Kışın karatavuk avında özkursan fişek kullandım. Av yarı kadar canlı düşüyordu.
Sonra BP fişek kullanmaya başladım. Attığım cansız inmeye başladı.
İlginç bir şey daha var.
Aynı gün ,aynı hava, aynı yerde karatavuklar yine 32 gr. 6-7-8 no saçmalı BP ve Meca markalarla
cansız inerken RC S4 ile biraz sorunlu inmeye başladı. Fişek ava ağır gelmiş olabilir.
Hatta bu sitede de "RC S4 AVDA ZAYIF GELDİ" diye konu açmıştım.
Rıza abi sizin durumunuzda binlerce avcı varki biride benim
saga 32/5 ile tavşan yıkılmadı fişeklikte mirage 28/ 8 vardı ha birde kımıldasın takla atıp ters dönderiyor epey bir tavşan yedirdi. Sagayı ördeğe sıktım cansız indirdi. JEt , zuber, özkursan epey kullandım en çok Jetten memnun kaldım.
Bir başka seferde 28/8 tavşanı sadece okşadı .Kaldırdım üveyiğe sıktım çaput gibi indirdi. Mirage 32/5 vardı direk fitil taktı
Bir başka sefer mirage tavşandan birsürü tüy çıkardı hemen arkasından bp 32/5 sıktım takla atıp fitillendi
Tüfeği alıştırmak niyetiyle birazda içgüdüsel olarak 3/4 yıldır mirage 32/5 ve bp 32/5 atarım tavşan,keklik,üveyik,ördekte şimdi herşey normal namlu içi falan temiz kalıyor epeyde bir çeşit avını yedim heralde benim makina alıştı gibi.
Aklıma hep gelir sağlam bir doğalgaz borusu ile namlu yapsak yani hedefe dümdüz saçmayı göndersin yeter acaba sonuçlar ne olurdu
Ben suçu fişeğe buluyorum