Gönderen Konu: FRANCHÝ AFFÝNÝTY ÝLE AMATÖR ATIÞ DENEMESÝ  (Okunma sayýsý 3662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 914
  • avcýlýk özgürlüktür.
FRANCHÝ AFFÝNÝTY ÝLE AMATÖR ATIÞ DENEMESÝ
« : 27 Temmuz 2017, 15:45:07 »
Yeni tüfeðimle amatörce birkaç atýþ denemesi yaptým,kusurlarým affola, bu konuda bilgisi olan arkadaþlarýn deðerli görüþlerini merakla bekliyorum.
Hava sýcaklýðý 34 derece rüzgar kuzey doðu 20-24 km civarý (atýþ kaðýdýna göre sol karþý çaprazdan) esiyor, tüfeðim franchi affinity, 71 namlu 3 þok ile 36,5 mt. mesafeden destekli atýþ,
 Rc 28 gr. 8 numara pover tapa, kaðýt ölçüleri, yatay 67 cm. dikey 47 cm.  kaðýda toplam 177 isabet.

Hava sýcaklýðý 34 derece rüzgar kuzey doðu 20-24 km civarý (atýþ kaðýdýna göre sol karþý çaprazdan) esiyor, franchi affinity, 71 namlu 3 þok ile 36,5 mt. mesafeden destekli atýþ,
BPS 32 gr. 8 numara pover tapa ile kaðýda toplam 187 isabet (bu atýþ beni oldukça sarstý  :) :D)     

Hava sýcaklýðý 34 derece rüzgar kuzey doðu 20-24 km civarý (atýþ kaðýdýna göre sol karþý çaprazdan) esiyor, franchi affinity, 71 namlu     3 þok ile 15 mt. mesafeden destekli atýþ, Yaf 28 gr. 8 numara bior tapa ile kaðýda toplam 370 isabet.

Deðerli yorumlarýnýzý bekliyorum.
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2017, 15:48:37 Gönderen: Mustafa AYDIN 54 »
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Halit YILDIRIM, Emrah AKDENÝZ, Ýbrahim TUTKUN

Çevrimdýþý Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
  • Ýleti: 4624
Ynt: FRANCHÝ AFFÝNÝTY ÝLE AMATÖR ATIÞ DENEMESÝ
« Yanýtla #1 : 27 Temmuz 2017, 15:46:36 »
Rc'ye devam..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

• Expert Üye
« Yanýtla #2 : 27 Temmuz 2017, 15:47:55 »
Birde çok hafif sað üst vuruþ hissediyorum atýþlarda, ayar problemi olabilir mi...?
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #3 : 27 Temmuz 2017, 16:04:28 »
Birde çok hafif sað üst vuruþ hissediyorum atýþlarda, ayar problemi olabilir mi...?

Tuncay bey rüzgar soldan esiyordu ve  hedef kaðýdýda azda olsa hareketliydi þartlar müsait olduðunda tekrar deneyecem. Yorumunuz için teþekkürler.
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

Çevrimdýþý Ýbrahim TUTKUN

• *
  • Ýleti: 481
  • Dare in Brocca
« Yanýtla #4 : 27 Temmuz 2017, 16:11:10 »
RC farkýný göstermiþ yine. Ama açýkçasý BPS'den biraz daha fazla performans beklerdim. Hocamýn dediði gibi sað üst vuruþ bariz ortada. 36 metrede rüzgar o kadar farkettirir mi emin olamadým. RC'de o kadar olmasa da yerli fiþeklerde av kaçýrtabilir. Dediðiniz gibi uygun hava koþullarýnda daha saðlýklý bir deðerlendirme yapýlýr.
  • Beretta 686 Silver Pigeon I O/U
1988 Bornova/Ýzmir / Ýkamet: Bartýn
A rh (-)

How can you turn back when you know in your heart that there is no real turning back?

