Gönderen Konu: BİRKAÇ FİŞEK İNCELEMESİ  (Okunma sayısı 18739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
BİRKAÇ FİŞEK İNCELEMESİ
« : 14 Mayıs 2017, 00:53:40 »
Bayide tezgah altını biraz karıştırdım, bazı fişeklerden deneme yapmak ve incelemek için numuneler aldım..
İçlerinden bazıları ilk defa elime geçti. Onların malzeme incelemesini yapıp diğerleri hakkında da, kısaca bilgi vermeye çalışacağım.

Grupman testlerini fırsat bulunca yaparım ama yine de herkesin tüfeğinde ortaya çıkacak sonuçlar farklı olacaktır, benim tüfeğimin grupmanı sizin için ölçü olmaz, ama en azından malzemelerine baktığımızda bize, fişeklerin nasıl oldukları hakkında az çok fikir verecektir..

Fotoğraftaki fişekleri soldan sağa doğru inceleyelim;

***S&B vega 34 gr modelini malzeme incelemesi şeklinde daha önce paylaşmıştım, kaliteli güzel bir fişek
(http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=189354.0)

***Yaf şeffaf yeşil kovan aquila barutlu ve cheddite drago tapalı fişek, yafın en iyi serilerindendir, bulursanız alın, 0 derece havaya kadar güzel iş yapar, saçması düzgündür, barut haddi iyidir.

***Rc 34 gr zaten hepimizin bildiği fişek. F2 barutlu, saçması yumuşak ve güzel bir model. Av performansı Bp f2 ile eş değer.

***Yaf keçe tapa 30 gr,  Aquila barutlu, tapa çapı 18.80 saçmalar yumuşak, çulluk avlarımda keyifle kullanmıştım..

***Yaf süper trap kırmızı kovan, çok güzel bir fişek. Keyfi atışlarda epey kullandım, düzgün saçması ve 1.30 barutuyla yorulmadan keyifli atışlar yapabilirsiniz. Dengeli ve yumuşak bir fişektir bazı kinetik otomatikler çalıştırmayabilir.

***Yaf 33 gr bior tapa, sarı kovanlı olanlar orjinal cheddite kovanı, biraz eski bir model, aquila barut ve 18.60 çap cheddite bior tapası var, aynı tapa rc titano fişekte de mevcut. avda pek denemedim ama malzemeye bakarak kötü değil, parlama avında ve akşam bekinde iş yapar.

***Rc1 trap fişeğini daha önce hiç kullanmadım. Bu fişeği ve de özellikle 28 gr 7,5 modelini çok övüyorlar, üveyik avında harika işler yaptığını duydum. Malzemesini inceleyelim..

Barut büyük ihtimalle lovsonic cinsi ve 1.2 gr, tapası 18.70 mm çapında, saçmalar gayet düzgün ve 2.50 mm (7 numara)

***Cheddite jk6 36 gr modelini de daha önce paylaşmıştım, şuan ithalatı yok, 1.90 gr jk6 barut ve kaliteli saçmalarıyla harika bir fişekti.. keşke şimdi olsa da alsak  ::)

***S&B skeet fişeği dengeli ve güzel bir model. 25 metre civarı 1 tane tahtalı vurmuştum :D Onun haricinde biraz bıldırcına biraz da oraya buraya atarak eldekileri bitirdim. Kırma tüfeklerde bıldırcın avı için iyi bir seçenek.

***Sellier bellot golden pheasant (sülün) fişeğini ilk defa gördüm. Fişek 28 gr ve keçe tapa. Kovan 67,5 mm. Tapanın altında kalın bir karton kapak var.
Keçe tapa çapı 18.80 mm, saçmalar 2,55 mm çaplarında ve düzgün. Barut ince çubuk şeklinde ve 1.8 gr
Bu fişek galiba parlama avları için yapılmış. 28 gr saçmaya göre barut haddi epey yüksek.

