Gönderen Konu: HUĞLU POZE HANGİ FİŞEK?  (Okunma sayısı 13160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
HUĞLU POZE HANGİ FİŞEK?
« : 26 Temmuz 2017, 01:04:26 »
           Değerli dostlar, 15 gün önce  71 namlu mobil şoklu 103 CE model bir HUĞLU KOOPERATİF sp. aldım.Bu tüfek ile tüm avları yapmak istiyorum.Domuz hahil nerdeyse her ava giderim(keklik hariç sayılır).Bu tüfek ile en iyi hangi marka ve gramajlarda fişek tercih edersem en iyi sonuç alabilirim.Sizlerin tavsiyelerinize ihtiyacım var.Özellikle Huğlu poze kullanıcıları daha iyi tecrübe ettikleri fişek ve gramajları yazarsa daha da yol gösterici olabilir.Bu arada tüfeğim 3,490 gr ağırlığa sahip.Şimdiden teşekkürler.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: HUĞLU POZE HANGİ FİŞEK?
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2017, 11:38:06 »
Mehmet ustam, tüfeğiniz hayırlı olsun. Yeni seri üretimlerde, namlu iç çapları 18.50 - 18.60 aralığına çekilmiş.
Fişek seçiminde pek nazlanmaz. Yerli avrupa her türlü fişeği rahatça kullanırsın.
Her tüfekte farklı sonuçlar çıkıyor mutlaka ama, kuzenimdeki 103 ce modeli baz alarak söylüyorum en azından fikir verir;

Düşük gramaj olarak yerlide meca ve sterling 28-30-32 gr fişekler güzel iş görür. Yaf keçe tapalar kısa ve orta mesafede başarlı bu tüfekte. Daha iyi grupman ve kaliteli av için mirage 30,5 gr ve soğuklarda 34 gr,
yine Bp 28-30-32 mb serisi ve soğuklarda f2 34 gr, long range 36 gr, bunlar en çok randıman veren seriler.. Yerli olarak Bps yi 103 ce modelinde henüz tecrübe etmedik ona bir şey diyemem. Meca 34 gr modeliyle de güzel grupman yapmıştı ama avda denemedik..
Aklıma gelenler bunlar, umarım faydası olur...
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2017, 13:16:31 »
            Emrah kardeşim tavsiyelerin için sağ ol.Söylediğine göre pek fişek seçmiyor anlaşılan.Bu forumda tüfek alırken 'DENEYEREK ALIN'  diye tavsiyede bulunuyordum.Ben de bu tüfeği DENEYEREK aldım.Huğlu  gerçekten yapmış, demek ki isteyince oluyormuş.Tüfek tüm denemelerimden başarıyla geçti.Tek kurşun olsun, saçma olsun atışlar çok düzgün.Attığın yeri  vuruyor.Çift patlama ve ejektör henüz hiç hata yapmadı.Tüfek gerçekten olmuş hani.
           Henüz avda kullanılmadığı için sizlerin  fişek seçimi konusunda yorumlarınızı almak istedim.Her avcı dostumuza tüfek alırken iyi örnekler gelir inşallah.
            Bir de şimdi aklıma Şevki Mirza kardeşimin huğlu poze ile RC S4 ile ilgili  videoları geldi.Sence s4 nasıl olur kış avlarında.Bir de çifte ve pozelerde 34 grama gerek olur mu acaba?
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2017, 15:39:43 »
@Şevki MİRZA usta zaten tipik bir s4 bağımlısı, tedavisi yok onun :D Görünce yorum yazacaktır zaten. Evet s4 ü yazmayı unutmuşum, o fişeğin uyum sağlamadığı tüfek görmedim. Etkili hızlı ve gerçekten av yaptıran bir fişek. Tüfeğinizle uyum sağlama ihtimali %95..

