Gönderen Konu: CHEDDİTE 100 METRİ  (Okunma sayısı 6769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
CHEDDİTE 100 METRİ
« : 15 Mayıs 2017, 21:40:15 »
Merak ettiğim bir fişekti, bu fişeği çok seven ve sıkça kullanan avcı bir abimden 3 tane hediye numune aldım.. Kaşıntı ciddi boyutlara ulaştı @Erol ÖZTÜRK  >:D

35 gr 5 numara.. saçmalar orta yumuşaklıkta gayet düzgün..
İçeriğinde 1.90+ gr A0 barut var. ( Ben tecna bekliyordum  ??? )
Kapsül cx2000. Altta, sterling şevrotinlerde bulunan klasik bior tapa var çapı 18.60 mm geldi.
Saçma üzerine ters yerleştirilen tırtıklı kova tapa 18.50 mm çapında. Uzunluğu da 29.70 mm geliyor.
Youtubede videosu var adam 100 metreye atmış ve hedefe kurşun gibi vurmuş. 120 metrede saçmayı açmış ve iyi bir grupman yapmış..
Bu malzeme için tanesi 4-5 lira olması bana göre biraz abartı gibi geliyor. Tamam işlevi güzel olabilir ama yine de pahalı..
Nasip olursa ilk fırsatta ben de 120 metreden 90x90 hedefe deneme atışı yapacağım..

« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2017, 21:41:43 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: CHEDDİTE 100 METRİ
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2017, 22:08:59 »
Elinize sağlık Emrah bey paylaşım aydınlatıcı oldu bende merak ediyordum bu fişeği iri saçmalısı olan kaz avında güzel olur galiba
1988-Denizli

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2017, 22:09:56 »
Zaten insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş  ;D ;D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Mevlüt KÜÇÜK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2017, 22:23:28 »
Eline sağlık Emrah usta ismine yakışır bir fişekmiş 120 metrede açıyorsa. Tapa sayesinde bunu başarıyorsa aslında taklit edilebilir geldi bana diğer firmalar tarafından; belki daha ucuza...

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2017, 23:13:40 »
Emrah bey fiyat aparatı işlerlik dedikleri gibi 100 metre bu fişeğin 60 metri seçeneği var ülkemize giriş yapmamış olsa deneme bilir. Emrah bey siz fişek yapı yapıyorsunuz 60 sellierli bellot yapısı 60 metrelere bir fişek modifiye ola bilir meraklı arkadaşlardan bekliyoruz😀
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2017, 23:50:11 »
Bu fişeği taklit etmek zor değil. Aynı malzeme sterling şevrotinde var. 1.90 A0 barut ve aynı bior tapa..
Sadece ihtiyacımız olan, uygun bir kova tapa.. 9 luyu çıkarıp yerine 34-35 gr saçma koyup aynı şekilde kova tapayı tersten yerleştirip benzer fonksiyona sahip bir fişek yapılabilir.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2017, 23:54:58 »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2017, 23:58:13 »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2017, 00:58:07 »
Ellerine sağlık Emrah,paylaşımlarını ilgiyle takip ediyorum 100 metri fişeğini yaptım 60 ınıda yaptım lakin her atışta açılma garantisi yok orjinalde de durum aynı yapmasıda çok kolay fırsat bulursam paylaşırım.Mevcut tapalarla 100 metri yapılmaz.
16 ga kovanı uygun ölçülerde kesip kauçuk yada eva plakayı kesip kovanın içine japonluyoruz ayrıca 20 ga kovanlardan alınacak küçük bileziklerle tapanın altı ve üstünün mukavameti artırılmalı ve daha sonra  tapayı ters çevirip 12 ga kovana koyuyoruz ağız kıvırmayla işi bitiriyoruz hepsi bu.

« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2017, 11:04:11 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

• *
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
« Yanıtla #9 : 16 Mayıs 2017, 10:37:22 »
Bu fişek gerçekten güzel gidiyor bence kaz ördek avında kullanmak lazım
yakın avlarda eğer kanat falan almazsa geride birşey bırakacağına inanmıyorum
Düşünsene tahtalı 25-30 metre falan yaklaştı tapayla birlikle geldiği yere geri gider yada bölünür :D
Aklıma kötü kötü şeyler geliyor araziye falan çıkmadan evden atışlar yapacak gibisin :D

• SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #10 : 16 Mayıs 2017, 11:38:28 »
Fişekle ilgili bazı sorular geliyor insanın aklına,
1. 120 metrede bu dağılımı gösteren saçmaların penetrasyon gücü nedir ? 4cm tüy katmanını geçer mi, kemik kırar mı ?
2. 120 metreden geçen ortalama bir hızla uçan ördeğe yaklaşık ne kadar önleme vermek gerekir ? Açı , rüzgar faktörleri sıfır kabul edilsin.
3.  120 metreden geçen bir ördeği kaç insanın gözü izleyebilir, ördek olduğunu tanıyabilir ve cinsleri ayırabilir. Normal mesafelerde bile bu yıllar içerisinde öğrenilebilir.
Sistem biraz yapılmasını önermediğimiz Saçmalı fişeklerden kovanı parçalı keserek ile elde edilen tek kurşun modeline benziyor. Onunla da biçer - döver saçı aynen bu çekimdeki kartonlar gibi delinirdi ama 100 metrelerde saçma dağılıyor mu deneme imkanım olmadı, düşünmedim.
   Genel olarak bu fişeklerin amacı nedir tamamen merakımdan soruyorum ? Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2017, 12:44:02 Gönderen: Hakan ÖZDEN »
  • Epagneul Breton
Be cool, stay cool, then shot.
Hakan Özden 1964 ANKARA

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Emrah AKDENİZ, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 16 Mayıs 2017, 12:04:52 »
1. 120 metrede bu dağılımı gösteren saçmaların penetrasyon gücü nedir ? 4cm tüy katmanını geçer mi, kemik kırar mı ?
2. 120 metreden geçen ortalama bir hızla uçan ördeğe yaklaşık ne kadar önleme vermek gerekir ? Açı , rüzgar faktörleri sıfır kabul edilsin.
3.  120 metreden geçen bir ördeği kaç insanın gözü izleyebilir, ördek olduğunu tanıyabilir ve cinsleri ayırabilir. Normal mesafelerde bile bu yıllar içerisinde öğrenilebilir.
Sistem biraz yapılmasını önermediğimiz Saçmalı fişeklerden kovanı parçalı kesme ile elde edilen tek kurşun modeline benziyor. Onunla da biçer - döver saçı aynen bu çekimdeki kartonlar gibi delinirdi ama 100 metrelerde saçma dağılıyor mu deneme imkanı olmadı, düşünmedim.
   Genel olarak bu fişeklerin amacı nedir tamamen merakımdan soruyorum ? Teşekkürler.
Hakan Bey bu fişeklerin aslında  bir mantığı yok pazarlama stratejisi 1 liralık fişeği 5 katına satmak için güzel bir yöntem yüksek geçen alaylara rastgele atış yapanlar çoğunlukla tercih ediyor,ben merakımdan dolayı yapmaya çalıştım ve avda kullanmadım bazı denemelerim orjinalinden bile güzel sonuç verdi ama hangi mesafede açılacağının kabul görmüş bir oranı yok,60 metrede açılanların penetrasyonu çok yüksekti(yağ tenekesini deliyor) fantazi olarak tek kurşun niyetine kolaylıkla kullanılabilir.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #12 : 16 Mayıs 2017, 12:29:58 »
@Hakan ÖZDEN Hocam :) Bu fişek, Tevfik abimin dediği gibi bence de pazarlama stratejisi sonucu ortaya çıkan bir fişek. Yoksa, sırf ters tapa var diye bir fişek 5 lira olmaz..

Sorularınıza, dilim döndüğünce cevap vereyim. 120 metrede bu saçmaların tesir göstereceğini düşünüyorum, çünkü saçmaların yaklaşık 100 metreye kadar tapa içinde bir bütün halinde gittikleri için, en az bir kurşun çekirdeği kadar tümleşik enerjilerini koruyabileceğini sanıyorum.
Bunun yanısıra fişeği istisnai durumlarda göl avlarında kullanan 2 avcı tanıdığım var, av vurdukları mesafeleri tasvir ederken kendileri bile şaşırıyorlar. 180-200 adım mesafeleri zikrettiler ki başkası olsa palavra derdim ancak avcılığını ve yaptığı avları bildiğim kişiler. Cheddite bu fişek için, 120 metrede etkili vuruş sağlar ve ''göç oyunu geçişinde ideal'' gibi ifadeler kullanıyor.

Önleme konusu bu fişekte daha da sıkıntılı. Zira bu fişeği daha önce test eden birisi, 80 metreye kadar düzlemini koruyup 80 metreden sonra düşüş eğilimine geçtiğinden bahsetti. Yani bunu ava atarken hem önlemeyi hem de mesafeye göre üstlemeyi iyi ayarlamak lazım.

120 metrede, göz bozukluğu olmayan herkes avı görüp %80 oranında ördek veya başka bir şey olduğunu anlayabilir. Açık arazide 120 metre göze çok uzakmış gibi görünmez.