***NobelSport 50 gr 2 no magnum fişek. Bunu da daha önce hiç kullanmadım. Malzeme kalitesi iyi. Özellikle, saçmalar sanki özenle seçilmiş gibi parlak pürüssüz ve çok düzgün. Tapası sanırım nobelsport firmasına özgü. 18.55 mm çapı var. Barut 2.1 gr tecna. Daha önce incelediğim Rc magnum fişekte 1.9 tecna vardı. Nobelsport, barutta biraz daha cömert davranmış  ::)

***Yaf 40 gr fişekten epeyce bahsettim :) 2 türü var, birinde yeşil bir barut var (206v benzeri) saçmaları yamuk ve kötü.. O seriden uzak durun. Bir de aquila L türüne benzeyen koyu mor barutlu olan var, haznesi derin cheddite drago tapası mevcut, saçmalar düzgündür. o fişek gayet güzel. kendisinden beklenen performansı fazlasıyla verir.

***Bornaghi deluxe 34 gr, güzel bir fişek. daha önce paylaşmıştım.. 1.70 gr A1 barut, cheddite drago tapa ve düzgün saçmalarıyla yafın avrupai versyonu. Hava şartları extrem seviyeye çıkmadan, her tür avda randıman verebiliyor.. namlu çapı farketmeksizin grupmanı da gayet güzel..

***Yaf süperskeet fişeği, trap ile aynı malzemeye sahip. kırma tüfeklerde bıldırcın avı için fiyat/fayda açısından güzel bir tercih olur :)

***Aquila fişeklerin ülkemizde doldurulduğunu duymuştum. barut ve tapa açısından yaf ile aynı malzemelere sahip. 34 gr 5 numarası ile 1 tane ördek vurmuşluğum var. başka da hiç kullanmadım.. elimdeki numuneler 32 gr 8 numara.. üveyik bulursam denerim :D

***Bp 33 gr big game 0/11 numara yani 9 lu şevrotin. Kovan boyu 67 mm mika kapak düz kıvırma.barut f2. şevrotinler pek ilgimi çekmediği için fişeği kesme gereği duymadım..

***Yafın sarı kovanlı eski model 36 gr fişeklerini merak ederdim. Elimde 0 numarası mecvut. Barut mor renkte, aquila L nin koyusu ve 1.70 gr. Aynı barut yukarıda bahsettiğim 40 gr fişeklerinde de var. Tapası yine 40 gr fişeğindeki gibi derin hazneli drago model, 37.00 mm uzunluğunda ve 18.45 mm çapında. Saçmalar 4.50 mm mat renkli ve düzgünler.

***Diğer iki model de yafın klasik fişekleri. Yalnız en sağdaki sarı kovan 28 gr modeli beğeniyorum. Sarı kovan power tapa aquila barutlu 28 gr yaf bulursanız alın derim. Özellikle kırma tüfeklerde müthiş keyifli oluyor. kaliteli bir fişektir üzerine düşeni layıkıyla yapar.
7 numarasıyla güzel mesafeden 2 üveyik, 1 karga 3 de çulluk vurdum sonuçlar gayet güzeldi.

Bayide bügün biraz lafladık son durumlarla ilgili, fişek konusunda işler epey zorlaştı diyor, üreticinin dağıtımı, bayinin fişek alması avcının fişeğe ulaşması gitgide zorlaşır dedi. Zaten sevilen bir camia değiliz, üzerimizdeki baskı gitgide artıyor, Allah bu işlerin sonunu hayırlı eylesin ne diyelim..
Herkese rast gele..
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2017, 12:27:29 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı M.Burak METİLLİ

• *
Ynt: BİRKAÇ FİŞEK İNCELEMESİ
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2017, 01:53:29 »
Yine guzel bir calisma tesekkurler.
Mehmet Burak METİLLİ
1985 / SERİK / KOCAELİ

