Konuyla ilgili olarak az önce tüfeğimi satın alan arkadaşla görüştüm.
Kendisi aile hekiminin sağlık raporunu vermediğini, tekrar gittiğini ve ikinci gidişinde verdiğini söyledi.
Kendim de daha önce sağlık raporunu aile hekiminden almıştım.
Burada bir keyfiyet söz konusu.Yani anladığım kadarıyla hekimin psikolojik durumuna kalmış herşey.
Enteresans gerçekten.
Bir de şöyle bir durum var.İstenen sadece sağlık raporu.Ve bunu aile hekimi bu raporu veriyor.
Ağır işlerde çalışmak için gerekli olan tam teşekküllü raporu ise devlet hastaneleri veriyor.Bu raporu almak için bir kaç doktara kontrole giriyorsunuz.
Garip bir memleketim uygulaması ve mağdur edilen bir vatandaş profili...
suat bey,
aile hekimini pisikiyatri veya norolojiye sevketmeleri gerekmezmi bu durumda, tutarsızca davranışları var
velhasılı, bize kolay lokma yok avcı camiası bu derece korunmasız haklı olan davamızda hep sahaya 1 sıfır baştan malup çıkmaktayız sahalara,..
serzenişte olsa gerçek maalesefki aile hekiminin keyfiyatına bırakılan avcılar olarak allah yar ve yardımcımız olsun.
baştaki yorumlarda aile hekimi ömer beye ne demiş bakınız güleriz ağlanacak halimize ; amma velakin konuşana değil konuşturana bakın hakkımızı aramada bile aile hekimi insiyatifine tabiyiz.
(yanlış anlaşılmaya her sağlık raporu isteyene '' sağlam '' versinler demiyorum tc sini girdimi hangi ilaçları kullandığı belli iki kelam ettimi az çok pisikolojide belli olur aksi durumda bir problem var ise sevketsin gerekli navrotik vakkaları ona sonsuz saygım var )
Açıkçası bana aile hakimi vermek istemedi ,kibarca " bunun vebalini almak istemiyoruz dedi"..Ben de hanımefendiyi zorlamak istemedim hastahaneden aldım.Yasal bir zorunlulukları olmadığından çoğu aile hekimi vermek istemiyor (en azından İstanbul da)
neyin vebali her koyun kendi bacağından be kardeşim bu neyin kafasıdır allah sabır versin.
sağlıcakla kalınız saygılarımla.