İki arkadaş akşam bekinde ördek avındadır. Avcılardan biri hiç ördek vuramazken diğeri 15 dk içinde 3 ördeği çantasına atmıştır.
Öbür avcı bu duruma biraz bozulur ve aralarında şu konuşma geçer :
- Yahu arkadaş 3 tane ördek vurdun, senin attıkların havada çaput olup düşüyor, aynı fişek ama ben vuramıyorum..
- Dur ben sana avrupa fişek vercem, çantamın kenarında 5-10 tane olacaktı kendime saklamıştım ama al sen kullan.
- Bu avrupa fişek nasıl iyi vuruyor mu ?
- Ooo ayıp ettin çok kaliteli fişektir attığını paket edersin.
- Tamam ver bakalım deniyelim.
Arkadaşı fişeği alır ama, alacakaranlıkta pek dikkat etmez, fişekleri tüfeğe koyup beklemeye başlar. Gelen ördeklerden 2 tanesini paket gibi cansız indirir ve konuşma devam eder:
- Abi hakikaten süper fişekmiş yahu, ben daha önce bilsem bundan alır kullanırdım..
- Ben sana demedim mi, bu fişek çok kalitelidir av kaçırmazsın diye..
- Aynen öyle valla. El fenerini yaksana fişeğe bir bakayım gidip aynısından bayiden alır kullanırım.
El fenerini yakarlar ve fişeğe bakınca görür ki, baştan beri arkadaşıyla beraber kullandığı ... marka yerli fişek
- Abi sen beni kandırdın ya, bu ... marka fişek işte, ben bununla mı vurdum şimdi ördekleri ?
- Evet
Avcılarımız şaka şamata yaparak av merasından keyifli şekilde çıkarlar..
Bu, yaşanmış bir olay. Av bayisinde muhabbet arası anlatılınca ben de sizlerle paylaşmak istedim.
Bu işlerde psikolojik etki önemli demekki
Eldeki malzemeye güvenmek gerek ki av vurulabilsin
Herkese rast gele.