Gönderen Konu: Sarsılmaz Magic& Stoeger M3000 Peregrine  (Okunma sayısı 14529 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Eren KILIÇ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Sarsılmaz Magic& Stoeger M3000 Peregrine
« : 30 Mayıs 2017, 16:59:20 »
Değerli avcı dostlar foruma yeni üye oldum. Şuan waltter target q7 light tüfeğim var. Avından çok memnun olsam da ikide bir maşa kırıyor. Ücretsiz tamirat yapıyor fabrika sağolsun fakat gidip gelmesi 3-5 günümü alıyor. Değiştrmeye karar verdim sizce sarsılmaz magic mi yoksa stoeger m3000 peregrine mi alayım? Arada 100 tl fark var. Sarsılmazın yapısı çok hoş kaliteli, stoeger i herkes methediyor avını... sizce hangisi?
  • Waltter target q7 light
  • Sarsılmaz magic
  • Setter
1985 - Yenice / Çanakkale

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sarsılmaz Magic& Stoeger M3000 Peregrine
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2017, 17:07:18 »
Geçen Cumartesi av bayiinde m3000 peregrine siyah sentetik modelini inceledim mat siyah görüntüsü beni gerçekten cezbetti eline aldığında insana güven veriyor ağırlığı duruşu.yürüyüş avını bilmem ama bek avlarında biçilmiş kaftan heleki ördek ve kazda.magic i hiç incelemediğim için yorum yapmam yanlış olur.
1988-Denizli

The following users thanked this post: Gökhan NİZAMOĞLU

Çevrimdışı Eren KILIÇ

• *
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2017, 19:31:01 »
Bende stoeger i çok beğendim fakat av bayii magic i gösterince kafam karıştı. Tüfeğin yapısı çok hoşuma gitti birde performans namlu olayı var. Benim kararım muhtemelen yine stoeger olacak fakat yinede görüş almak istedim
  • Sarsılmaz magic
  • Setter

Çevrimdışı Ahmet ZEYBEK

• *
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2017, 21:25:50 »
Sarsılmaz magıc modeli dayımda var ve gerçekten çok memnun.Ben ise kullanmam.Magıc kötü olduğundan değil gayet iyidir fakat kendim 92a kullanan biri olarak derim ki domuz avı, ördek avı gibi bek avı tarzı geçen avlarda mesafesi iyi tüfek lazım.Doğrudur stoeger methedimyi hak eden bir tüfektir ve avı gerçekten başkadır.
Ha eğer keklik bıldırcın tavşan gibi avlar yapsa idim mutlaka magıc gibi hafif rahat bir tüfek alırdım.Stoeger bilindiği gibi Vursanın evladıdır.Dezavantajı ise gerçekten geri tepme olayı yüksektir ve ağırdır.
İkiside kalitelidir.Bu yüzden benim gözümde iyi tüfek yoktur.İyi avcı ve ava göre tüfek ve fişek vardır.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2017, 21:29:11 Gönderen: Ahmet ZEYBEK »
  • Vursan 92A 12/70 ,71 namlu
1995-Uşak

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2017, 09:21:23 »
İkisi de farkli kategori tufekleri gazli ve kinetik.temizlik derdi olmasin,yıkıcı olsun derseniz stoegeri tercih edin.sarsilmazin tipi guzel ama forumdaki test atislarinda grupmanin daginik oldugunu bosluklar oldugunu goreceksiniz.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2017, 18:01:11 »
4 no şok 30 m desdeksiz  meca 32 gr 7 no atıldı magic 244 saçma isabet etti
kağıt 50x70 cm

