Aynısı geçmiş yıllarda benim de başıma gelmişti.
Benimkisi şöyle olmuştu:
Ben, İstanbul'da kendi vergi dairemin haricinde başka bir vergi dairesine başka bir işim için gitmiştim. (Kendi vergi dairem, Küçükyalı Vergi Dairesi) Hazır gelmişken, o yıla ait avcılık harcımı da yatırayım dedim, sordum, "avcılık harcımı yatırabilir miyim?"
"Tabii" dedi gişedeki memur. -Önce tahakkuk işlemini gerçekleştirdi-, bir ödeme kağıdı bastırdı dotmatrix yazıcısından, "bunu vezneye yatırın" dedi. Ben de o tahakkuk kağıdını aldım, gittim vezneye yatırdım.
Daha sonra kendi vergi daireme başka bir iş için gittiğimde, memurlardan birinin, bir mükellefe başka bir konu hakkında "bu ödemeyi buradan da alabiliriz, ancak aynı borç kendi vergi dairenizde de tahakkuk edecektir, buradan alırsak, kendi vergi dairenize makbuzla birlikte yazı yazılması gerekebilir mükerrer ödeme yapmak zorunda kalmamanız için" gibi bir konuşmasını duydum ve "aha" dedim, "ben harcı başka bir vergi dairesine yatırmıştım".
Hemen boş gişelerden birine gittim, avcılık harcım ödenmiş görünüyor mu? dedim, kimliğimi verdim, "hayır ödenmemiş" dedi ve tutarı söyledi, (tahakkuk belgesi için printer çıktısı falan yok bu sefer, otomatik olarak tahakkuk etmiş zaten), tekrar sordum;
"ödemiştim ama, hala borç görünüyor mu?"
"evet, borcunuz ödenmemiş görünüyor, başka bir yere yatırdıysanız, makbuzunuzu getirin, tahakkuku düşürelim, harçlarınızı kendi vergi dairenize yatırmalısınız, aksi takdirde mükerrer ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz" dedi.
Sonra, yanımda harç ödendi makbuzu bulunmadığından, güç bela diğer vergi dairesinin muhasebe kısmıyla görüşerek, belgenin bir kopyasını göndermelerini sağladım rica minnet. Normalde yaptıkları bir işlem değil, illa makbuzu istiyorlar. O şekilde tahakkuk eden borçlu kaydını düşürdüm.
Olayın kafa karıştıran kısmı şu, ben ocak sonuna doğru harcı yatırıp 2017 vizesini yaptırdım. Buna rağmen sistemde 2017 harcı ödenmemiş gözüküyor bu nasıl oluyor ? Sanki harcı ödememişim, beklemiş faiz yemiş karşıma çıkmış...
Ozaman vizeyi niye ve nasıl yaptılar Bir yerde yanlışlık var ama nerede onu bilmiyorum..