Gönderen Konu: MODÝFÝYE TAPALI TEK KURÞUNLA 36 ve 50 METRE DAÐILIM TESTÝ(Video)  (Okunma sayýsý 2625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1024
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba deðerli arkadaþlar uzun zamandýr kýsýtlý vaktime raðmen gerek yerli gerekse yabancý menþeili tek kurþunlar konusunda kafa yormaktayým yerli kurþun tapa ve kellesi üreten firma sayýmýz sanýrým 2 yada 3, fiþek üreticilerimizde hemen hemen ayný malzemeleri kullanýyorlar benim gözlemlediðim 2 marka hariç üretilen tek kurþunlarda bir standart yok 3 atýþtan ikisi hedefi vursa biri sapýtýyor yabancýlarýn durumu daha iyi olmakla birlikte sapýtma konusu onlarda da mevcut(winchester ve eski federal 127 ler çok daha iyi) geldiðimiz durumdaki fiyatlarý da düþünürsek ister istemez yerlilere yöneliyor avcýlarýmýz.
Tüm bunlarý göz önüne alarak birazda mükemmeli aramanýn verdiði huzursuzlukla yeni arayýþlar içine girdim ve malzeme bolken aldýðým ürünlerle en az 100 tapa modifikasyonu ve 2000 e yakýn deneme atýþýndan sonra kurþun çeþitlerine göre bir kaç tapa devþirmeyi baþardým lakin ne malzeme nede enerjim kaldý.Tabi bu arada takýntý haline geldi attýðým kurþunlarý bulup bir çoðunu inceledim ve deforme olan yerlerini not ettim(mühendislik alýþkanlýðý).
Eldeki malzemeler bitince ve yeni malzeme bulmakta yaþadýðým sorunlar yüzünden denemeleri býrakmak zorunda kaldým,birazda kýzdým aslýnda Ülkemizin içinde bulunduðu durumu fýrsat bilen bayi ve þirketlere(bugünlerde geçerde bu millet sizin attýðýnýz kazýðý unutmaz umarým)
Ýki gün önce son kalan bir kaç malzemeyle deðiþik bir bakýþ açýsýyla modifiye ettiðim tapa ile doldurduðum kurþunlarla yapmýþ olduðum atýþlar açýkçasý beni þaþýrttý ve sizinle paylaþmayý uygun gördüm grupman denemelerini 36,6 m-50 m ve 100 metre den yapýp paylaþmayý düþünüyordum malzeme kalmayýnca 100 metere atýþlarýný yapamadým yapýnca onuda paylaþýrým hatta 50 metre denemesini kullanýlmýþ boþ kovanlarla yaptým.Ýyi seyirler 720 p tavsiye edilir.
36,6 metre grupmaný 3 cm 50 metre grupmaný 5cm olarak ölçtüm.
Not:Ticari bir beklentim yoktur tamamen hobi amaçlý bir çalýþmadýr.

Tüfek:Hatsan fieldhunter pompalý av tüfeði 66 cm namlu 5 no þok
Kurþun: modifiye tapalý, tapa dahil 32g özkara brenneke
Mesafe:36,6 ve 50 metre
Atýþ þekli:Oturarak dizden destekli herhangi bir optik kullanýlmamýþtýr.
Hýz:V1=450 m/s Enerji:3240 joule 324 kg
Hedefteki dairenin çapý 12,7 cm dir.

« Son Düzenleme: 17 Aðustos 2017, 09:55:13 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eðirdir-Isparta

Çevrimdýþý Hamit SAYARER

• *
  • Ýleti: 50
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tevfik bey sonuçlar harika benim çok hoþuma gitti.Bende bek avý yapýyorum ama yerli kurþun kullandýðýmda namluda inanýlmaz kurþun sývanmasý oluyordu bu nedenle artýk RC ve BP nin kurþunlarýný kullaniyorum Ozkaranin kurþunlarýnda sývanma sorunu yasiyormusunuz.

SM-A520F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

1979 ÝZMÝR

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdýþý Ýbrahim TUTKUN

• *
  • Ýleti: 481
  • Dare in Brocca
Tevfik bey sonuçlar harika benim çok hoþuma gitti.Bende bek avý yapýyorum ama yerli kurþun kullandýðýmda namluda inanýlmaz kurþun sývanmasý oluyordu bu nedenle artýk RC ve BP nin kurþunlarýný kullaniyorum Ozkaranin kurþunlarýnda sývanma sorunu yasiyormusunuz.

Hamit Bey naçizane tavsiyem gerçek avda BP ve RC'den þaþmayýn tek kurþunda. Test amaçlý bir çok yerli kurþunu denedim ama sývama problemi gerçekten büyük sorun. Avda yerli hiç atmadým. Riske atmaya gerek yok.
  • Beretta 686 Silver Pigeon I O/U
1988 Bornova/Ýzmir / Ýkamet: Bartýn
A rh (-)

How can you turn back when you know in your heart that there is no real turning back?

