Affinty nin bu fiseklerde ortalama %75-%80/85 gibi grupman yaptığını gördük. Kısmen uygun fiyatıyla halen ithaller içinde (inertia) en uygun olanı. Sahibini pişman etmez. Muhtemelen başka şok ihtiyacı duymadan her avı yaparsınız.
@Hakan UYAR Bey, Üstteki fotoğraf; affinty white kullanan bir arkdaşıma ait. 38 metrede 2 şokla 30 gr 6 numara sellier bellot grupmanı.
O da benim gibi tahtalı avı meraklısı
ve bu fişeklerden çok memnun kaldığını söylemişti. Özellikle clever mirage ve sellier bellot fişeklerden, tüfeğinin kendi şoklarıyla güzel verim alıyormuş.
Bizim ilçede, aynı tüfeği kullanan bir arkadaşım daha var, o da tüfeğinden son derece memnun. Öncesinde yerli bir kinetik tüfeği vardı yakmıyor öldürmüyor diye şikayet ettiği için satıp affinity aldı ve şimdi çok memnun
Arkadaş vasıtasıyla tüfeği az biraz inceleme şansım olmuştu. Hakkında yazılanları hakediyor. Temiz işçilik, kaliteli malzeme ve estetik açısından fiyatına göre çok güzel bir ürün. Onun muadili sayılabilecek franchi fast one modeli eniştemde var, onlar da çok güzel ama aynı fiyata affinty almak bence daha mantıklı gibi geliyor..
Bir de, inertia tüfeklerde icra yayının önde olmasının bir farkını gördüm. Nekadar doğrudur bilmiyorum ancak, düşük gramaj fişeklerde daha rahat ve sorunsuz çalışıyorlar. Tabi bu mekanizma hassasiyetine de bağlıdır muhakkak ama icra yayı önde olan incelediğim akdaş ve stoeger, franchi affinty ve fast one modelleri, 24-30 gr bandında, dipçikten yaylı kinetik tüfeklere göre daha sorunsuz çalışıyor ve tüfeği omzunuzdaki tutuş şeklinizden de etkilenmiyorlar.
Mesela, bendeki gt1 modeli, vursan 92a, arhtemis kinetik ve ata neo modelleriyle omzuma bastırarak atış yaptığımda 24 ve 28 gr fişekler dikme yapıyor. Serbest tutarak sıkmadan atış yaptığımda çalışıyorlar. Aynı uygulamayı akdaş kinetik, stoeger ve franchi tüfeklerde denedim, tüfeği sıkmak veya serbest bırakmak arasında hiç fark yok.
Bana göre yayın önde olmasının bir diğer güzel yanı, sık temizlik gerekmese de yay elinizin altında ve müdahale etme şansınız var.
Ayrıca kış döneminde, biraz daha sert bir icra yayı kullanabiliyorsunuz. Bunu denedim, 34-36 gr fişeklerde geri tepme hissedilir şekilde azalıyor ve mekanizma daha seri çalışıyor.. Böyle bir güzelliği de var..