Suat bey nacizane fikrim keşke çalışan sıkıntısız tüfeğe hiç ellemeseydiniz Yerli olsun Avrupa olsun huyunu suyunu bildiğiniz tüfek en iyi tüfek .
Çevrem de tüfeğinden memnun olupta değiştirerek çok büyük sıkıntı yaşayan arkadaşım var.
Benim en çok kızdığım nokta şu ..
Tüfeği test etmek ..
Doldur boşalt istasyonunda ki gibi bir istasyonda boşa sıkarak !!!
Test etmek değildir...
Veya dört ayak üzerinde sabitleyerek tüfeğin nişangahı üzerinden ateş etmek te değildir....
TÜFEK bence bir kullanıcı tarafından omuzlanarak belli mesafeler arasında atış testi yaparak yapılmalıdır.
Hep deriz ya dipçik vurur. Sabit ayaklar üzerinde atılan tüfekler ASLA insan omzunda aynı sonucu vermez.
Sağlık olsun diyelim moralinizi bozmadan kullanmaya devam edin derim.
Sn MİRZA
Her ürünün bir test metodu olduğu gibi silahlarında bir test metodu var.
Ve malesef bu test metodları yapılmadan tüfekler piyasaya sürülüyor.
Ben grupman testi yaptıktan sonra silahın içine atış kağıtlarını koyan bir firma bilmiyorum.
Duyduklarım oldu ama görmedim.Pekte inanmıyorum açıkçası.
Belki arızalı bir tüfek için tamir sonrası bu testler yapılmış olabiliyodur.
Mesajınızın son bölümünde tüfek testlerinin belirli mesafelerde omuzlanarak yapılması gerektiğini belirtmişsiniz.
Buraya bendebbir iki ekleme yapayım.
Geçen yıl bir yerli tüfek denemiştik.Ve videolarını burada paylaşmıştık.
Bariz derecede sol vuruyordu. Videolarına kadar çekip yayınladık.
Bu almış olduğum tüfekte ilk geldiğinde sol vuruyordu.
Ben bu tüfeği 15 ve 36 m de bizzat denedim.Ve fark ettim.
Ölçü aletide bunu doğruladı.
Şimdi siz ne kadar iyi atıcı olursanız olun tüfeğinizdeki arpacığın gösterdiği yeri,namlunuz vuramıyorsa siz sadece size uygun bir ağacı yüzlemiş olursunuz.
Siz bu tarz yamuk atan bir tüfeğin farkındaysanız yine de av vurabilirsiniz.Biraz dikkat edersiniz sadece.
Ancak farkında olmazsanız bu tüfek öldürmüyor diye dövünür durursunuz.
Dolayısıyla tüfek sehpada arpacığın gösterdiği yeri vurmuyorsa bence çöptür.Vurması gerekir.
En önemli kısmı namlu olan bir tüfeğin namlusu sorunluysa ağacının numaralı yada plastiğinin kaplamalı olmasının hiç önemi yoktur.
Çöptür yani benim için çöp.
Bu arada hep diyoruz eldeki iyiyse daha iyi aranmamalı diye.
Aslında bu da yanlış bir terim.
Sen adam gibi sağ ,sol vurmayan düzgün kaliteli tüfek yap bizde bir öncekini aramayalım.
Sen tüfek yapamayacaksın ,ben paramla rezil olacağım birde yamuk atan tüfek aldım diye kendim mi suçlu olacağım ?
750 tl ye zaten sol atan bir tüfeğimiz vardı ikinci sol atan bir tüfeği 1500 Tl ye neden alayım ?
Nerde kurumsallık, nerede kalite ?
Aynı işi gören 750 TL lik tüfeği alırdık 750 de cepte kalırdı.
Milletin ağzınada sakız olmazdık....
Dahada ileri gideyim.Ben çifçilikte yapıyorum.Ceviz yetiştirip satıyorum.
Ve ürünümün kalitesine o kadar güveniyorum ki boş yada kurtlu çıkanı birebir değiştirme garantisi veriyorum.Ancak bütünüyle üretimin içindeyim.Bizzat her şey ile ben ilgileniyorum.
Ve iyi bir ürünü iyi bir fiyata yüksek kalitede müşteriye gönül rahatlığıyla garantili satabiliyorum.
Şimdi soruyorum hangimiz daha kurumsal ?
Armsan mı ben mi ?