0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesme saçma av üzerinde epey etkili olur, tahribi fazla olacaktır mutlaka.. Grupmanı bozmazsa tabi
Barutlar net görünmüyor. Meca csb barut kullanır yaf arada değiştiriyor ama genelde aquila barut kullanır.
Meca ve Yaf tecna barut kullanmaz bir ara sterling 40 veya 50 gr fişeklerde tecna vardı galiba. şimdilerde bps kullanıyor o da çek yapımı explosia tecna barut.
İbrahim bey hiç böyle şeyler denemedim aklıma gelmedi onun için Emrah beye katılmakla beraber emin olmadan bir kaç yorum yapayım ama keşik kurşun saçma aşırı dağılım savurma yapmazsa iyi olabilir . daha fazla taribat yapa bilir belki avda bilmiyorumkurşun işe gelirsek pek şık görütüsü olmamış yontulmuş kurşunun yakından bilemem ama uzakta sapma yapma olasığı yüksek sekli ergonomisi bozulmuş barutları tanımadan barut ölçülerini bilmeden ölçmeden tartmadan bu işlerler uğraşma ozellikl yarı otomatik tüfeklerde hasar yapa bilir size bir şey olmasa bile namlu yu sürekli konrol edin hazır fişek dahi olsa içinde en ufak parça kalması şişmesine patlamasına neden olabilir.benden söylemesi
Selim bey kesme saçmalar normal mesafelerde hep fitil takıyor fena derece tahribat yaptığına şahit oldum.Kurşunu bıçakla sıyırınca biraz bozuldu yalnız çevresine zımpara atınca düzeliyor ön tarafını düzelttiğim kadar alt etekleri inceltmemeyede gayret ediyorum ayrıca bu merminin zımpara edilmemiş hali Elimde 8-10 kadar şavrotin var bir dahaki sefere daha zarif işçilik ile dolum yapılacak deneme fırsatını bulursam daha hoş olacaktır. Barut cinsleri arasında tam bilgiye sahip olmadığım için normal fişeklerin barutlarıyla uğraşıyorum arıyaca kullandığım çiftede resimdede var namlu altında 1300 mos yazıyor bu silah bu basınçla test edilmiş gibi duruyor normal kullandığımız veya benim dolular bu basınca ulaşamaz.Bu otomatiğe güvencim sonsuz ve ayrıca saçma yiyen biri olarak Tedbir konusu uyarılarınızı dikkate alıyorum yorum için tşk.
tamam bazı şeyler mantıklı yalnız fişeklerdeki mecud barutu karışık kurşun yük ağırlığı ile aynı kullanıyorsan . sorun olmaz saçma yemek demek yemek gibi yutmaksa kurşun ağır toksid maddedir zehirler . vücuda zarar verir karaciyerde depolanır vucud atamaz böbrekler, karaciyer ,safra kesisi ağır hasar görür alzaimer tetikler kısırlık yapar vsvsvs insana çok zararı vardır saçma yemeyin yutmayın aman sen bize lazımsın daha uyarıları dikkate aldığın için çok sevdim sonuçta kul yapısı tehlikeli işler bunlar
Ölmeyen avlar için kesme saçma gerçekten ilginç bir metod.Benim merak ettiğim hangi av hayvanları ölmüyor ? Ya da hangi fişekle ölmüyor ?
İbrahim bey kesme sacmayi görünce aklima geldi,öncelikle Allah sağlık sıhhat versin hepimizinkine, dedem av anılarını anlatır hep bi heyecanla dinlerim eskiden fişeğin zor bulunduğu zamanlarda onlarda kesme saçma yaparmış tavsan için gerçekten etkili oluyordur orası malum. Şu şekilde yaparlarmış; kurşunu eritip, ortası bombeli bir tepsi veya kaba yeteri kadar döküp kurşun donduktan sonra çikarildiginda tabii ince bir halka simit halkası gibi çıkıyor bunu da yine çakiyla masanın üzerine koyup kıtır kıtır doğrarlarmiş.hem sekil bozukluğu yok hem istediğiniz numarada saçma kesimi çakiyla kurşun yontmaktan daha kolay olabilir erinmesem bende yapacağım bir ara bu kesme işini denemek için
Kıtlık zamanlarında kullanılması tabiki mantıklı.Ancak bu tarzdaki saçmalarında ben grupman falan yapabileceğine ihtimal vermiyorum.Nereye gidebileceklerini bile kestirebilmek gerçekten zor.Kısacası bu kadar fişek bolluğunda böyle bir denemeye gerek var mı ? Onuda anlayamıyorum.Ben yaralı düşen her avda ilk önce kendimi ,mesafeyi ve atıcılığımı sorgularım. Şayet tüfeğiniz size uygunsa en büyük etken atıcıdır.Önlemeyi yada mesafeyi ayarlayamamak en sık yapılan hatalardan.Tüfek ve fişek bence en son bahane bulunacak nesneler diye düşünüyorum.
Hocam biz avcıların işleri bazen pek tekin olmaz toplum içerisinde biryerde bir barut yaksalar herkes mum yandı sanır ama bir avcı barutu içine çekip kaç gramdı olduğunu sorgular mevzu çok derindirGrupman konusunda denemeler yapamadım daha önce hiç aklıma gelmedi tenekeye sıkar tahribata bakarım kartona sıkar tahribata bakarım uzak yakın kendimce uğraşırım.Sizin imkanınız vardır grupman yapacağınada inanıyorum nereye sıkarsanız orayı parçalayacağına inanıyorum denemesini farklı farklı şoklar ile yapabilirsiniz Söylediğiniz şekildede tüfek fişek av ve avcı arasında uzaklık yakınlık arasında çok değişik fartörler mevcuttur. Yalnız bu tür saçmalarda epey güzeldir avcılık insanı değişik dürtülere maruz bırakmaktatır.
söyle bir baktım bazı çekdiğim eski kurşunların fotoğrafları ortası delik olanlar evet ıslık çalan kurşun diye geçiyor free image hosting