Japon'ların kamera piyasasındaki pazar payları tartışılmaz elbette, Nikon da olsa Canon da olsa. Ama kamera denildi mi bilirsiniz ki her fotoğrafçının rüyası Leica, her film çeken ya da yönetmenin rüyası Arri Alexa'dır yani.
Masifin kaplamaya olan üstünlüğü kadar aşikardır. Maalesef bunlar da İtalyan yapımı değil...
Ben çok uzun yıllar kullandığım profesyonel Nikon setimi, asıl niyetlendiğim Leica ve setine param yetmediği için almıştım. Bu Nikon set çok ağır olduğundan yıllar sonra mirrorless teknolojiye geçeyim dediğimde de Leica'ya niyetlendim ama gene param yetmedi, gittim Sony A7R aldım. İşimi görüyor mu? Fazlasıyla. Profesyonel bir set. Ama Leica'nın tadını veriyor mu? Maalesef hayır...
Amerikan Hollywood filmleri de dahil, dünyanın en büyük yapımları (Avatar'dan tutun da Titanic'e kadar, Braveheart'tan tutun da Godfather'a kadar alayı) için tek marka kullanıldı, kullanılır; Arri... Arri Alexa
Kaplamacılar/Sıvamacılar için üzgünüz tabi.
İbrahim Bey Nikon da olsa AE kullanmak zorundaydım. Çünkü elimdeki 24mm f/4 den daha fazla açılabilme marifetine sahip değildi.
Kaplamacılar ve masifcilerden sonra bu forumda başımıza gelebilecek tek felaket Nikoncular ve Canoncular olurdu sanırım.