Teşekkürler Sayın
@Savaş KARAUZ.
Mümkün olduğu kadar birinci elden tecrübelerimizi paylaşınca tabii ki edinilen izlenimler daha sağlıklı oluyor. Kendi deneyimimiz değilse de en azından "şu kişinin şu model şu km şu aracı var, şöyle diyor" diye referanslı izah etmeye çalışırsak, daha iyi olur. Tabi diğer yandan isteyen de istediği fikri belirtmek de özgür. Biliyorsunuz ki, örneğin konu gereği bir aracın teknik özelliklerini bilmeden sırf marka adına beğenmeyenler de oluyor, bu kişilere de saygı duyuyorum. Hepimiz yeri geldiğinde böyle şeyler yapıyoruz. Zaten her marka her insanda aynı intibayı uyandırsa, marka çeşitliliği diye bir şey olmazdı değil mi
VW kullanıcısı olarak ben de hem kullanıcı hem de dışarıdan bakan birisi olarak yorumumu yapayım. Bence bu araçların, özellikle Golf ve Passat, piyasa değerleri çok şişti. Arkadaş Passat da kullandım, nihayetinde segmenti belli, ne kadar iyi araç olsa da. Şimdi sıfır fiyatlarına bakıyorum da... Mercedes'e binerim ikinci el daha iyi
Tabi arz/talep meselesi. Biz nasıl burada yaptığımız on numara yorumlarla bazı fişek markalarını hint kumaşına çeviriyoruz, araçlarda da öyle...
Velhasıl verdiğiniz örnekteki gibi konu ikinci el araç olunca nasıl bir araca denk gelineceği muamma. Bir aracı değerlendirirken de geçmişini bilmekte fayda var.
Kendi niyetlendiğim Subara Forester'ı almak isteyenler için dipnot: Belki benim gibi bu araca niyetlenip konuyu okuyan bir arkadaş olur o da nasiplenir. Tüm görüştüğüm Subaru kullanıcıları ve servislerinin hepsinin ortak söylediği bir şey var: Servis kayıtlarını mutlaka inceleyin, hatta motor/şase no alıp bize gönderin biz size dokümanları e-postalarız dediler. Çünkü bir Subaru kullanıcısı aracını kolay kolay sanayiye teslim etmez, zaten sanayide boksör tipli motordan ve kendine has mekanik/elektronik özellikleri olan bu araçtan anlayan da bulamazsınız. Bu araçlardan anlayan da sayılı özel servis var ve hemen hepsi de güvenilirdir, servis kayıtlarını da tutarlar. Aracının bakımını aksatan bir insandan araç alınmaz vs vs. Ve inananın aracın bakım maliyetleri ve yedek parça fiyatları oluşan algının çok çok altında ve parça sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Adamlar sizi memnun etmeye çalışıyor
Subaru İzmir yetkili satıcısındaki bayana telefonda Subaru Forester almak istediğimi söylediğimde sanki kendisine evlenme teklif etmişim gibi sevindi
Ama sıfır alacak gücüm yok, ikinci el 2011 falan anca deyince hiç bozulmadı da, teknik servisten Erdem Bey'e bağlayarak araç hakkında detaylı bilgi almamı ve 2. el alırken nelere nelere dikkat etmem konusunda da uyarılmamı sağladı. O da yetmedi muhasebeyle de görüşerek, km bakım fiyatlarını, belli başlı parça fiyatlarını da aldım. Ekleme yaptı arkadaş, bunu başka forumlarda da duymuştum, aracın arka süspansiyon sisteminin şu parçalarının fiyatı biraz yüksek, o yüzden aracınızda her daim kasko bulunmasını tavsiye ederiz.
Durum bu. Gel de alma Subaru
LPG ben de sevmem, zaten araçlar da pek sevmiyor. Aradığım özelliklerde dizel araç da bulamadığım için benzinliye devam.
Son olarak başımdan geçen bir olayı anlatayım. Sene 2015. VW Erzurum yetkili servisi Çağ Otomotiv'e bir VW götürdük, modelli de. "Biz LPG'li araçlara bakmıyoruz" diye kapıdan sokmadılar bizi. Belki çoğu markanın servisi böyledir. Bunu da sordum Subaru'ya. Verdikleri cevap aynen şu: "LPG sistemi, araçtan alacağınız zevki ve memnuniyeti düşüreceği için tavsiye etmiyoruz, ama araç bizim aracımız, bakmama gibi durumumuz yok."
(Aracın reklamını fazla yaptıysam affola. Sadece ben de bildiklerimi ve duyduklarımı aktarmak istedim.)
Saygılar.