« Son Düzenleme: 03 Haziran 2017, 18:33:01 Gönderen: Sefa GÖKÇE »
1993 ANKARA

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2017, 12:40:34 »
Iyi marka yoktur iyi silah vardir diyerek konuya belki bir katkim olur. Benim kadar kaç kişi stoeger değiştirmiştir bilmem 3 adet m2000 bir adet 3500 bir adet 3000 ve birde 3000 peregrine son olarakta 4. M2000 yeniden elimde. İlk stoeger m2000 66 namlu ile aldigim randimani hiç bir silahtan alamadim. Sonrada 3000 keyifli idi özellikle peregrine en hüsran dolu silahimdi. Tavsiyelerin hiç faydasi yok. Olay ne sistem ne model ne marka. İyı bir namluya denk gelmezseniz işiniz bozuk. Şu an magicte kullaniyorum çok güzel silah. Fisek seçme derdi yok hafif bir silah. Çiktiği gunden beri kullanan arkadaslarim var sorunsuz calisiyor şu ana kadar. Ama memnun olmayanida duydum forumda. Lakin agirliklari nedeniyle iki farkli silah hangi avlarda kullanmak için silah alacaksiniz bunada dikkat etmek lazim. Magic gezme avlarinda fermali avlarda daha ideal peregrine bek geçit avlarinda ideal bence ama bu bile kişiye göre değisir. Umarim dogru tercihi yapar iyi bir namlulu silaha denk gelirsiniz.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2017, 13:06:41 »
Sarsılmaz magıc ten şaşma adamlar yapmıslar ben yakında aldım daha grupmanı mükemmel uzak atıslar için yapılmış adeta
Önceki otomatiğimde sarsılmaz concorde lx idi kibar tüfekler pişman olmazsın birde magıc cok güzel hedefe geliyor

• sarsılmaz concorde lx sarsılmaz force
1971 - İstanbul

The following users thanked this post: Eren KILIÇ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2017, 15:17:56 »
Sarsılmaz magıc ten şaşma adamlar yapmıslar ben yakında aldım daha grupmanı mükemmel uzak atıslar için yapılmış adeta
Önceki otomatiğimde sarsılmaz concorde lx idi kibar tüfekler pişman olmazsın birde magıc cok güzel hedefe geliyor

yazmayım yazmayım diyorum bunları gördükçe dayanamıyorum bende magic kullandım 4 ay zor dayandım  keklik çulluk özellikle tahtalı ve ördekte 66 namlu  beş para etmez di ne grupmanda ne avda 
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Bahri TUĞRULTEKİN

• *
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2017, 15:38:29 »
yazmayım yazmayım diyorum bunları gördükçe dayanamıyorum bende magic kullandım 4 ay zor dayandım  keklik çulluk özellikle tahtalı ve ördekte 66 namlu  beş para etmez di ne grupmanda ne avda

Özgür bey keşke tüfeğinizle ilgili durumu fabrikaya anlatarak çözüm yoluna gitseydiniz. Namlu değişi yapılarak sorununuz hallolabilirdi belki
1983 Malazgirt/Muş

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 04 Haziran 2017, 16:49:20 »

Bu grupman testinde gôrüldüğü gibi bariz boşluklar var.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 04 Haziran 2017, 17:05:45 »
35 mt 66 namlu magic 3 şok 32 gr 6 no tüfek kasaya dayanılarak diz çöküşlere atılmıştır

Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #12 : 04 Haziran 2017, 23:25:39 »
Özgür bey merhaba bendeki magic 71 namlu atışta kullandığım şok no1
Fişek markaları arasında bariz farklar oluşuyor bu atışta bp kullandım ama mirrage daha toplu grupman veriyor usta avcı abilerimiz ile gittiğimiz atıslarda onlar gayet memnun kaldılar
Yalnız bu tüfek düşük gramaj ve no1 şok seviyor daha ağır yani 36 gr ve üceri no3 ve diğer şokları kullanmak lazım
1971 - İstanbul

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #13 : 04 Haziran 2017, 23:28:40 »
35 mt 66 namlu magic 3 şok 32 gr 6 no tüfek kasaya dayanılarak diz çöküşlere atılmıştır

