İbrahim Bey' e paylaşımı için teşekkür ederiz.
Bugün bende resmi gazeteden 2017-2018 MAK kararlarını indirerek geçen yılın MAK kararları ile bir karşılaştırma yaptım.
1-) Üveyiğin 5 e düşmesi ile birlikte boz kazın da bu sene avlanamayacağı görülüyor.
2-) Benim kafamı en çok karıştıran avlanma günleri oldu. Hepimizin bildiği gibi haftada 3 gün (Çarşamba, Cumartesi, Pazar)
ANCAK; Geçen yılın yani 2016-2017 MAK kararlarında Haftada 3 gün (Çarşamba, Cumartesi, Pazar) ibaresi ile birlikte bıldırcın üveyik ve domuz için salı günleri de serbestti. Ancak AVBİS ten istediğimiz günlerde rezervasyon yapabiliyorduk.
Yani kısaca haftada üç gün sınırı geçen yıl da MAK kararlarında yer almakta idi.
Üye olduğunuz avcı derneğinizin de katkıları ile bazı uygulamaların değişebileceğini geçen yıl yaşayarak gördüm. TİRE Avlağı su kuşlarına geçen sezon kapalıydı. İzmir den yaptığımız bireysel ve GAZİEMİR Avcılar Derneği, BORNOVA Şahin Avcılar Derneğinin desteği ile bu avlakta su kuşları kotasını açmışlardı.
Haftada üç gün sınırı hakkında ilgili mercilere bilgi edinme kanunu kapsamında başvuruda bulunacağım.Gelişmeler hakkında buradan paylaşımda bulunurum.
Sizlerin de ulaşabileceği merci ve kanallar ise hep birlikte zorlamamız gerek.