The following users thanked this post: İhsan ÇIKRIK, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2017, 04:12:37 »
Eline sağlık emek verip ugrasmissin 
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2017, 10:56:11 »
trap fişeğinin üveyikte iyi iş çıkardığına karşıyım ben .. hacı vurduğum hiç bir kuş ölmedi ve içinden hiç saçma çıkmadı 4 adet attım 30 metre civarı hepsini kestim saçması çok sert linkteki gurupman çok iyi
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Emrah AKDENİZ, Mustafa EMEK, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2017, 11:04:20 »
trap fişeğinin üveyikte iyi iş çıkardığına karşıyım ben .. hacı vurduğum hiç bir kuş ölmedi ve içinden hiç saçma çıkmadı 4 adet attım 30 metre civarı hepsini kestim saçması çok sert linkteki gurupman çok iyi
Çok gariptir ki bende aynı sorunları yaşadım.
Grupman 10 numara ancak kuş yakalamaya bıktım.Tabi kesmeyede.
Ondan dolayı av  hayvanlarına av fişeği atma taraftarıyım.

5 TL ucuz olsun diye düşünüyorsak zaten bu işi  hiç yapmamak lazım.

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ, Mustafa EMEK, Ramazan ÖZ, Emrullah KARSU

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2017, 11:25:52 »
Yaf süpertrap fişekle 2 üveyik vurdum cansız gitti. Sterling trap fişeğiyle pozeyle karga vurdum videosu var hayvan öldüğünü bile anlayamadı :D yine yaf trapla en az 10-15 bıldırcın vurmuşumdur hepsi tertemiz. 2 defa çulluk vurdum havada çaput oldu cansız. yani bendeki durum da bu.
Bunlar sadece deneme amaçlı kullanılan avlardı. Ben de tabiki ava av fişeği atma taraftarıyım. Şevki gibi üveyik avı yapsam ben de trap fişeği yerine 28 veya 30 gr av fişeği kullanırdım..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2017, 11:27:31 »
Kuşların ağzından kan felan da gelmiştir kesin bak sizin tüfekler yakmıyor ben onu diym size  >:D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Ramazan ÖZ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2017, 11:46:23 »
elinize sağlık güzel inceleme olmuş önceden ben bu işlerden anlamazdım hazır alır atardım  etrafımdaki  arkadaşlarım canavar hepsi uzman olmuş mecbur bende epey bir şey kaptım hata duayen usta Amerikalı avcı arkadaşım fişeklerden barutlardan analayamayan avcı yarımdır diyordu hatta fişek konusu tüfek ten bile önde tutanlar var niye diye sorunca diyorlarki çünkü bütün patlama hız güç fişek te oluyor tüfek sadece metal yığını fişek olmasa tüfek sopa olur ancak diyorlar . bencede doğru söz bu Avrupa fişekteki barutu bir arkadaşım çok kullanıyor finliler üretiyor arkadaşım getirmiş bende aldım hem n350 si var bende hemde daha yavaş n120 modeli var   .bu resimdeki n350-3n37-n340 olabilir .28 grama 1.80 koyduklarına göre en az 350 -400 mt /sn arası hız yakalamış demekki  biz arkadaşlarla en çok 30-06 mermisi daha yavaş n120 modeli ile  dolum yapıyoruz bence güzel barutlar ama çok rutubet eyilimi var metal kovanları karatıp oksidlendiriyor .gliserini çok diyorlar   oksid yapıyor tek kusuru bu   barutun
[/url
1975 - Kayseri

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2017, 12:02:12 »
@Ramazan ÖZ Bey, Fişekler konusunda farkındalık sahibi olmaya başladığımdan beri kullandığım/kullanacağım her fişeği incelerim..
Bayiden rasgele karadüzen fişek almaya herzaman karşıyım. Kullandığın fişeği, içinde ne olduğunu hangi şartlarda neler yapabileceğini, elindeki tüfeğe uyumunu vs bunları bilmek, avdaki başarı konusunda büyük katkı sağlıyor. Sadece fişek konusunda değil hemen her konuda farkındalık sahibi olmak olabilmek güzel bir şey..