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #5 : 27 Temmuz 2017, 16:16:39 »
RC farkýný göstermiþ yine. Ama açýkçasý BPS'den biraz daha fazla performans beklerdim. Hocamýn dediði gibi sað üst vuruþ bariz ortada. 36 metrede rüzgar o kadar farkettirir mi emin olamadým. RC'de o kadar olmasa da yerli fiþeklerde av kaçýrtabilir. Dediðiniz gibi uygun hava koþullarýnda daha saðlýklý bir deðerlendirme yapýlýr.
Teþekkürler Ýbrahim bey, ayar iþi var gibi duruyor. Hava þartlarý da bü günlerde fena 37-38 derece %80-90 nem ile gidiyoruz. Ben fiþekleden ziyade tüfeði denemek istemiþtim bu atýþlarda, Tekrar teþekkürler.
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

The following users thanked this post: Ýbrahim TUTKUN

• Expert Üye
« Yanýtla #6 : 27 Temmuz 2017, 16:20:00 »
32 g bu havalar için çook fazla.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Mustafa AYDIN 54

• Expert Üye
« Yanýtla #7 : 27 Temmuz 2017, 16:21:37 »
Ben de fýrsatýný bulursam Ýnþallah BPS 28/8 i deneyeceðim..Býldýrcýn ve üveyik avýnda yerli üretimlere fýrsat vermek adet oldu bende..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #8 : 27 Temmuz 2017, 16:24:02 »
32 g bu havalar için çook fazla.
Haklýsýnýz Tuncay bey, hava sýcaklýðýna göre oldukça fazla, iyide tepiyor valla.  :D ;D  ;D
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #9 : 27 Temmuz 2017, 16:26:22 »
Ben de fýrsatýný bulursam Ýnþallah BPS 28/8 i deneyeceðim..Býldýrcýn ve üveyik avýnda yerli üretimlere fýrsat vermek adet oldu bende..
Ben sterling kullanýyorum, oldukça memnunum Tuncay bey.
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

• *
  • Ýleti: 382
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
« Yanýtla #10 : 27 Temmuz 2017, 16:29:09 »
BPS ye haksizlik yapýlmýþ 28 gr BPS deneyip öyle karþilaþtýrýrsak farklý olur bence.Emeðinize saðlýk.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

• Expert Üye
« Yanýtla #11 : 27 Temmuz 2017, 16:35:38 »
Mustafa bey,
RC 28/8 üveyik avýnda, aynýsýnýn 9.5 nosu býldýrcýn avýnda uzun yýllardýr hiç sorgulamadan büyük bir memnuniyetle kullandýðým fiþeklerdi, fakat son dönemdeki tüfeklerim maalesef kötü sonuçlar verdiler bu fiþeklerle..Ben de arayýþlara devam ediyorum ve BPS 28 g 8 noyu Üveyik, 9 noyu Býldýrcýn için aldým..Sonuçlar iyi çýkarsa stok yapmayý düþünüyorum..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Doðan ATEÞ

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #12 : 27 Temmuz 2017, 16:36:30 »
BPS ye haksizlik yapýlmýþ 28 gr BPS deneyip öyle karþilaþtýrýrsak farklý olur bence.Emeðinize saðlýk.
Halit bey ben fiþek karþýlaþtýrmasý yapmadýmki BPS ye haksýzlýk yapayým, Ben Yeni aldýðým tüfeðimi elimdeki mevcut düþük gramajlarla denemeye çalýþtým yanlýþ anlaþýlmasýn, Bende Bps fiþeklerini severek kullanýyorum zaten. Bps 32 gr. için 34 derece sýcaklýk oldukça yüksek, bu þartlarda bu daðýlýmý yapmasý normal. Yorumuzun için teþekkürler.
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

The following users thanked this post: Halit YILDIRIM

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #13 : 27 Temmuz 2017, 16:41:14 »
Mustafa bey,
RC 28/8 üveyik avýnda, aynýsýnýn 9.5 nosu býldýrcýn avýnda uzun yýllardýr hiç sorgulamadan büyük bir memnuniyetle kullandýðým fiþeklerdi, fakat son dönemdeki tüfeklerim maalesef kötü sonuçlar verdiler bu fiþeklerle..Ben de arayýþlara devam ediyorum ve BPS 28 g 8 noyu Üveyik, 9 noyu Býldýrcýn için aldým..Sonuçlar iyi çýkarsa stok yapmayý düþünüyorum..
Tuncay bey bende Rc 28/8 i uzun yýllardýr kullanýyorum, üveyik ve çulluk avlarýnda oldukça memnunum, görünüþe göre Franchi de seviyor gibi bu fiþeði. Ýnþallah aradýðýnýz konbinasyonu Bps de bulabilirsiniz.
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

