Bu zamanda öyle avcının uğramadığı boş tarla bulup mühre atabilmek, mühreli av yapabilmek çok zor.. Adam gelip mühreye tüfek atıyor yahu
Ümit ustanın dediği gibi en revaçta olan besinler çeltik ve mısır. Bunun haricinde soya tarlası hatta kabak tarlası bile olur. Kabak artıklarını keşfetsin çekirdek yemeye mutlaka gelir.
Yeşil ve boz biraz tedirgin ördektir, inmeden önce muhakkak turlar, kontrol ve keşif yapar öyle iner.
Eğer güvenli bir tarla bulmuşsa, yani 2-3 kez yemlenmeye gelip rahatsız edilmeden kendi haliyle geri döndüyse, o tarlaya tekrar geldiğinde tura binmeden direk iniş yapar. Çamurcun hiç tur bindirmez, suyu görsün veya tarlada yiyecek bir şey olduğunu bilsin balıklama dalar..
Geçen sezon, yılbaşı civarı kar yağdı, hava açtı o akşam da ördek bekliyoruz, ezandan 15-20 dk sonra gelmeye başladılar, tarlalarda su yok ama her taraf karla kapandı sadece traktör izlerinde çırpıntı var, yemlenmek için yer arıyor alçak uçuştalar, bizde de mühre falan yok, düdükle çağırıp yaklaşırsa nasiplenme peşindeyiz. Sürekli yemleme sesi yapıyorum ama uzak çağrı falan yok ördek yakın çünkü, gelen ördek 40-60 metre mesafede karın üzerine konuyor, kimisini silüet olarak görüyorum kimini sadece konarken kanat vurmasını duyuyorum falan. O akşam 3 ördek aldım, birini geçtikten sonra geri çevirdim vurdum, öbürünü 40 m civarı konar vurdum
diğerini de yerden havalanırken almıştım. Düdük çalmak da çok önemli ben çok iyi değilim bu konuda ama eğer ördek tura binmişse yemleme sesine %90 ihtimal ördeği indiririm
Çeltik varsa sulak çeltik tarlası, eğer bulabilirsen sulak mısır tarlası daha iyi olur. Hele de kalıntı mısır kelleleri falan varsa ördek dayanamaz orayı mutlaka yoklar.. Muhakkak kanatlı mühre olsun, yanına da sabit mühre, iş yapmama şansı yok...