Bu arada, bahsettiğiniz barutlar Finlandiya üretimi. Benim incelediğim fişekten çıkan barutun da kesin olmamakla beraber n350 olduğunu tahmin ediyorum. 28 gr için 1.80 gr barutla, 400 m/s hızın da üzerine çıkabilir..
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2017, 12:03:18 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #9 : 14 Mayıs 2017, 12:28:36 »
Golden pheasant fişeği nobelsport değil sellier bellot markasına aitmiş, yukarıda düzeltmeyi yaptım, küçük bir karışıklık olmuş, özür  ::)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2017, 12:33:36 »
Elinize sağlık Emrah bey
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Mayıs 2017, 12:40:23 »
Değerli Arkadaşlar
Trap fişekleriyle av vurulmaz  demiyorum.Tabikide vurulabilir.
Ancak kullanılan malzemelerden dolayı (daha sert  saçmalar  ve fişeğin ağırlığının az olması nedeniyle trap  fişeklerinin grupmanları av fişeklerine göre en az % 10 ile % 20 arasında daha yoğun bir grupman yapısına sahiptir.)bu fişekler özellikle Full şok gibi şoklarla 32 33 m gibi mesafelerde  75 cm bir alana neredeyse % 92 gibi
grupmanla isabet ederler.
Benim gibi iyi atıcı değilseniz ve full şok kullanıyorsanız hem daha sert saçma yapısı hemde full şok un azizliğiyle başarısız olabilirsiniz.
Ben kullanmak istiyorum diyen arkadaşlara 3 nolu  şokun daha uygun olacağını söyleyebilirim.

Skett fişekleriyle ilgili ayrı birşeyler yazmaya gerek duymuyorum.
30 m mesafede full şok ile KONUK olarak vurduğum üveyiklerin üzerinde tüy kalmayarak müstehcen bir şekilde uçarak gittiklerine şahit oldum.

Velhasıl uzun bir yazı oldu ancak almış olduğum bir kaç koli trap ve skett fişeklerini sağa sola atarak bitirdim.😊😊

Ben kullanmış ve memnun kalmamış birisi olarak tavsiye etmiyorum.
Kullanan arkadaşlar memnun olduktan sonra zaten sorun olmayacaktır.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2017, 12:52:11 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, M.Burak METİLLİ, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Ercüment KURTİŞOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 14 Mayıs 2017, 12:44:34 »
Emrah bey fotoda en sağda Yavaşçalar kısa kovanlı sarı renkli fişek keçe tapamı kaç gr ??? yazarsanız memnun olurum .. Tşk

Ercüment KURTİŞOĞLU
1959 KIRKLARELİ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #13 : 14 Mayıs 2017, 13:01:31 »
Suat Hocam ben de zaten o bahsettiğim avları 3-4-5 şoklarla vurdum. Yoksa, grupman ve mesafe konusunda yazdıklarınızda zaten hem fikiriz. Ayrıca üveyiği müstehcen  ;D hale sokan o skeet fişeği de çok ayıp etmiş :D Avda av fişeği olayını daha önce de birkaç kez yazdığımı hatırlıyorum. Trap fişeğiyle av yapmak biraz fantezi, yani kişinin kendi zevkidir. Genel anlamda benim için "av" fişeği 30 gramla başlar..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2017, 13:02:42 »
Emrah bey fotoda en sağda Yavaşçalar kısa kovanlı sarı renkli fişek keçe tapamı kaç gr ??? yazarsanız memnun olurum .. Tşk
Ercüment Bey en sağdaki fişek yavaşçalar 28 gr power tapalı.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ercan TURYAN

• *
  • CANSA CAN, KANSA KAN, YETER Kİ SEN DALGALAN.
« Yanıtla #15 : 14 Mayıs 2017, 13:10:15 »
Elinize yureginize saglik cok guzel bir calisma olmus

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Armsan Phenoma Bronz Otomatik
  • Akus Hunter Lux Süperpoze
1988 - Bursa