• *
  • Dare in Brocca
« Yanýtla #14 : 27 Temmuz 2017, 16:52:38 »
Yeni tüfeðiniz tekrar hayýrlý uðurlu olsun Mustafa Bey. Ben de aslýnda fiþek karþýlaþtýrmasý yapmadým ama YAF'ýn 15 metrede sergilediði daðýlým ve ona karþýlýk RC'nin 36,5 metredeki daðýlýmý çok manidar :) Bir de kýyaslarken siz de dikkat etmiþsinizdir YAF'ta mesafe 15 metre olmasýna raðmen sað üst vuruþ hemen dikkati çekiyor, diðer yandan 36,5 metredeki RC'de belli belirsiz ona kýyasla. Çok büyük bir sorun teþkil edeceðini düþünmüyorum. Tüfeði test ederken fiþek testi de aradan çýkmýþ oldu iþte :) Ayrýca RC 28/9.5 býldýrcýn için biçilmiþ kaftan, denemediyseniz mutlaka öneririm. Tüfeðiniz de sevecektir.
Güle güle kullanýn.
A rh (-)

How can you turn back when you know in your heart that there is no real turning back?

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #15 : 27 Temmuz 2017, 17:01:07 »
Yeni tüfeðiniz tekrar hayýrlý uðurlu olsun Mustafa Bey. Ben de aslýnda fiþek karþýlaþtýrmasý yapmadým ama YAF'ýn 15 metrede sergilediði daðýlým ve ona karþýlýk RC'nin 36,5 metredeki daðýlýmý çok manidar :) Bir de kýyaslarken siz de dikkat etmiþsinizdir YAF'ta mesafe 15 metre olmasýna raðmen sað üst vuruþ hemen dikkati çekiyor, diðer yandan 36,5 metredeki RC'de belli belirsiz ona kýyasla. Çok büyük bir sorun teþkil edeceðini düþünmüyorum. Tüfeði test ederken fiþek testi de aradan çýkmýþ oldu iþte :) Ayrýca RC 28/9.5 býldýrcýn için biçilmiþ kaftan, denemediyseniz mutlaka öneririm. Tüfeðiniz de sevecektir.
Güle güle kullanýn.
Teþekkürler Ýbrahim bey inþallah hayýrlý olur. Bende sizin gibi düþündüm, 36,5 mt de rüzgaz etkisiyle bir sapma olabilir ama 15 mt de sapmasýný rüzgara baðlayamayýz herhalde. Birde 15 mt. atýþýnda ben tek kurþun atmýþ gibi bir daðýlým bekliyordum ama kaðýdý görünce oldukça þaþýrdým, tahminim yüksek sýcaklýktan olabilir. Býldýrcýn için 28 gr. 9 no Sterling aldým, birde býldýrcýn avýnda yerli y.oto tüfeðim var 61 namlu Sterling lede çok güzel çalýþýyor onu kullanmayý düþünüyorum.
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

The following users thanked this post: Ýbrahim TUTKUN

• *
  • Dare in Brocca
« Yanýtla #16 : 27 Temmuz 2017, 17:18:11 »
Ben de yerli alternatif Sterling aldým býldýrcýn için. 28 gr 8 ve 9 numarasý bir çok yerliden çok daha iyi sonuç veriyor kendi yarý otomda ve çiftemde. Sterlingi sevmeyen pek tüfek de duymadým. BPS'nin yokluðunda deðil varlýðýnda bile çok iyi bir alternatif Sterling.
Güzel avlarýnýz olsun inþaallah.

