Kurşun atışında pek iyi olmasam da en azından mevcut durumu korumak lazım
Aslında bu, işin bahanesi.. İlle de barut kokusu alınacak, omuz sarsılacak ki keyifler yerine gelsin
Barutu değişen sterling kurşunumuz, atış istikrarını muhafaza ediyor, sorun yok. (malzemeyi daha önce paylaşmıştım)
Hedef kağıdının arkasında tapaları buldum, ama kurşunlar tapadan ayrılarak toprağa saplanmış.. Takla atan yok, kağıttaki girişler düzgün.
Daha önce nitro 3 şokla denediğim sterling 30 gr fişeği, Gt1 namlusuyla 4 şokla denedim. Gt1 namlu iç çapı fabrikada ölçüldü, 18.65 mm geldi.
4 numara şok 18.20 mm, yani modified sayılabilecek ölçülerde. Yarım şok diyebiliriz.
Nitro 18.00 mm 3 şokla çıkan sonucun isabet sayısı olarak aynısını, Gt1 18.20 mm 4 şokla verdi. Namlu çapı ve şok oranına bakınca sonuca şaşırmadım
40 gr yaf fişeğin, 4 numarasıyla sezonda uzak mesafeli birkaç vuruş yapmıştım, başarılı bir fişek.
Elimde 2 numarası mevcut, araziye çıkmışken 40 metreden test etmek istedim.
17.75 mm çaplı 2 numara şokla, 20 ınch daire 40 metreden 32 isabet aldı. Fişekte Aquila L benzeri ama daha koyu renk ve 1.70+ gr barut var.
Uzak atışlarda seyrek düşer belki ama ava isabet ederse başarılı olur, oluyor da.
Sezon açılana kadar ara sıra böyle kaşıntı tutacak, barut kokusu bir kere bağımlılık yaptı mı kurtuluş yok
Allaha şükür arazi müsait, poligon sıkıntısı yok
Önümüzdeki bütün zorluklara rağmen, herkese yeni sezonda rast gele.