@Bilal AYDIN 2 ayaklı tilkilerin girmediği yer yok, belgemle ben bukadar rahat av yapamıyorum valla

Bafra genel avlağını mundar ettiler iyice, göller zaten yasaktı, çeltik tarlalarında geçit yapıyorduk oralar da yasaklanmış..

Daha ilerisinde serbest sulak bölgeler var ama Bafra genel avlağı kadar verimli değil..
Tahtalının geçiş güzergahı ve yoğunluğu; hava durumu, yemlenme saha keşfi ve avcı faktörüne göre zaman zaman değişebilir.
Benim de başıma geliyor aynı durum

Mesela sürekli sabah beki yaptığım bir nokta var, bazen hepsi birden o güzergahı kullanıyor, doyasıya seyirlik görüntü ve bol bol fişek atma fırsatı buluyoruz. Ertesi hafta aynı güzergahın 600-700 metre ilerisinden geçiyorlar uzaktan izliyoruz

Bazen oradan hiç geçmiyorlar, büyük alaylar halinde 2 km öteden öbür güzergahı kullanıyorlar..
Lodoslu sıcak sabahlarda, sık gruplar halinde alçak uçuş ve sorti yaparak geçerler, ayaz sabahlarda bazen alçak bazen yüksek büyük alaylar halinde geçerler.. Kar yağıp havanın açtığı ilk sabah alçak uçuş geçişler olur. Yani bölgeye göre değişebilir ama genelde gözlemlerim bunlar.
Bu kuşun, konakladığı yer ile yemlendiği alan arasında belirli ana güzergahları olur, 2 veya 3 koldan gidiş geliş yaparlar. Bu güzergah değişmez. Sadece 500 m ile 2 km arasında güzergah yolu kayması olur ama ana istikamet hep aynıdır.. Eğer rahatsız edilmezse güzergah üzerinde bulduğu tarlalarda da yemlenir oyalanır.