Değerli yorumları için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
SUV araçlar konusunda öyle derin bilgilere sahip değilim. Başlık sayesinde ben de yeni yeni şeyler öğreniyorum. Bir yandan da tavsiyeleri araştırırken de bilgiler artıyor. Umarım bu tarz araç almayı düşünen diğer arkadaşlara da yardımı olur başlığın.
Yaptığım farklı marka ve model araç kıyaslamalarında, tavsiyeleri de dikkate alarak ufak bir liste yaptım.
Toyota RAV4
Honda CR-V
Fiat Freemont
Subaru Forester
Jeep Commander
Jeep Grand Cherokee
Suzuki Grand Vitara
Nissan X-Trail
Toyota RAV4'te bahsettiğim gibi hem 4x4 hem otomatik şanzuman seçeneği sadece 2.0 benzinli ve 2.2 dizel modellerde mevcut. İçlerinde yakıtı en ekonomik olan ve çevremdeki eş dostun en çok tavsiye ettiği araç bu. İç hacim Fiat ve Jeep'ten sonra en iyi olanlardan.
Honda CR-V yine çok tavsiye edilenlerden. Ancak real-time AWD konusunda bekleneni verememe konusunda bir algı var. Amerika ve Avrupa kaynaklı testlerde de bu yönde açıklamalar var. Yani arazi aracından çok asfalt aracı gibi. Malzeme kalitesi olarak eski modellerine göre daha iyi olduğu söyleniyor. Yakıtı da fena değil. 2011-2015 modellerinde benzinliler çok tutulmuş.
Fiat Freemont 7 kişilik araçlarda fiyat/performans yönünden en iyisi. Arka koltukarı kapatınca muazzam bagaj hacmi ortaya çıkıyor. Dodge Journey'nin Fiat hali... Dış dizayn Dodge ile aynı.İç dizayn Fiat'ın kendine has. Malzeme kalitesi vasat. Motor 2.0 Fiat Multijet, 170 beygir güç üretiyor. Yakıtı 2 tonluk araca göre gayet iyi. Ancak bu araç da gerçek arazi koşullarında isteneni veremeyebiliyor. Yine SUV tarzının aile tipi şehir aracı.
Subaru Forester... O bir efsane
2.0 benzinli motoru, 2013'e kadar olan modellerde 150 HP, 2013 sonrası modellerde 250 HP güç üreten bir canavar. Gerçek zamanlı AWD sisteminin başarısı tüm dünyada kabul görmüş bir araç. Kıyabilirseniz, uygun lastiklerle sizi arazide yarı yolla bırakmayacak bir araç. Şık tasarımı şehir kullanımında da güzelliğini gösteriyor. Servis bakımları konusunda net bir bilgiye sahip değilim. Bugün bir servisle konuşup detaylı bilgi almaya çalışacağım. Daha sonra buraya yazarım.
Jeep zaten klasmanında kendini kanıtlamış bir marka. Yukarıda bahsettiğim araçlar bazı farklılıklar da olsa arazi de ve yolda üzecek türden değiller. Jeep'in problemi pahalı olması
Bizim gücümüzün yeteceği anca 2006-2007 modelleri olur.
Suzuki Grand Vitara fiyat olarak çok uygun. Teknik özelliklerini şu an için çok inceleme şansım olmadı. Sayın
@M.Burak METİLLİ'nin tavsiyesi üzerine listeye aldım. Araştıracağım onu da.
Nissan X-Trail yine Sayın
@Mehmet USTATÜRK arkadaşımızın tavsiyesi üzerine listeme girdi. Nissan Navara kullanmış (sahibi değildim) birisi olarak Navara'nın malzeme kalitesi hoşuma gitmemişti ve olağanüstü yakıt sarfiyatı vardı. X-Trail için de yabancı test ve araştırmalarda söylenen özetle şu: Mevcut teknolojik donanımların bir çoğuna sahip olmasına rağmen, özellikle araç içi malzeme kalitesi çok kötü.
2-3 günde araştırıp az çok bilgi sahibi olduğum araçlar bunlar. Çok fazla teknik detay veremesem de genel izlenimlerimi sizlerle de paylaşmak istedim. Şu an için gönlümden geçenler Forester, RAV4, Freemont ve Commander... Sonuç ne çıkacak merak ediyorum
Saygılar. Rast gele.