Gönderen Konu: KESME SAÇMA YAPIMI (Ölmeyen Avlar İçin)  (Okunma sayısı 9607 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

• *
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: KESME SAÇMA YAPIMI (Ölmeyen Avlar İçin)
« Yanıtla #25 : 27 Nisan 2017, 09:55:25 »
İbrahim bey bu şekildeki saçmalar şekilleri itibariyle isabet ettikleri yerlerde daha fazla tahribat yapabilir.
Şayet grupmanın içerisine sokabilirseniz.

Klasik saçmayla yaptığım bir çok denemede bir çok saçmanın 1mm gibi mesafelerde başka saçmalarla neredeyse aynı yerlere isabet ettiğini gördüm.
Bu kesme saçmaların bu yamuk şekilleriyle aynı yakınlıkta isabet etme ihtimali de zor görünüyor.

Bu saçmalar biraz daha açık bir dağılım verebilir.Sakıncası olur mu derseniz zannetmiyorum.

Daha fazla acılması daha da güzel olabilir.Enerjisi zaten yeterli olacaktır.
Benim merak ettiğim patlama anında bu yamuk şekilli saçmaların  alakasız yerlere gidip gitmeyeceği.

Ben hiç denemedim açıkçası.Ama merakta ediyorum doğrusu.😂😂😂
Hocam yüzdelerin yükselmesi için power tapalı yapıp atın  .Müsait bir zamanınızda deneyeceğinize eminim :D merak uyandı ise kılıç kınından çıkmış demektir. Kesici doğrayıcı birşeyler olacaktır 
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"

Çevrimdışı Mustafa YAŞAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #26 : 27 Nisan 2017, 11:10:48 »

söyle bir baktım bazı çekdiğim eski kurşunların fotoğrafları ortası delik olanlar evet ıslık çalan kurşun diye geçiyor

bu arada dikkatimi çekti kurşunların ucundaki şu girinti herhangi bir hız kesme veya mermiyi sapıtma gibi durumlar sergiledimi ?
Bu girintili kurşunları 100 mt gibi ne zaman atsam fena bir fısırtı sesi aldığım gibi hedefe sanki istikrarlı gitmiyor .

Önü çukurlu kurşunlar yakın mesafede çok etkili diye biliyorum!? Önünde biriktirdiği hava basıncının tamamını hedefe vererek yüksek tahribat yapar diye biliyorum.
Uzun mesafede kurşunun direncini düşüreceği bir gerçek.
1984-Konya

The following users thanked this post: İbrahim YILDIRIM, Selim UYGUN

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #27 : 27 Nisan 2017, 11:33:06 »

Kesme saçma out, dökme saçma in :)

• Epagneul Breton
Be cool, stay cool, then shot.
Hakan Özden 1964 ANKARA

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Suat ÇALIŞKAN, İbrahim YILDIRIM, Selim UYGUN

• *
« Yanıtla #28 : 27 Nisan 2017, 11:55:09 »

Tam emin olmasamda su damlası tarzında saçmalar çıkacaktır değişik bir fikir olmuş eskilerden kevgir deliklerinde kurşun sürme kurşun dökme gibi sözler duymuşluğum var
Olaya değişik bir bakış açısı daha çıktı güdümlü Dökme saçmalar :) denemek lazım

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #29 : 27 Nisan 2017, 12:19:37 »
:)..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 27 Nisan 2017, 12:28:48 »

😀
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #31 : 27 Nisan 2017, 12:58:19 »
İbrahim bey,
döküm deliklerinin arkasını ( su tarafını ) çok iyi zımparalamak lazım, pürütsüz olacak. Buna rağmen saçmalarda küçük bir kuyruk illa kalırdı. Onları iki kalın saç arasında yuvarlarsanız ( annelerin kahve tepsilerini kullanmayın , çok kızarlar ) o kuyruklar da biraz kaybolur. Sonra iki sandalye arasından yere doğru 45 derece açı ile bir kumaş gerer saçmaları üsten yuvarlarsınız, en ileri gidenler en yuvarlak olanlarıdır :). Geride kalanları bir iki tur daha yuvarlarsınız öyle böyle, inşaatlardan aldığınız hurda kurşun tuvalet bas borularından epeyce bir saçma elde edersiniz. Deliklerin istediğiniz saçma ebatından biraz ufak açılması lazım, sonra isteğe göre büyütmesi mümkün yada yeni döküm tabağı yaptırırsınız. Rast gele.
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2017, 13:02:00 Gönderen: Hakan ÖZDEN »
  • Epagneul Breton
Hakan Özden 1964 ANKARA

• *
« Yanıtla #32 : 27 Nisan 2017, 13:23:29 »
İbrahim bey,
döküm deliklerinin arkasını ( su tarafını ) çok iyi zımparalamak lazım, pürütsüz olacak. Buna rağmen saçmalarda küçük bir kuyruk illa kalırdı. Onları iki kalın saç arasında yuvarlarsanız ( annelerin kahve tepsilerini kullanmayın , çok kızarlar ) o kuyruklar da biraz kaybolur. Sonra iki sandalye arasından yere doğru 45 derece açı ile bir kumaş gerer saçmaları üsten yuvarlarsınız, en ileri gidenler en yuvarlak olanlarıdır :). Geride kalanları bir iki tur daha yuvarlarsınız öyle böyle, inşaatlardan aldığınız hurda kurşun tuvalet bas borularından epeyce bir saçma elde edersiniz. Deliklerin istediğiniz saçma ebatından biraz ufak açılması lazım, sonra isteğe göre büyütmesi mümkün yada yeni döküm tabağı yaptırırsınız. Rast gele.
Hakan abi bilgiler için çok sağol annelerin çelik kevgirlerini kullanmak lazım :D
ben eritme işine girdiğimde genelde ağ kurşunu kullanıyorum ırmak kenarında yırtık veya suda takılmış kalmış ağlar buluyorum kurşunlarını alıyorum birgün muhakkak işe yarıyorlar :)
yumşak saf kurşun eritince ayrı bir parlaklık alıyorlar epey hoş oluyor