Pozede 34 grama gerek varmı ? 103 ce kullanıcısı olarak mesela Şevki usta Ankarada -10 -15 havalarda ördek avlarında 36 gr long range atar.
Bende eski 104a var, yerine göre 34 ve 36 gr kullandığım oldu. Ama bu tüfeklerle 28 ve 30 gr fişeklerle çok keyifli avlar yapılıyor. 34 gr nerede lazım olur dersek, soğuk havalarda 35 metre üstü geçit avlarında lazım oluyor.. Ben her havada yaz kış pozede 30 gramı 32 gramı geçmem diyen avcılarımız var, hepsine saygı duyarım. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır..
Şu da var, tüfek ağır olduğu için 34 gr fişekler kullanıcıyı yormaz.. Ama dediğim gibi, öyle çok sık ihtiyaç duymazsınız..
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2017, 15:41:02 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2017, 15:58:32 »
 Tüfeğiniz  hayırlı olsun
Bendede 90 model  18.4  iç çap 76 namlulu 104 a var     genelde  csb  barutlu fişekler çok verimli oluyor mesela(  Rio jet Züber  Mirage meca ) Yaf  Sterling   b&p nin her modeli    bps  nin 32 gr mi  34  gr  olanlar namluyu kirli  bırakıyor  36 gr fişek  hiç atmadim hiç gerek duymadım 34 gr  ve üstü çok cirpiyor   domuz avina  pek gitmiyorum  tek kurşun  kırma tüfeğe biraz aykırı sanki☺
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı İbrahim DOĞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Temmuz 2017, 01:00:09 »
öncelikle hayırlı olsun
yeni tüfeğinizle kazasız belasız avlar dilerim

5 seneden beri bende huğlu 104a poze kullanıyorum
tüfeğimle düşük gramajlı fişeklerde çok güzel randıman alıyorum herkesin 32 gramla aldığı avları 28 gram ile kusursuz bi şekilde yapıyorum
sevmediği tek fişek zuber
avrupa olsun yerli olsun diğer fişeklerle çok güzel avlar yaptım
ayrıca mükemmel derecede tek kurşun performansı var
  • HUĞLU 104 A
  • ARMSAN PHENOMA AURA DW 2.5
  • KOPAY / BETHOWEN
  • İNGİLİZ SETTER / JERONİMO
  • İNGİLİZ SETTER / REKS
1984 BALIKESİR/EDREMİT

Çevrimdışı Serhat KURTOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2017, 10:45:08 »
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileği ile tüfekte çok yüksek gramajlı fişeklerden kaçın
fişek seçmez Avrupa fişekleri özellikle b&p fişeklerin hepsi ile rahatlıkla kullanıp randıman alacağından eminim.
1979 istanbul

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Temmuz 2017, 14:06:41 »
                  Yorum yapan tüm avcı dostlara teşekkür ederim.Ancak bu konuyu açarken  Huğlu poze kullanıcılarının çok fazla sayıda olduğunu ve daha fazla yorum geleceğini umuyordum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Fazlı MORAL

• *
« Yanıtla #8 : 28 Temmuz 2017, 15:05:37 »
Mehmet Kardeşim, tüfeğin hayırlı olsun. Kazasız belasız avlar dilerim. Geçen sezon av arkadaşım huğlu çifte aldı. Keklik ve ordekte en iyi randımanı avrupa fişekler dahil 34 Gr jet fiseklerden aldı. Bı daha degistirmwm diyordu.
  • huğlu 401A
  • huğlu renova kinetik sistem
  • sarsılmaz concort sport 66 namlu
  • kurzaar
Fazlı MORAL
1973  terme samsun ikamet menemen izmir
Cümleler doğrudur sen doğru isen
Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #9 : 29 Temmuz 2017, 01:47:06 »
@Emrah AKDENİZ Şimdi gördüm :D @Mehmet GÖNEL bey öncelikkle hayırlı olsun kazasız belasız avlar dilerim . Gerçekten güzel tecih . Yıllardır 103 ce kullanırım inanın bir parçam olup çıktı . Emrah ta yazmış rc s4 diye . Değişik avrupa fişekler denedim bir ara rc sipeden çok güzel verim aldım 5 yıl oldu sonra fişek çok kötü bozdu bıraktım. sonra değişik avrupa fişekler denedim yine tam istedğim sonuçları alamadım .  ara sıra yerli denedim . sadece 2014 yılında yafın sarı kovanları aldım mukemmel sonuçlar çıktı. Ertesi sene bir hevesle tekrar aldım üveyikte yaf ı büyük bir hüsran ...Her zaman bir iki tık ust segment fişek aradım keklik tavşanda rc s4 bana bunu fazlasıyla verdi.. hem hızlı hem etkili. 6/7 no saçmaları kullandım tavşan ve keklıkte sonuçlar mükemmeldi. S 4 ü -5/6 dereceye kadar kullanınız derim 28 gr la ördek 30 gr -10 larda ördek alıyorum diyenlere işin açıkcası kulak asmıyorum . ben denedım 30 grla ördekte .. yeşiller gülüp gitti :D ha bu arada ördekten kastım küçük ördek değildir yeşil ve bozdur benim için ördek ...
Ördekte 36 gr bp long range . Sağlam atıcıysanız eğer inanın mesafe tanımadan ördek alabilirsiniz. çok kuvvetlı ve 36 gr olmasına rağmen hızıda gayet iyi.
şok olarak bıldırcın 4/5
tavşan keklik 4/3
ördekte 3/2
1 şoku asla tavsiye etmem saçmalar çok sapıtıyor .

