Selâmün Aleyküm.Arkadaşlar daha önce 1.6 Suzuki Vitara,kısa bir süreliğine Pajero'ya bindim.Vitara tam arazi karakterli ama yıpranmamışına yorulmamışına denk gelirseniz.Metal yorgunluğu denen o olayı çok yaşadım.Motor yaptırdım,elektrik aksamını komple değiştirdim vs.Çok masraf yaptım 3 sene içerisinde.Doymak bilmedi,sattım.Pajero çok yakıt ykıyordu,vergisi çoktu vs sattım.Her iki araç ta uzun yol performansı açısından beni tatmin etmedi.Sonra Duster nasip oldu.Ne kadar şükür etsem azdır.
Arazi performansı,kar çamur performansı,yakıt ve vergi ekonomisi açısından hakikaten dörtdörtlük bir araba.Başıma hiç taş sıçramasından dolayı diferansiyel delinmesi,dört çekerken atma,zorlayıcı 4×4'ten çıkma gibi sorunlar yaşamadım.Amortisör süspansiyonu çok çok iyi.Uzun yol performansından da memnunum.Yani kötüleyebileceğim bir sıkıntılı durum yok.
Romanya malıymış,şuyMuş buyMuş diyecek konumda değilim.
Soranlara "kardeşim ekonomik olsun,istediğim zaman 4×4 te kullanayım istediğim zaman akıllı 4×4 olsun,istediğim zaman otomobil gibi iki çekerse kullanalım diyorsan,işletim maliyeti düşük olsun diyorsan Duster al.Ama lüks istiyorum,ekonomi işletim maliyeti önemli değil diyorsan alma"diyorum uzun lafın kısası.
Bu 4.yılımız Duster'la,mutlu mesut geçiniyoruz. Ben gayet memnunum.3 sene boyunca hep önyargı ile bakmıştım ama önyargının ne kadar yanlış olduğunu bana Duster bir kez daha hatırlattı.Şöyleymış, böyleymiş, mış mış vs önyargılardan kurtulalım artık.Hiçbir zaman marka fanatiği olmadım,aracı hiçbir araçtan üstün de tutmuyorum.Ama aşağılanacak,burunkıvırılacak,yabana atılacak bir araç olmadığını vurgulamak istiyorum.Ülkemiz şartlarında benim için en iyi araç şimdilik bu.Daha iyileri sizlerin olsun.Denemeden ,kulaktan dolma bilgilerle doğru bilgi sahibi olunamayacağı kanaatindeyim.
Herkese kolay gele,şansınız ve bahtınız açık ola,vesselam.