Özgür bey aynı atışı no 1 sok ile yapin farkı göreceksiniz
1971 - İstanbul

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2017, 23:39:58 »
Özgür bey aynı atışı no 1 sok ile yapin farkı göreceksiniz
35 mt 1 şok 28 gr 8 no bugatti 66 namlu magic

free photo hosting
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #15 : 05 Haziran 2017, 00:49:10 »
Usta bir kaç ceşit fişek denedim ince saçmalarda meca sb vega  mirrage gayet iyi ama özellikle kalın saçmalarda dağılım çok farkediyor sizin attığınız mesafe 35 metre ben burada 45 metreden yazıyorum ama kontrol ettiğimizde aslında 50 metre civarı mesafe farkı var ben en kısa zamanda 37 metre civarı atışlar yapıp paylaşıcam
1971 - İstanbul

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #16 : 05 Haziran 2017, 00:51:53 »
Video yükleyemiyorum çozersem video eklicem
1971 - İstanbul

Çevrimdışı Eren KILIÇ

• *
« Yanıtla #17 : 05 Haziran 2017, 09:44:39 »
 Av bayisi ve gerçekten usta avcı dedğim bi abim kesinlike magic tercih et dedi. Performance namlunun grupmanının iyi olduğunu, fişek seçmedğinden falan bahsettiler. Stoegerin trap atışlarında 24 gramla çalışmadığını ikinci fişeği almadığını söylediler kafam iyice karıştı açıkcası...
 Bp fişek saçmayı fazla açıyor bende mirage ile aynı şartlarda denemiştim waltter tüfeğim ile bp de saçma çok geniş alanı taramış, bariz boşlukar kalmıştı. Mirage ise dağılım çok iyiydi. Fakat sıcak havalarda karga avında bp den çok iyi sonuçlar aldım
  • Sarsılmaz magic
  • Setter

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #18 : 05 Haziran 2017, 10:35:41 »
Av bayisi ve gerçekten usta avcı dedğim bi abim kesinlike magic tercih et dedi. Performance namlunun grupmanının iyi olduğunu, fişek seçmedğinden falan bahsettiler. Stoegerin trap atışlarında 24 gramla çalışmadığını ikinci fişeği almadığını söylediler kafam iyice karıştı açıkcası...
 Bp fişek saçmayı fazla açıyor bende mirage ile aynı şartlarda denemiştim waltter tüfeğim ile bp de saçma çok geniş alanı taramış, bariz boşlukar kalmıştı. Mirage ise dağılım çok iyiydi. Fakat sıcak havalarda karga avında bp den çok iyi sonuçlar aldım
Usta ben magıci alalı 2 ay kadar oldu su ana kadar 600 den fazla fisek attım sorun yok atışı cok zevkli grupmanı hakikaten mükemmel dediğiniz gibi bp fişekler biraz açıyor ben mirrage ağırlıklı kullanıyorum grupmanı çok iyi ama bulursam sb vega fiseklerin kalın saçmalarıni denicem ince sacmaları müthis grupmani var meca da aynı
Ama şuda bir gercek her fisek her sokta aynı sonucu vermiyor ben no1 şok ve 28-32 gr arası fisekler ile çok guzel sonuçlar aldım daha büyük şoklar bence 36 gr ve üzeri için uygun
1971 - İstanbul

Çevrimdışı Eren KILIÇ

• *
« Yanıtla #19 : 05 Haziran 2017, 13:01:49 »
Usta ben magıci alalı 2 ay kadar oldu su ana kadar 600 den fazla fisek attım sorun yok atışı cok zevkli grupmanı hakikaten mükemmel dediğiniz gibi bp fişekler biraz açıyor ben mirrage ağırlıklı kullanıyorum grupmanı çok iyi ama bulursam sb vega fiseklerin kalın saçmalarıni denicem ince sacmaları müthis grupmani var meca da aynı
Ama şuda bir gercek her fisek her sokta aynı sonucu vermiyor ben no1 şok ve 28-32 gr arası fisekler ile çok guzel sonuçlar aldım daha büyük şoklar bence 36 gr ve üzeri için uygun
No:1 en dar şok değil mi? Ne avı yapıyorsunuz? Ben çullukta 4 numara şok takıyordum waltter de ördek avında falan 2-1 numara şok kullanırım.
  • Sarsılmaz magic
  • Setter

