0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrah bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bp f2 5 ve 6 numarasını tahtalıda kullanıyorum güzel sonuç aldım geçen sezon ördek beklerken kazlar çıktı geldi 6 numara f2 salladım ama banamısın demedi ya önleme güzel olmadı yada mesafeyi tahminde hata yaptım o yüzden aklıma takıldı acaba dedim gramaj yükseltsem olur mu diye lakin namlu kepi kısa olduğundan sormak istedim :)bp long range 3 numara iş yaparmı sizce.ege bölgesinde olduğumuz için kaz gibi hayvanı pek göremiyoruz görüncede kaçırmak istemem
Bp f2 ile long range fişeklerin sitede yazan basıncı aynı.. Barut ve tapa farkından olsa gerek biraz daha uzun menzilli oluyor galiba. Benim long range ile çok fazla av tecrübem yok kullandım ama net bir şey söylecek kadar deneyemedim. Bp nin f2 34 gr 2 ve 3 numarasıyla çok deli mesafelerden avlar aldım. Kaz avı yapsam 2 ve 3 numarasını tereddütsüz kullanırdım. Bps de aynı şekilde, bunların kalın saçması güzel iş yapar..
Özgür abi m2000 in namlu kepi kısa biliyorsun bu bize herhangi bir dezanavantaj veya kaza riski sunar mı peki merak ettiğim birşey bu soru
Yok kardesim hiç bir şey olmaz mekanizma kaşik iyi çalişsin yeter kafana bile takma. Ben iki yil 2000 kullandim sonra 3500 3000 ve yeni 3000 peregrine bunlarin uzunda ne oluyor. 3500 sıkıştırma sorununu bi türlü çözemedik gitti. Peregrinede bir kaç defa yapti. En iyi çikan silahim ilk 2000 idi attiği fisek çok ama çok hatri sayilir sonra sattigim kiside hep kursun atti hemde hic temizlemeden ve halada devam. Simdi benim elimde 2000 var başka valla sıkıştiriyor arada. Yani bu kep olayi degil. Ha uzun kep daha sistematik olarak mantikli ama boşver bunlari. 😊 ucuna iyi bak. 😊
Özgür abi Allah'a şükür bir kere daha sıkıştırma yapmadı çok şükür tek sıkıntım dipçik biraz dik ve uzun geliyor