Aslında bu konuya yazmak ile yazmamak arasında kalsamda bir kaç ilave yapmak istiyorum.
İnsanlar sahip oldukları ürünü benimsemesinden olsa gerek bir ürün yada bir marka ile ilgili bir konu açılınca doğal olarak fikir yada tavsiyelerini bildirirler.
Bu fikir yada tavsiyeler genelde olumlu olmakla birlikte bazen biraz abartılarak gerçeğinden uzak söylemlere kadar gidebiliyor.
Bir kısım kullanıcı daha şeffaf olabilmekte ve bu ürün yada markaların iyi olduğu kadar kötü taraflarını objektif olarak söylemektedir.
Bir ürüne en iyi diyebilmek için bu ürünü diğer ürünlerle mukayese edebilmek gerekir.
Bu gün ülkemizde pompalı üreten bir çok kurumsal firmalar bulunmaktadır.
Burada bu firmaların isimlerini yazmaya gerek duymuyorum.
Hepimiz iyi kötü bu firmaları biliyoruz.
Ancak ben Türkiye de üretilen en iyi pompalı av tüfeği ibaresini gördüğümde bu sonuca nasıl varıldığını merak ediyorum?
Bütün firmaların ürünleri bir teste tabi tutuldu bir test sonrası mı bu kanıya varıldı ?
Burada belirleyici kriter nedir ?
Eğer sadece kriter fiyatsa 350 TL ye bu ülkede pompalı av tüfeği satılmaktadır.
Velhasıl bir ürünü kullanmak ve memnuniyetini belirtmek farklı bir şey aslı astarı olmayan iddialarda bulunmak farklı bir şey.
Biz galiba bu durumu biraz karıştırıyoruz.
Uluslararası piyasada kendi yerli markasına pazar bulamayıp, ucuz işgücü olmaktan başka hiç bir anlama gelmeyen, marifet olmayan, yabancı markaların fasoncusu olmak, fason çalışmayı marifet olarak göstermeye çalışmak ya da görmekten de vazgeçmemiz lazım artık.
Dünya silah pazarına fason mal yapmayıp kendi markasını satabilen kaç markamız var ?
Biz daha iyi daha kaliteli silah yapalım millet bize fason tüfek üretsin.
Kısacası ağlanacak halimize gülüyoruz farkında değiliz.
Türkiye' de üretilen en iyi pompalı av tüfeği Zafer Silah Sanayi üretimi ABD' ye Weatherby firmasına gönderilen pa-08 dır.Fiyat performans kalite ve sağlamlık açısından tercih edildiğinde kesinlikle sizi memnun edecek bir av tüfeği olacaktır . Hayırlı olsun güle güle kullanın ...