Rica ederim , ne demek ...
Evet dediğiniz gibi , 452'lerde de var bu kalınlık farkı ancak Merkel'de daha az bence... (Şu 452'leri de ölçmek lazım emin olabilmek için tabii)
En az fark ise, fotoğrafını paylaştığınız Fausti'de var görünüyor bu kalınlık farkı, ancak onda da var bence... Aynı değil. Tasarımından dolayı daha paralelmiş gibi görünüyor, onu da kabul ediyorum.
İngiliz'lerde de fark var olduğunu hatırlıyorum ama nerede öğrendim, nerede okudum hatırlamıyorum, ancak noktasal ölçüleri mm olarak yok aklımda, yukarıda benim yanlış anlayıp da sebebini açıklamaya çalıştığım Bar Action ve Main Spring uzantısı bölgesindeki tasarım nedeniyle daha paralelmiş gibi görünüyor, ancak onlarda da var bu fark, yivlilerinde daha fazla , yivsizlerinde daha az... Hasılı, İngiliz'ler Main Spring uzantısını ince ve uzun yaparak göze daha paralel bir görüntü veriyorlar ve bu daha "elegans" diyeyim, bir görüntü veriyor kabul ediyorum.
Ancak adam 38mm kubuz yapmış be ya, 12 Çap'a... Cetvelle 38mm'yi tutun da bir bakın, sonra bir de vicdanınıza bakın, sonra gene konuşalım...
Teşekkür ederim zahmet oldu ama iyi de oldu gene gözlerimiz okşandı sayenizde ...Evet 1 mm lik fark belki kimi tüfeklerde daha da fazla bir fark...Yalnız klasik İngiliz(çoğunda ve bilhassa da sidelock olanlarda) ve İskoç tüfeklerinde bu yükseklikler aynı benim bildiğim...
Şimdi bu bilgiler ışığında yayınlamış olduğunuz beretta 455 fotoğraflarını tekrar incelerseniz bahsetmiş olduğum durumu gözleyebilirsiniz sanıyorum...