Dün, 3 Adet farklı trap fişeğinin grupman testini yaptım. Atışlar Gt1 71 namlu 2 şokla yapıldı. Sıcaklık 18 derece..
18.65 mm namlu iç çapı ve 17.75 mm 2 şok ile, full şok atışları olarak kabul edilebilir..
Müsabakalarda, trap plağına yapılan ilk atışlar ortalama 32-33 metrelerde oluyormuş..
Oyüzden bu fişekleri 33 metreden deneyip görmek istedim
Sadece 20 ınch daireleri hesapladım. Asıl kırıcı saçmalar orada çünkü
Sterling trap fişeğinde, 1.30 gr AS24
barut var, x-wad trap tapası 18.60mm çapında.
33 metrede merkez 20 ınch daire 158 saçma aldı.
RC1 trap malzemesini geçenlerde paylaşmıştım, saçmaları 2.50 mm çapıyla 7 numara şeklindeydi. Tapası da 18.70 mm çapında. Barut 1.20 gr
33 metrede, merkez 20 ınch daire 170 saçma aldı.
Bornaghi Sport trap fişeğinde 1.30 gr aquila sv barut var. Tapa çapı 18.50 mm. Patlaması diğerlerine göre birazcık daha yumuşak.
33 metrede merkez 20 ınch daire 173 saçma aldı..
Bir de, 34 gr siyah kovan standart game mirage fişeğin grupman testini yaptım. 7 numara ama, mirage saçmaları buçukludur oyüzden sayısı biraz daha fazla çıkar.. saçmalar 2.40 mm civarında. Barut 1.80+ metalik gri renkli baklava dilimi şeklinde.. Psb1 diyeceğim ama yine de emin olamadım.. Tapası yine kendine özgü. Kanatlar jilet kesiği şeklinde.. Çap 18.55 mm. Malzemesine daha önce bakmıştım oyüzden fotoğrafları elimde yok.
36 metrede merkez 20 ınch daire 2 şokla 220 isabet aldı. Yoğun şekilde taramış. Bu fişek, tüfek ayırt etmeksizin uzun yıllardır her avımda beni memnun etmiştir.
Amcaoğluyla birlikte dün akşam biraz da fişek yakıp ramazanı karşıladık
Atışlar trafiğe kapalı alanda olduğu için magandalık sayılmaz
Fişek atmak için bahane aramaya gerek var mı
Herkese hayırlı ramazanlar..