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #33 : 27 Nisan 2017, 13:34:52 »
Tüfek de yaktımı ...Bittiii :)
  • Epagneul Breton
Hakan Özden 1964 ANKARA

Çevrimdışı Hakan ÖZDEN

• *
« Yanıtla #34 : 27 Nisan 2017, 13:39:58 »
Bu sistem çok eski bir avcının bana kırkbir sene önce öğrettiği bir düzenekti. O zamanlarda tenekeciler çarşısında, elinizde bir vita tenekesi ile gidip  hangi ustadan bu sistemi yapmasını isteseniz onbeş dakikada beş on tl ye yapar verirdi. Şimdi gülerler yine de bir av öğretisi bir yerlerde yaşasın , devam etsin istedim. Rast gele.
  • Epagneul Breton
Hakan Özden 1964 ANKARA

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Selim UYGUN

• *
« Yanıtla #35 : 27 Nisan 2017, 13:53:47 »
Tüfek de yaktımı ...Bittiii :)
keçe tapa ile yanarmı dersiniz  :)

Bu sistem çok eski bir avcının bana kırkbir sene önce öğrettiği bir düzenekti. O zamanlarda tenekeciler çarşısında, elinizde bir vita tenekesi ile gidip  hangi ustadan bu sistemi yapmasını isteseniz onbeş dakikada beş on tl ye yapar verirdi. Şimdi gülerler yine de bir av öğretisi bir yerlerde yaşasın , devam etsin istedim. Rast gele.
Bu işin mantığını kaptım olurya emeklilik falan görürde eve çekilirsek bir köşeden ucundan tutarız
Avlanmak için avcılıkla meşgul olsakta mevzu epey derindir :)

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 27 Nisan 2017, 13:58:27 »
İş tekrar saçma dökmeye gelmiş  :D
Ben geçen sene uğraştım ama vakıf olamadım
Bir yıldır farklı bir şey yapıyorum
Küçük bir pense yardımıyla saçmaları yandan eziyorum. Boylelikle saçmanın o yuvarla formunu bozmuş ve yanlarda hafifde olsa düzlük oluşturmuş oluyorum. Buda saçmanın av üzerindeki deformasyonunu artırıyor. Saçma havada yol alirken bile düz değil yalpalayar gitmesini sağlıyo. Saçma bu durumda av uzerinde olması gerekenden daha etkili oluyor.
Örnegin 9 numara saçma 7 numaranın verdiği etkiyi verebiliyor.
Bu saçmaları B&P kullanıyo. Bende söktügüm B&P lerde gördüm zaten  :D
Yerli BPS ilede bunu paylaşdım ama pek dikkate alınmadı galiba tınlayan olmadı yani  ;D
Bu arada B&P sert saçma kullanıp saçmaya bu formu veriyo. Sert saçma daha hafif olduğu için saçma adeti artıyo. Siz 8 no yerine 9 no kullandığınızda yine saçma adetinde artma oluyo. Buda grupmanı sıklaştırıyo. Ve vuruş şansınız oldukça artıyo
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

• *
« Yanıtla #37 : 27 Nisan 2017, 14:49:40 »
İş tekrar saçma dökmeye gelmiş  :D
Ben geçen sene uğraştım ama vakıf olamadım
Bir yıldır farklı bir şey yapıyorum
Küçük bir pense yardımıyla saçmaları yandan eziyorum. Boylelikle saçmanın o yuvarla formunu bozmuş ve yanlarda hafifde olsa düzlük oluşturmuş oluyorum. Buda saçmanın av üzerindeki deformasyonunu artırıyor. Saçma havada yol alirken bile düz değil yalpalayar gitmesini sağlıyo. Saçma bu durumda av uzerinde olması gerekenden daha etkili oluyor.
Örnegin 9 numara saçma 7 numaranın verdiği etkiyi verebiliyor.
Bu saçmaları B&P kullanıyo. Bende söktügüm B&P lerde gördüm zaten  :D
Yerli BPS ilede bunu paylaşdım ama pek dikkate alınmadı galiba tınlayan olmadı yani  ;D
Bu arada B&P sert saçma kullanıp saçmaya bu formu veriyo. Sert saçma daha hafif olduğu için saçma adeti artıyo. Siz 8 no yerine 9 no kullandığınızda yine saçma adetinde artma oluyo. Buda grupmanı sıklaştırıyo. Ve vuruş şansınız oldukça artıyo
Şükrü bey mevzu derin :D
tahribat söz konusu olunca avın fazla şansı kalmıyor. Sizin hesap normal fişekteki saçmaları döküp ezmişliğim oldu karpuza gelen sakça ve kargaların sonu hep fitil tarzı çaput gibi düşmeler :)
Daha önceleri kaz inişi yapıyorlardı ama sonradan iş değişti tahribat artınca derisi tüyü birbirine karışır oldular.
Bp ninde bu tarz fişeklerinin olduğunu bilmiyordum öğrenmiş olduk
Sert çelik saçma adet çoğaltma güzel fikir her firma demekki eski yöntemler özerinde çalışmalar yapıyor