@Sedat KURT Diðer açýlan baþlýkta kýsaca bir kýysalama yapmýþtým. GT1 konusunda epey av-atýþ tecrübesi edindim.
Þunu rahatça söyleyebilirim, geçit avý yapýp uzak atýþ seven avcýlar için iyi bir seçenek. Özellikle de 76 namlusunu tavsiye ederim.
Renova, Ýbrahim Beyin dediði gibi henüz daha yeni. Herhangi bir tüfeði mazgala sokup fiþek sýkmak veya peþpeþe magnum vb fiþekler denemek benim için asla ölçü deðil. Tüfek, av sahasýnda ( yiðit er meydanýnda ) belli olur. Her türlü av ve hava þartlarýný görecek.
Þahsen Gt1 kullanýcýsý olarak bu konularda bir sýkýntý yaþamadým. Tüfek her þartta baþarýyla av yaptýrdý..
Renova hafif ve daha kibar. Gezici avlar için iyi bir seçenek. Namlunun geniþ olmasý hem tüfeðin tepmesi hem de grupman açýsýndan avantaj saðlayabilir. Av performansýný görmeden net konuþmak yanlýþ olur..
Yerli firmalarýmýzýn bana göre en büyük eksiklerinden biri, tüfeði piyasaya sürmek için aceleci olmalarý. Daha kapsamlý bir ar-ge süreci þart bence. Dolaylý yoldan biz kullanýcýlara ar-ge yaptýrmaktan vazgeçmeleri gerekir.
Diðer seçeneðiniz için de þunu söyleyebilirim, fx 17 görmedim henüz ama 15 modelini inceledim, kesinlikle saðlam bir tüfek. Ýþçiliði güzel. Ama hafif bir denge problemi var tüfekte. Ele aldýðýnýzda aðýrlýk dengesi eþit durmuyor. Av performansýný bilmiyorum ama bayi incelemesi genel olarak hoþuma gitti..