Arkadaşlar 1995 yılında babamın bana hediye aldığı ilk tüfeğimi bir süre önce bakım için Fabrikası Fias Cesa ya gönderdim. Sabırlı bir bekleyiş sonrası tüfeğime bugün kavuşdum ve bugün bana av arkadaşı olan tüfeğime bir kez daha aşık oldum. Bu sene açılış üveyikle bu tüfeğimle yapıcam inşallah.
Tüfeğime neler yapıldı kısaca özetliyeyim.
Bana göre ölçülerde mat renk parlamayan dipçik ve el kundağıDipçik 38.5 tetik çekme mesafesi ve 0 avansla yapılsın istedim ben bir istedim onlar 5 yapmıslar. Çok guzel bir dipçik pedi ve uzatmayla dipçiğe konfor sağlamışlar. Mat bir boyayla sarıya çalan açık kahverengi tüfeğin görünümüne asalet katmış. Ve yanılmıyorsa eskiye göre hafifalzeme secilmiş. Avda parlamayacak bir yapıda olmuş.
namlu içi kromlama ve temizleme bakım Benim acemi dönemlerimde yaptığım yanlışlardan dolayı namlu içi baya kirlenmişdi. Şimdi pırıl pırıl olmuş
kilit mekanızmasıSon iki yıldır kendi dolularımdan dolayı (tecna barut dolularım
) kilit mekanızması laçkalaşmay başlamışdı. Yenisi ile degiştirildi.
gövde parlak kromdu siyah krom kaplandıDaha çok tahtalı üveyik ördek gibi bek avlarında kullanmayı planladığım için gövdenin parlamaması ve daha asil bir görüntü için siyah kromla kaplanmasını isyedim. Ustalarda ustalıklarını hiç esirgememişler sağolsunlar. Tüfek ayrı bir havaya bürünmüş.
Eksik ne varsa giderilmiş.
Burdan öncelikle Tuğper beye sonrada emeği geçen Ustalara sonsuz teşekkürler ediyorum. Beni kırmayıp 16 kalibre olmasına rağmen tüfeğimle ilgilendikleri için beni kırmadıkları için hepsinden Allah Razı Olsun.
Fotoları iş yerinde acilen çektim. Heyecanla hemen paylaşma istedim. Bu sene Fias ile bol fotolar çeker ve paylaşırım inşallah
upload imageupload pictures