Teþekkürler Ýbrahim bey inþallah hayýrlý olur. Bende sizin gibi düþündüm, 36,5 mt de rüzgaz etkisiyle bir sapma olabilir ama 15 mt de sapmasýný rüzgara baðlayamayýz herhalde. Birde 15 mt. atýþýnda ben tek kurþun atmýþ gibi bir daðýlým bekliyordum ama kaðýdý görünce oldukça þaþýrdým, tahminim yüksek sýcaklýktan olabilir. Býldýrcýn için 28 gr. 9 no Sterling aldým, birde býldýrcýn avýnda yerli y.oto tüfeðim var 61 namlu Sterling lede çok güzel çalýþýyor onu kullanmayý düþünüyorum.
A rh (-)

The following users thanked this post: Onur TAVACI

Çevrimdýþý Emrah AKDENÝZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 5004
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanýtla #17 : 27 Temmuz 2017, 19:24:57 »
Sað üst vuruþ, ayar ihtiyacý da olabilir rüzgardan da kaynaklanabilir, 20 km rüzgar 5 numara saçmayý bile 35-40 metrelerde hissedilir þekilde etkiliyor ki 8 numara saçmaya kolayca yön deðiþtirtebilir

Bps 32 gr fiþeðin affinty ile bu havada sarsmasý oldukça normal. Kaðýdý tam ortalamýþ olsa onun grupmaný da fena olmazdý..
Yaf 28 gr bior tapa 8 numara, 4 þokla güzel bir çulluk fiþeði olur.

Hedef boyutuna göre saçma sayýlarýnda anormallik yok. Önemli olan tüfeðin teknik hata vermeden çalýþmasý ve baktýðý yeri vurmasý.. Þok fiþek kombinasyonlarý deneme yoluyla en iyi seçenekler nasýl olsa bulunur. Tekrar hayýrlý olsun. Rabbim güzel avlar nasip etsin..
  • Akdaþ Kuntor 312 SE
  • Huðlu 104A
  • Huðlu Renova
  • Huðlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdýþý Bahri TUÐRULTEKÝN

• *
  • Ýleti: 332
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanýtla #18 : 27 Temmuz 2017, 21:14:22 »
Mustafa bey hayýrlýsý olsun. Inþallah kazasýz belasýz kullanýrsýnýz. Mustafa bey umarým yanýlýyorumdur tufekte diðer arkadaþlarýnda gözlemlediði gibi sað üst atma var ama tüfeðinizi sabitleyerek 10 metreden atarsanýz saðlýklý bir sonuç çýkacaktýr. Hatta kurþun atýþý yapýp bizle paylaþýrmýsýnýz?
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2017, 21:16:21 Gönderen: Bahri TUÐRULTEKÝN »
1983 Malazgirt/Muþ

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #19 : 27 Temmuz 2017, 21:21:13 »
Sað üst vuruþ, ayar ihtiyacý da olabilir rüzgardan da kaynaklanabilir, 20 km rüzgar 5 numara saçmayý bile 35-40 metrelerde hissedilir þekilde etkiliyor ki 8 numara saçmaya kolayca yön deðiþtirtebilir

Bps 32 gr fiþeðin affinty ile bu havada sarsmasý oldukça normal. Kaðýdý tam ortalamýþ olsa onun grupmaný da fena olmazdý..
Yaf 28 gr bior tapa 8 numara, 4 þokla güzel bir çulluk fiþeði olur.

Hedef boyutuna göre saçma sayýlarýnda anormallik yok. Önemli olan tüfeðin teknik hata vermeden çalýþmasý ve baktýðý yeri vurmasý.. Þok fiþek kombinasyonlarý deneme yoluyla en iyi seçenekler nasýl olsa bulunur. Tekrar hayýrlý olsun. Rabbim güzel avlar nasip etsin..
Teþekkürler Emrah bey , henüz dipçiði kendime göre ayarlayamadým, hava þartlarýnda elveriþli deðildi, en azýndan attýðý yeri vuruyormu diye denedim, sonuçlar fena deðil, þartlar müsait olduðunda tekrar denerim. Teþekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda

The following users thanked this post: Emrah AKDENÝZ

• Müdavim Üyemiz
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #20 : 27 Temmuz 2017, 21:27:19 »
Mustafa bey hayýrlýsý olsun. Inþallah kazasýz belasýz kullanýrsýnýz. Mustafa bey umarým yanýlýyorumdur tufekte diðer arkadaþlarýnda gözlemlediði gibi sað üst atma var ama tüfeðinizi sabitleyerek 10 metreden atarsanýz saðlýklý bir sonuç çýkacaktýr. Hatta kurþun atýþý yapýp bizle paylaþýrmýsýnýz?
Teþekkürler Bahri bey, ilk fýrsatta tekrar deneme yapacaðým, o gün þartlar gerçekten zorluydu, tekrar paylaþýrým.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda