Merhaba deðerli arkadaþlar uzun zamandýr kýsýtlý vaktime raðmen gerek yerli gerekse yabancý menþeili tek kurþunlar konusunda kafa yormaktayým yerli kurþun tapa ve kellesi üreten firma sayýmýz sanýrým 2 yada 3, fiþek üreticilerimizde hemen hemen ayný malzemeleri kullanýyorlar benim gözlemlediðim 2 marka hariç üretilen tek kurþunlarda bir standart yok 3 atýþtan ikisi hedefi vursa biri sapýtýyor yabancýlarýn durumu daha iyi olmakla birlikte sapýtma konusu onlarda da mevcut(winchester ve eski federal 127 ler çok daha iyi) geldiðimiz durumdaki fiyatlarý da düþünürsek ister istemez yerlilere yöneliyor avcýlarýmýz.
Tüm bunlarý göz önüne alarak birazda mükemmeli aramanýn verdiði huzursuzlukla yeni arayýþlar içine girdim ve malzeme bolken aldýðým ürünlerle en az 100 tapa modifikasyonu ve 2000 e yakýn deneme atýþýndan sonra kurþun çeþitlerine göre bir kaç tapa devþirmeyi baþardým lakin ne malzeme nede enerjim kaldý.Tabi bu arada takýntý haline geldi attýðým kurþunlarý bulup bir çoðunu inceledim ve deforme olan yerlerini not ettim(mühendislik alýþkanlýðý).
Eldeki malzemeler bitince ve yeni malzeme bulmakta yaþadýðým sorunlar yüzünden denemeleri býrakmak zorunda kaldým,birazda kýzdým aslýnda Ülkemizin içinde bulunduðu durumu fýrsat bilen bayi ve þirketlere(bugünlerde geçerde bu millet sizin attýðýnýz kazýðý unutmaz umarým)
Ýki gün önce son kalan bir kaç malzemeyle deðiþik bir bakýþ açýsýyla modifiye ettiðim tapa ile doldurduðum kurþunlarla yapmýþ olduðum atýþlar açýkçasý beni þaþýrttý ve sizinle paylaþmayý uygun gördüm grupman denemelerini 36,6 m-50 m ve 100 metre den yapýp paylaþmayý düþünüyordum malzeme kalmayýnca 100 metere atýþlarýný yapamadým yapýnca onuda paylaþýrým hatta 50 metre denemesini kullanýlmýþ boþ kovanlarla yaptým.Ýyi seyirler 720 p tavsiye edilir.
36,6 metre grupmaný 3 cm 50 metre grupmaný 5cm olarak ölçtüm.
Not:Ticari bir beklentim yoktur tamamen hobi amaçlý bir çalýþmadýr.
Tüfek:Hatsan fieldhunter pompalý av tüfeði 66 cm namlu 5 no þok
Kurþun: modifiye tapalý, tapa dahil 32g özkara brenneke
Mesafe:36,6 ve 50 metre
Atýþ þekli:Oturarak dizden destekli herhangi bir optik kullanýlmamýþtýr.
Hýz:V1=450 m/s Enerji:3240 joule 324 kg
Hedefteki dairenin çapý 12,7 cm dir.