Şevki Bey yorumların ve güzel dileklerin için teşekkür ederim.Elimde stoeger m2000 zamanından kalma 5 kutu rc s4 fişeği var.Geçen gün deneme amaçlı epey fişek yaktım.S4 bu yaz havalarında hakikaten ben burdayım diyor.Bp, mirage,rc, meca, yaf, sterling,jet, özkursan vs fişeklerden epey denedim.Ben de biraz şişelere zulmettim.Enteresan olacak belki ama diğer fişekler şişeleri parçalarken jet şişeyi sadece salladı, meca ise zoraki kırdı.Yalnız mecalar geçen yılkilerden, ben diğer tüfeklerimle de randıman alamamıştım.
Yaf'a gelirsem bu fişeklerin 28,30 gr bior tapalı ve kırmızı barutlu rapido yazanları gerçekten çok etkili sanki.Hemen hemen 32 gr bp basıncına sahip veya yakın.Özellikle 28 gr yaf bior tapalar 30 metrelerde biraz ılıman havalarda ördek bile avlar gibi geliyor bana.Nitekim aynı fişeklerin 7 nosu ile Webley Scoot yarı oto. ile geçen sezon çok sayıda tahtalı avı yapmıştım(ILIMAN HAVADA).Bu yıl üveyik ve bıldırcında 103 ce ile de denemek istiyorum bakalım.
RC S4'ü ise bizim buralarda keklik olmadığı için artık tahtalı, tavşan ve ördek gibi avlarda kullanmak istiyorum.Bunun haricinde elimde bp nin 30,32,34 gr. fişeklerinden var.1 kutu da long range var 3 numara.Mirage olarak ise 2 kutu 30,5 gr, 3 kutu 32gr, 2 kutu 34 gr standart game ve 2 kutu 34 jk6 olanından var.Yine 2 veya 3 kutu lambro brown var.Bizim buralar genelde ılımandır ve - dereceler çok az olur.
Şu anda elimde önceki otomatik tüfeğimle kullanıp çok sevdiğim sterling 30,32,34 gr fişeklerden de epey var.32,34 gr. olanlardan 103 ce ile bira şişelerine attığımda onlarda şişeleri toz etti.Kış avlarında iş yapacak gibi duruyor, inşallah hayırlısı.
103 ce tek kurşunu da iyi atıyor, yeterki ucuna iyi bak.İnşallah her şey güzel olur, tavsiyelerin için teşekkür ediyorum.