Avda kullanımına gelince, alaylara atma taraftarı değilim. Bu fişek kullanılacaksa, yerde tek veya yanyana 2 tane oturan avlara (kaz-ördek) veya aynı şekilde kalkış esnasında 1-2 ördeğe ve kalkıştan sonra uzağa doğru uçan avlara arkasından atılarak başarı sağlayabilir. Tabi kullanımının etik olup olmadığı tartışılır.
Ben bu fişeği, en azından içinde ne var ne yok görmüş oluruz diye, merakımdan dolayı inceledim. Aynı cins ve miktar barutla normal şekilde 36 gr dolusu hazırlayarak zaten güzel av yapıyorum.. Bu fişek biraz fazla fanteziye kaçıyor..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, M.Burak METİLLİ, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2017, 12:57:46 »
Bazen menzil dışını bilip gölün ta orta yerine çöker kalır ördek sürüleri, rüzgar yoksa sık olur, gelen, sürünün arasına atar kendini, saati geçmiştir avın, ne mühreye bakar, ne de düdük sesine kanar. O sürü oradan kalkmadan artık tekleme ördek de çalışmaz, işte o zaman sıkılıp ayakları uyuşmuş her avcı yanındakine illa sorar tek kurşunun var mı diye ? Şöyle kırkbeş derece gibi üst tutup sallarsın sürüye doğru tek kurşunu, daha yarı mesafede kurşun suya cup der düşer, namluyu çok üst tutmamışsan bir iki seker kurşun. Dönüp bakmaz bile sürü. İnsanın ah be bir yivli yok mu diyesi gelir. Dediğiniz gibi bu fişekleri alaya atmak da biraz insaf işi ama insan merak ediyor. Rast gele.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2017, 13:02:43 Gönderen: Hakan ÖZDEN »
  • Epagneul Breton
Hakan Özden 1964 ANKARA

The following users thanked this post: Serkan TİKVEŞLİ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ramazan ÖZ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2017, 13:39:25 »
Sistem biraz yapılmasını önermediğimiz Saçmalı fişeklerden kovanı parçalı keserek ile elde edilen tek kurşun modeline benziyor. Onunla da biçer - döver saçı aynen bu çekimdeki kartonlar gibi delinirdi ama 100 metrelerde saçma dağılıyor mu deneme imkanım olmadı, düşünmedim.
anlaşılan siz bu fişeği denememiş kullanmamışsınız merak ediyorsunuz  . ben , epey kullandım deneme atışı yaptım avda facıya ördek ve kazları parçalıyor . yakın atışlarda 80 -100 meteye toplu gidiyor. genelde ve sapma yapıyor tüfeğe göre deyişiyor kurşun atar gibi atmak lazım nasıl kurşun atıyorsan bu fişeğide öyle kullanmak gerek başka türlüsü yok . yalnız toplu giden saçmalar enerjlerini koruyor kâğıt yapıştırılan  suntayı dağılan saçma deliyor . ben vuramadım uzak mesafeden ördek  ,kaz ama dek getire bilirsen düşürür arkadaşların dediği gibi bu yüksek giden sürülere rasgele ateş edenler için yapılmış gibi benim işim olmaz denemiş biri olarak gereksiz bir fişek bence efendim
1975 - Kayseri

The following users thanked this post: Serkan TİKVEŞLİ

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #15 : 16 Mayıs 2017, 15:10:21 »
Ramazan Bey,
ben ördek avını geçen yıl bıraktım. Eber, Akşehir gölü, Hirfanlı, Hacıbekir, Temelli avlaklarında oldukça av yaptım. Böyle bir fişeğin sadece uygulamadaki verimini merak ettim yoksa tüfeğime koymam ava da atmam. İlk acemilik yıllarım hariç hep mühre ve düdük ile avlandım, 40-45 metreler benim için sınırdı. Yine acemilik yıllarımda tepemden geçen sürülere 1 numara fişekler atıp 15-20 fişekte bir ördeğin kuyruğundan vurulmuş uçaklar gibi metrelerce uzağa pike yaparak düşüşünü de seyrettim. Bahsedilen mesafelerden vurulan bir ördek ovada açık alanda değil ise zaten gölde bulunup alınabilecek yere düşmez yani avcıya yar olmaz. Rast gele.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2017, 15:13:30 Gönderen: Hakan ÖZDEN »
  • Epagneul Breton
Hakan Özden 1964 ANKARA

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #16 : 16 Mayıs 2017, 15:14:00 »
Hakan bey,
Ördek avı sizi bırakmadan siz ördek avını zor bırakırsınız..Büyükler ördek avının en güzel hediyelerinin hemoroid ve romatizma olduğunu söylerlerdi de dinleyen kim? :)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Serkan TİKVEŞLİ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #17 : 16 Mayıs 2017, 15:25:42 »
Sevgili Tuncay Bey kardeşim,
Domuzlar köylü vatandaşımın tarlasını bir türlü rahat bırakmıyorlar, bir de inatlar uslanmıyorlar, sayıları da azalmıyor. Bıldırcın azaldı, üveyiği bulamadık, keklik bizden geçti diyerek takıldık domuzların peşine gidiyoruz. Rast gele.
  • Epagneul Breton
Hakan Özden 1964 ANKARA

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #18 : 16 Mayıs 2017, 15:35:06 »
Hakan Bey Abim,
Nasıl keyif alıyorsanız öyle tabi ki...En azından tecrübelerinizi paylaşmayı bırakmayınız..Rast gele!
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Hakan ÖZDEN, Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