Çevrimdýþý Mesut BÝLTEKÝN

• *
  • Ýleti: 25
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
güzel bir çalýþma olmuþ emeðinize saðlýk
  • cesa favorit 1800 çift tetik
  • Steoger M3000 Peregrine Max-5 Yarý Otomatik
1989 - Saray/Tekirdað

Çevrimdýþý Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
  • Ýleti: 4624
Sn.Gün,
Öncelikle elinize emeðinize saðlýk sonra kesenize bereket.Federal 127 RS (Truball) 'leri sadece domuz avýna götürüyorum,atmak nasip olmadý hedefe atacak kadar zaten yok.
Atýþlar her zaman ki gibi göz doldurucu yalnýz sizden ricam av harici atýþlarda bari kulaklýksýz atmamanýz,biz piþman olduk siz olmayýnýz..
Selamlarýmla!
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Ýbrahim TUTKUN

Çevrimdýþý Emrah AKDENÝZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 5004
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Tevfik Hocam eline saðlýk.. Yine çok güzel bir paylaþým ve çalýþma olmuþ..
  • Akdaþ Kuntor 312 SE
  • Huðlu 104A
  • Huðlu Renova
  • Huðlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

• *
  • Ýleti: 382
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
Tevfik Bey tebrik ediyorum. Bana göre mükemmel seviyesinde.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

Çevrimdýþý Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 990
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Elinize saðlýk Tevfik hocam güzel denemeleriniz için.
1988-Denizli

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4409
Eline saðlýk sn GÜN.Her zamanki gibi yine güzel atýþlar.
Tebrikler.
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Teþekkür ederim Hamit Bey,sývama sorunu sadece yerlilerde deðil yabancýlarda var da lakin yerli kurþunlar ucuz olduðu için yabancýya göre çok daha fazla atýþ yapýyoruz birde yerli kurþunlarda çap homojen deðil sizde biliyorsunuz ki  namlu iç çapýndan daha geniþ kurþunlar sývama yapar.

Eline saðlýk sn GÜN.Her zamanki gibi yine güzel atýþlar.
Tebrikler.

Teþekkür ederim Suat Bey.

Elinize saðlýk Tevfik hocam güzel denemeleriniz için.
Teþekkür ederim Bilal Bey.

Tevfik Bey tebrik ediyorum. Bana göre mükemmel seviyesinde.
Teþekkür ederim Halit Bey.

Tevfik Hocam eline saðlýk.. Yine çok güzel bir paylaþým ve çalýþma olmuþ..
Teþekkür ederim Emrah Bey.

Sn.Gün,
Öncelikle elinize emeðinize saðlýk sonra kesenize bereket.Federal 127 RS (Truball) 'leri sadece domuz avýna götürüyorum,atmak nasip olmadý hedefe atacak kadar zaten yok.
Atýþlar her zaman ki gibi göz doldurucu yalnýz sizden ricam av harici atýþlarda bari kulaklýksýz atmamanýz,biz piþman olduk siz olmayýnýz..
Selamlarýmla!
Teþekkür ederim Tuncay Bey,uyarýnýzý dikkate alacaðým.

Hamit Bey naçizane tavsiyem gerçek avda BP ve RC'den þaþmayýn tek kurþunda. Test amaçlý bir çok yerli kurþunu denedim ama sývama problemi gerçekten büyük sorun. Avda yerli hiç atmadým. Riske atmaya gerek yok.
Bence Bp ve rc ile bu iþi sýnýrlamak doðru deðil hepsinden geniþçe bir kaðýda 3 er tane atýp tüfeðine en uygun olaný seçmeli.

güzel bir çalýþma olmuþ emeðinize saðlýk
Teþekkür ederim Mesut Bey.
1978 Eðirdir-Isparta

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdýþý Ýlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 549
Ynt: MODÝFÝYE TAPALI TEK KURÞUNLA 36 ve 50 METRE DAÐILIM TESTÝ(Video)
« Yanýtla #10 : 18 Aðustos 2017, 14:13:05 »
Maaþallah çok güzel atýþlar Tevfik Bey,  tapada yaptýðýnýz deðiþikliði, bizle de paylaþýrsanýz çok sevinirim.
Allah'a emanet olun.
1984 ORDU

Çevrimdýþý Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: MODÝFÝYE TAPALI TEK KURÞUNLA 36 ve 50 METRE DAÐILIM TESTÝ(Video)
« Yanýtla #11 : 19 Aðustos 2017, 01:40:49 »
Maaþallah çok güzel atýþlar Tevfik Bey,  tapada yaptýðýnýz deðiþikliði, bizle de paylaþýrsanýz çok sevinirim.
Allah'a emanet olun.
Teþekkür ederim Ýlhan Bey,tapada yaptýðým 4 deðiþikliði bir müddet daha kendimde saklayacaðým ve tadýný çýkarmaya çalýþacaðým ilerleyen zamanlarda paylaþýrým zaten 3 farklý kurþun tipine uygun tapalarda yaptým sipariþ ettiðim malzemeler gelince onlarýn denemelerinide yayýnlarým.
1978 Eðirdir-Isparta

The following users thanked this post: Ýlhan GÜNEN