Gönderen Konu: 1400+150 bar la test edilmis der  (Okunma sayısı 2157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aydın TOROS

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
1400+150 bar la test edilmis der
« : 07 Haziran 2017, 00:44:26 »

pic upload
Tufekleri inceler ozelliklerine bakardım...
Akdas ne guzel yazmıs...1400+150 barda test edilmistir diye ....digerlerinde goremedim bu yazıyı...
Aynı yerde Huglu ve Ata arms da vardı...
Bu gereksiz bir yazımıki diger firmalar bunu tanıtımına koymaz
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2017, 01:05:00 Gönderen: Aydın TOROS »
  • Huglu gx 512s

The following users thanked this post: İbrahim TUTKUN

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Aydın TOROS

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 1400+150 bar la test edilmis der
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2017, 02:07:49 »
Aydın bey benim bildiğim tüm yerli firmalar aynı malzemeden namlu üretiyorlar ve tedarikçileride tek bir nokta.
Bundan dolayı hiç bir firma çelik kalitesi açısından birbirinden daha üstün değil. Ben yıldızı bildigim için patlaşdım ama diger firmalarda mutlaka sayfalarında bunu belirtmiştir.
Gelelim namlunun testine. Yine benim bildiğim kadariyla her firma 50 gr RC fişeklerle test yapıyor. Hatta buna test fişeğide diyorlar sanirım. Yani ellerinde daha yuksek bir basınç oluşturan fişek veya bunu sağlayacak herhangi bir makine cihaz yok.
Bana sorarsanız ülkemizde uretilen 4 kalite tufek var
1. Kalite ismini hemen hemen her avcınin bildigi kurumsallaşmiş firmalar.
2. Kalite bu firmalarla rekabet etmeye çalişan daha düşük bütçeli namludan değil belki ama mekanizma ve dipçik kalitesin ödün vererek fiyatını düşüren firmalar
3. Kalite. Küçük atölyelerde buyük firmalara fason iş yapan parça üreten firmaların kendi isimleriyle üretimleri
4. Kalite kayitsız kaçak ruhsatsız merdiven altı firmalar

Bence türkiyede durum şuanda böyle. Ancak iş test etmeye gelince taş devrini yaşayan bir ülkeyiz. Youtubede firmaların test videolarını incelerseniz ne bir iş güvenliği söz konusu nede testlerde rakamsal bir veri söz konusu. Attıp fisek patladı ama namlu patlamadı mantığıyla testler yapılıyo. Kara düzen yani
Son dönemde daha bilimsel test yapan yerli bir firma varmıdır bilemem.
Avrupa , Amerika uretim videolarina bakinca firmalarin atom mikroskoplarıyla namluları incelediklerini röntgen çektiklerini görebiliyosunuz   ;D
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Okan IŞIK

Çevrimdışı Aydın TOROS

• *
« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2017, 03:02:44 »
Tesekkurler Sukru bey...
  • Huglu gx 512s

Çevrimdışı Berke ÇOBAN

• *
« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2017, 20:24:03 »
Aydın bey benim bildiğim tüm yerli firmalar aynı malzemeden namlu üretiyorlar ve tedarikçileride tek bir nokta.
Bundan dolayı hiç bir firma çelik kalitesi açısından birbirinden daha üstün değil. Ben yıldızı bildigim için patlaşdım ama diger firmalarda mutlaka sayfalarında bunu belirtmiştir.
Gelelim namlunun testine. Yine benim bildiğim kadariyla her firma 50 gr RC fişeklerle test yapıyor. Hatta buna test fişeğide diyorlar sanirım. Yani ellerinde daha yuksek bir basınç oluşturan fişek veya bunu sağlayacak herhangi bir makine cihaz yok.
Bana sorarsanız ülkemizde uretilen 4 kalite tufek var
1. Kalite ismini hemen hemen her avcınin bildigi kurumsallaşmiş firmalar.
2. Kalite bu firmalarla rekabet etmeye çalişan daha düşük bütçeli namludan değil belki ama mekanizma ve dipçik kalitesin ödün vererek fiyatını düşüren firmalar
3. Kalite. Küçük atölyelerde buyük firmalara fason iş yapan parça üreten firmaların kendi isimleriyle üretimleri
4. Kalite kayitsız kaçak ruhsatsız merdiven altı firmalar

Bence türkiyede durum şuanda böyle. Ancak iş test etmeye gelince taş devrini yaşayan bir ülkeyiz. Youtubede firmaların test videolarını incelerseniz ne bir iş güvenliği söz konusu nede testlerde rakamsal bir veri söz konusu. Attıp fisek patladı ama namlu patlamadı mantığıyla testler yapılıyo. Kara düzen yani
Son dönemde daha bilimsel test yapan yerli bir firma varmıdır bilemem.
Avrupa , Amerika uretim videolarina bakinca firmalarin atom mikroskoplarıyla namluları incelediklerini röntgen çektiklerini görebiliyosunuz   ;D

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İlk tüfeğimi alma arefesindeyim sizin bahsettiğiniz 2. ve 3. kalite markalara örnek verebilir misiniz ? Teşekkür ederim.
1995 Istanbul

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2017, 01:51:38 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İlk tüfeğimi alma arefesindeyim sizin bahsettiğiniz 2. ve 3. kalite markalara örnek verebilir misiniz ? Teşekkür ederim.

Berke bey marka vermek hem etik değil hem yasal değil. Yerli üretim her marka benim nazarımda degerlidir.
Biz yerli malina para kazandırdıkça onlarda kazançlarıyla daha kaliteli tüfekler üretebilecek güce geleceklerdir. Ben buna inanıyorum
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Aydın TOROS