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 14 Mayıs 2017, 13:40:39 »
 (Bi ara çifte ile yaf ve jet in trap fişeklerini alakargalarda denedim  sonuç  çok kötü iki sefer vurduğum ala karga hala canlı  konarda denemiştin 2-3 66 kral çifte 25-30 mt en fazla attığım mesafe ama. 28 gr 7 bugatti ler Harika idi
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2017, 13:41:59 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #17 : 14 Mayıs 2017, 14:09:54 »
50 gr. Nobel güzelmiş  :D 38-40 olsada alsak  :D
Kolaygelsin.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Mustafa EMEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 14 Mayıs 2017, 15:21:32 »
Şevki merhaba kardeşim Emrah bey elinize sağlık yine güzel bir çalışma yapmışsınız bende aynı Şevki gibi trap fişeklerinden randuman alamadım geçen sezon jet trap denedim üveyikde çok iyi grupmana sokmama rağmen geneli yaralı düştü sürekli kesmekde beni çok rahatsız ediyor zaten 30 m üstü çok zor trapla uzak atmayı sevenlere hiç tavsiye etmem ALLAH a emanet olun
1984 - Ankara

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #19 : 14 Mayıs 2017, 15:39:08 »
50 gr. Nobel güzelmiş  :D 38-40 olsada alsak  :D
Kolaygelsin.
50 olsun, biz onu 38 de yaparız 40 da yaparız abi  8)  ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #20 : 14 Mayıs 2017, 15:48:44 »
Şevki merhaba kardeşim Emrah bey elinize sağlık yine güzel bir çalışma yapmışsınız bende aynı Şevki gibi trap fişeklerinden randuman alamadım geçen sezon jet trap denedim üveyikde çok iyi grupmana sokmama rağmen geneli yaralı düştü sürekli kesmekde beni çok rahatsız ediyor zaten 30 m üstü çok zor trapla uzak atmayı sevenlere hiç tavsiye etmem ALLAH a emanet olun
@Mustafa EMEK trap fişeğiyle uzak atılmaz zaten.. Ama şöyle 25 metre civarı karga avlamak da çok güzel oluyor :)

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Mustafa EMEK

Çevrimdışı Mustafa EMEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 14 Mayıs 2017, 16:03:31 »
@Mustafa EMEK trap fişeğiyle uzak atılmaz zaten.. Ama şöyle 25 metre civarı karga avlamak da çok güzel oluyor :)

Müzik zaten işi çözmüş Emrah kardeşim kötü adam rolünü iyi oynamişsın belli evet bu şekilde kısa mesafelerde illaki iş yapar sen zaten bu işi biliyosun ben denemeyip bilmeyenlere söyledim yani bir tavsiyede bulundum deyim 😉
1984 - Ankara

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 14 Mayıs 2017, 16:11:08 »
Müzik zaten işi çözmüş Emrah kardeşim kötü adam rolünü iyi oynamişsın belli evet bu şekilde kısa mesafelerde illaki iş yapar sen zaten bu işi biliyosun ben denemeyip bilmeyenlere söyledim yani bir tavsiyede bulundum deyim 😉
Kötü adam rolü  ;D 24 gr fişeği kullanacaksam, ilk tercih edeceğim av bıldırcın avı olurdu. O da, 9.5 numara skeet fişeği ve poze-çifte gibi kırma bir tüfekle çok güzel oluyor  ^-^
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #23 : 14 Mayıs 2017, 16:21:39 »
Kuşların ağzından kan felan da gelmiştir kesin bak sizin tüfekler yakmıyor ben onu diym size  >:D
tampon yapmaktan usandım  LA :D :D :D
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 14 Mayıs 2017, 16:24:59 »
Trap fişkleriyle  full şok kullanılacaksa bence 30 m den daha yakın kesinlikle atılmamalı.
Ve bu fişekler 40 m de bile yeterli hız ve grupmana fazlasıyla sahip.
 Bu arada av fişeklerinin genel olarak 28 g dan başladığı bilinsede 24 g ile de güzel av fişeği yapılır.

Ben bu yıl 24 g 4 no dan ördek fişeği doldurdum. Ve amacım 40 m ye kadar atabilmek.
Denemeleri yakın bir zamanda paylaşırım nasipse.
Yeterki uygun malzeme olsun 24 g fişeklerde harika işler  yapılabilir.
Tabi benim düşündüğüm ördek için 4 yada 5 no.
Daha ince saçmayla ördek vurulmaz mı vurulur ancak ördeğin hakkı bence 4 no.

BİGA/1979