Herkese Selamlar Dilerim,
Seneye küçük bir İlçe'de av bayiisi açmayı planlıyorum. Ancak bu işin ilk yasal prosedürleri ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar adım adım bana işin ip uçlarını verebilirse çok memnun olacağım. Benim bilgim ve araştırmalarım sonucunda emniyetten bayilik ruhsatı ve mühimmat ticareti işe girecekse patlayıcı madde alım satım ruhsatı alınması gerekiyormuş. Ancak bunları alma şartları ve işin sırası nedir tam bilemiyorum. Benim anladığım dükkanı kiralamadan önce itfaye'den görüş sorulması gerekiyor galiba. Çünkü itfaiye'nin raporu olmadan (av fişeği, mermi gibi ürünler satılacaksa) Emniyet bu gereken ruhsatları vermiyor diye duydum.
Sizlerinde bu ilk kurulum aşamasında bilgileriniz varsa (Belediye, Vergi dairesi, İtfaiye , Emniyet vb) adım adım neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Bu sektörün içinde sigortalı çalışan olarak uzun yıllardır çalışıyorum ancak firma kurulumu ile ilgili izlenecek yöntemler, ip uçları , kritik noktalar ile ilgili açıkcası yeterli bilgim yoktur.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar