dökme kısmında gerçekten çok faydalı. Sadece sınırı nedir onu bilmiyorum. Günde 3 bardak içiyorum. Bana kalsa 5-6 da içerim ama illa ki onun da bir zararı olur diye çekiniyorum.

Saygılar.
A rh (-)

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #21 : 05 Eylül 2017, 13:18:45 »
Geçmiş olsun İbrahim Kardeşim. Ben de aynı dertten muzdaribim. 4 defe taş düşürdüm 1 defa kırdırarak düşürdüm. Özellikle çok küçük taşlar düşmeye meyilli olduğu için daha çok sancı yapıyor. Bazen de taş hiç bir belirti vermeden böbrekte oluşup büyüyebiliyor. Oluşan taşlar sürekli doktor tarafından takip edilmeli, tüm uygulamalara rağmen düşmüyorsa müdahale edilmeli. Aksi taktirde uzun vadede böbreği kaybetme riski bile var. Mevla'm tüm hastalarımıza şifa versin.

Osman Bey teşekkür ediyorum, sizlere de çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Konu sayesinde böbrek rahatsızlığı çekenleri de öğrenmiş oluyoruz :)
Bendeki taşlar genelde müdehale gerektirmeyen boyutta oluyorlar. Bu yüzden doğal yollarla vücuttan çıkması gerekiyor :( Sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum bu duruma.
A rh (-)

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 05 Eylül 2017, 14:06:59 »
İbrahim Bey öncelikle geçmiş olsun. Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş.
Bizi sürekli uyarır babam; avda üşütmeyin sonradan sıkıntısını çekersiniz kendinizi kollayın der.
''Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi'' diye boşuna dememişler.. Sağlık en büyük nimet. Dikkat etmek lazım..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 05 Eylül 2017, 14:32:29 »
Öncelikle hasta olan tüm herkese Allah(C.C) dan acil şifalar diliyorum.
Mevlam herkesin derdine deva ,hastalarına şifalarlar ihsan eylesin.
Bu tarz paylaşınları nadir olarak görsekte muhakkak bir çok kişi faydalanacaktır.
Konuyu açan @İbrahim TUTKUN başa olmak üzere konuya katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Selamlar...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• *
  • Dare in Brocca
« Yanıtla #24 : 05 Eylül 2017, 14:50:23 »
Öncelikle hasta olan tüm herkese Allah(C.C) dan acil şifalar diliyorum.
Mevlam herkesin derdine deva ,hastalarına şifalarlar ihsan eylesin.
Bu tarz paylaşınları nadir olarak görsekte muhakkak bir çok kişi faydalanacaktır.
Konuyu açan @İbrahim TUTKUN başa olmak üzere konuya katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Selamlar...

Allah razı olsun Hocam. Avcı forumunda ilginç bir konu oldu ama inşaallah istifade edenler olur.
A rh (-)