Aydın bey benim bildiğim tüm yerli firmalar aynı malzemeden namlu üretiyorlar ve tedarikçileride tek bir nokta.
Bundan dolayı hiç bir firma çelik kalitesi açısından birbirinden daha üstün değil. Ben yıldızı bildigim için patlaşdım ama diger firmalarda mutlaka sayfalarında bunu belirtmiştir.
Gelelim namlunun testine. Yine benim bildiğim kadariyla her firma 50 gr RC fişeklerle test yapıyor. Hatta buna test fişeğide diyorlar sanirım. Yani ellerinde daha yuksek bir basınç oluşturan fişek veya bunu sağlayacak herhangi bir makine cihaz yok.
Bana sorarsanız ülkemizde uretilen 4 kalite tufek var
1. Kalite ismini hemen hemen her avcınin bildigi kurumsallaşmiş firmalar.
2. Kalite bu firmalarla rekabet etmeye çalişan daha düşük bütçeli namludan değil belki ama mekanizma ve dipçik kalitesin ödün vererek fiyatını düşüren firmalar
3. Kalite. Küçük atölyelerde buyük firmalara fason iş yapan parça üreten firmaların kendi isimleriyle üretimleri
4. Kalite kayitsız kaçak ruhsatsız merdiven altı firmalar
Bence türkiyede durum şuanda böyle. Ancak iş test etmeye gelince taş devrini yaşayan bir ülkeyiz. Youtubede firmaların test videolarını incelerseniz ne bir iş güvenliği söz konusu nede testlerde rakamsal bir veri söz konusu. Attıp fisek patladı ama namlu patlamadı mantığıyla testler yapılıyo. Kara düzen yani
Son dönemde daha bilimsel test yapan yerli bir firma varmıdır bilemem.
Avrupa , Amerika uretim videolarina bakinca firmalarin atom mikroskoplarıyla namluları incelediklerini röntgen çektiklerini görebiliyosunuz