Sayın
@Berat ŞAHİN, güzel bir bütçe bence. Tabi bütçe arttıkça seçenek de artıyor ve kafa karışıyor
Konuyu takip ettiğiniz için görmüşsünüzdür ki benim elimdeki seçenekler RAV4, Honda CRV, Nissan X-Trail ve Forester olarak daralmıştı. Ben seçimimi hem arazi şartlarında sahip olduğu yüksek performans, şehir kullanımı için konforlu, yakışıklı ve güvenli bir araç olduğu ve motor gücüne göre fena olmayan yakıt tüketimi için Subaru Forester'dan yana kullandım. Otomatik şanzumanlı bir araç arıyordum. Dizel ve otomatik bir arada biraz zor bulunuyor. Ve açıkçası dizel araçlardan da pek hoşlanmıyorum. Bakım maliyetleri, gürültüsü, motor sesi derken bana cazip gelmiyor. Subaru'nun dizel modelleri de var. Bütçenizi biraz zorlasa da onlara da bakabilirsiniz. Siz benim gibi araç güvenliğini ön planda tutuyorsunuz. Seçimleri bu yönde daraltarak ilerleyebilirsiniz benzinli yada dizel ayırt etmeksizin. Benzinli 1.6 bir araç da olabilir. Vaktim oldukça sizin için de aradığınız özelliklerde araç bakıp burada paylaşırım.
Aklıma gelmişken, siz de bütçenizi benim gibi 85-90 liraya indirirseniz, siz de 2.0 benzinli bir Subaru alıp, kalan parayla da küçük motorlu bir binek ilave edebilirsiniz
Yakıt o zaman pek üzmez sizi.
İnsanların fikirlerini etkilemekten hoşlanmıyorum ama bazen vicdan yapıp bazı şeyleri söylemem gerektiğine inanıyorum. Özetle, bence XLV'yi listenizden çıkarın. Paylaşmış olduğum satış rakamlarında gördünüz, tek tük gidiyor. Otomotiv piyasası uzmanı değilim ama bu aracın ikinci elde çok değer kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca çarpışma testleri güzel ama aracı bilmiyoruz tanımıyoruz.
Umarım tavsiyelerimde haddimi aşmamışımdır. Öyleyse affola.
Saygılar.