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #20 : 05 Haziran 2017, 16:37:23 »
Bende ördek ve çulluk ağırlıklı avlanırım üveyik ve tahtalı avınıda severim bir iki kere kekliğe gittim
Bu tüfeğide ilk defa avda önümüzdeki sezon kullanacaz inşaallah
Şu ana kadarki tecrübem bu tüfek çok toplu atıyor artık kullanacak kişi kendi tecrübesine göre şok ve fişek kullanacak
Benim gittiğim meralarda ördeğe fazla yaklaşma şansı yok atışlarımın çoğu genelde 35-40 metre üzeri
Mecburen grupmanı yoğun olmalı benim için bundan sebebp no 1 şok ve düşük gramaj fişek kullanırım
Çullukta ise no 3 şok kullanırım genelde ortalama daha iyi
Ayrıca denemem gereken bir kaç fişek daha var en idel olanlarını tesbit edip sezona kadar tedarik edicem inşaallah
1971 - İstanbul

Çevrimdışı Zekeriyya TEKiN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 05 Haziran 2017, 23:24:08 »
Ben stoeger derim. Stoeger m3000 ve magic kullandim magici gecen sezon basi aldim sikistirma ve av performansindan dolayi 3 defa fabrikaya gonderdim 3.gondermemde namlu degisti ama sorun degismedi 4.kez fabrikaya gonderdim bu seferde soklari degistirip yolladilar ama tufek geldiginde coktan tavsan ve keklik avi kapanmisti magic benim icin sezonla birlikte kapandi.
1980 kütahya

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 06 Haziran 2017, 02:30:55 »
  Bende 2 sene önce waltter target q7 kullandım ortalama 350-400 atış yaptım toplamda. Devrettiğim kişide arkadaşım halen kullanıyo tüfeği hiç çatal kırmadı. Şansımıza denk gelmiş diyeyim. Çift çatallı sistem değilde tek kollu olduğundan piston vurdumu dengeli bir itme kuvveti olmadığı için ben tek çatallı tüfekleri pek sevmiyorum.

Stoeger m3000 kullanıyorum bendeki 24gr trap fişeğiyle sıkıntısız çalışıyo ama bana denkgelmişte olabilir kinetik sistemde en ufak yay baskısı değişikliği çalışmada çok şey değiştirebilir. Seri bir tüfek eski vursanlar gibi atıştan sonra mekanizmanın kendini toparlama sesini duymuyorsunuz  ;D Ama servisi çok kötü onu söylüyeyim. Sadece telefonla bile konuşabilicek birine ulaşabilmek bile müşteri için büyük başarı sayılır.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Oğuz ÇİLOĞLU

• *
« Yanıtla #23 : 06 Haziran 2017, 19:34:42 »
Ben magıc derim genede stoger kötü diyemem sadece arkadasımda var tam dik atışta calışmıyor desteksiz atıslarda da bazen çalışmıyor yani illa omuza otutturacan

Daire icine 130 saçma isabet etti

image upload
1971 - İstanbul

Çevrimdışı Eren KILIÇ

• *
« Yanıtla #24 : 06 Haziran 2017, 19:57:07 »
 Ben stoeger tercih etmiştim av bayisi 1700 civarına black modelini getirtiriz tahminen demişti fakat dün haber geldi 2150 tl olmuş bende şaşırdım dedi. Tercihimi sarsılmaz magic 66 namlu dan yana kullandım. İnşallah pişman etmez hayırlısı olur.
  • Sarsılmaz magic
  • Setter