Tavşan 4/3 şok 6 no veya 5 no saçma rc s4

keklik 4/3 şok ilk göze yani 4 şok a 7 no saçma ikinci göze 3 no şok a 6 no saçma sezon sonuna doğru hep 6 numara rc s4

-6 dereceden daha soğuksa ördekte 4/3 şok uzaksa 3/2 şok bp long range36 gr veya meca36 gr 4/5/6 no saçmalar

yine ördekte -6 dan daha sıcaksa mirage 34 gr veya rc s4 4/5/6 no saçmalar

üveyikte 28 gr meca 7/8 no saçma 4/3 şok

bıldırcında bulgurda koysan saçma yerine oda yeter :D

umarım faydalı olur . bunlar benim bizzat kendi tecrübelerim
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2017, 01:58:12 Gönderen: Şevki MİRZA »
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Mustafa EMEK

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 29 Temmuz 2017, 09:17:03 »
         Fazlı bey, tüfeği henüz avda denemedim ama, deneme amaçlı epey fişek atma imkanım oldu.Mesela 2 gün önce  kırıkları toplamak şartıyla soda veya bira şişelerine atışlar yaptık.Bp, mirage.rc s4, sterling ve yaf fişekleri 25m. civarı mesafeden bira şişelerini 5 şokla parçalarken  32 gr jet fişeği sadece salladı, yani çok zayıf kaldı.Oysa aynı şişeyi yaf 30 gr bior tapa bile kırmıştı.Jet ve meca fişekleri böylece benim listenin dışında kaldı.Yerli olarak sterling ve yaf kullanmayı düşünüyorum .Yorumun ve güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 29 Temmuz 2017, 09:48:44 »
               Şevki Bey yorumların  ve güzel dileklerin için teşekkür ederim.Elimde stoeger m2000 zamanından kalma 5 kutu rc s4 fişeği var.Geçen gün deneme amaçlı epey fişek yaktım.S4 bu yaz havalarında hakikaten ben burdayım diyor.Bp, mirage,rc, meca, yaf, sterling,jet, özkursan vs fişeklerden epey denedim.Ben de biraz şişelere zulmettim.Enteresan olacak belki ama diğer fişekler şişeleri parçalarken jet şişeyi sadece salladı, meca ise zoraki kırdı.Yalnız mecalar geçen yılkilerden, ben diğer tüfeklerimle de randıman alamamıştım.
             Yaf'a gelirsem bu fişeklerin 28,30 gr bior tapalı ve kırmızı barutlu rapido yazanları gerçekten çok etkili sanki.Hemen hemen 32 gr bp basıncına sahip veya yakın.Özellikle 28 gr yaf bior tapalar 30 metrelerde biraz ılıman havalarda ördek bile avlar gibi geliyor bana.Nitekim aynı fişeklerin 7 nosu ile Webley Scoot yarı oto. ile geçen sezon çok sayıda tahtalı avı  yapmıştım(ILIMAN HAVADA).Bu yıl üveyik ve bıldırcında 103 ce ile de denemek istiyorum bakalım.

RC S4'ü ise bizim buralarda keklik olmadığı için artık tahtalı, tavşan ve ördek gibi avlarda kullanmak istiyorum.Bunun haricinde elimde bp nin 30,32,34 gr. fişeklerinden var.1 kutu da long range var 3 numara.Mirage olarak ise 2 kutu 30,5 gr, 3 kutu 32gr, 2 kutu 34 gr standart game ve 2 kutu 34 jk6 olanından var.Yine 2 veya 3 kutu lambro  brown var.Bizim buralar genelde ılımandır ve - dereceler çok az olur.
          Şu anda elimde önceki otomatik tüfeğimle kullanıp çok sevdiğim sterling 30,32,34 gr fişeklerden de epey var.32,34 gr. olanlardan 103 ce ile bira şişelerine attığımda onlarda şişeleri toz etti.Kış avlarında iş yapacak gibi duruyor, inşallah hayırlısı.
          103 ce tek kurşunu da iyi atıyor, yeterki ucuna iyi bak.İnşallah her şey güzel olur, tavsiyelerin için teşekkür ediyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