Kuzenimde 103 ce var. Bıldırcın sezonu 3 kişi aynı fişeği kullandık sterling bior 28 gr 10 numara. İkimiz vuruyoruz, kuzenim attığı hep karavana.
Tüfek yakıyor ona şüphem yok ama fişek kötü demez mi
Bir böyle 2 böyle derken en sonunda dayanamadım, ya tüfek sana uymuyor ya da senin atışta sorun var.. 15 metreye a4 kağıtları koyduk. Bıldırcın kalkmış gibi düşün, namluyu süzerek kağıda getir ve beklemeden tetik düşür. 2 atış yaptı kağıt bomboş.. Kendisi de şaşırdı tabi. Sonra ben tüfeği sabitledim her iki namluyla da atışlar yaptım kağıtlar kevgir oldu tüfek baktığı yeri vuruyor orda sorun yok.
Meğer dipçik buna yüksek geliyormuş bariz şekilde bantı görerek atış yapıyor ama bana da söylemedi ki durumu
Dipçiği ölçtüm taban yüksekliği 4,6 cm geldi. Neredeyse trap tüfeği gibi.. Şimdi tüfek dipçik ustasının elinde, ölçüler alındı ona göre ayarlanacak
Demem o ki, önce tüfek baktığı yeri vuruyor mu ? Vuruyorsa siz doğru nışan alıyor musunuz ? Alıyorsanız tüfeğinizin sevdiği fişekleri buldunuz mu ? Bulduysanız önlemeli atışlarda sıkıntı var mı ? Bu soruların cevabını bulduğunuzda olay çözülür inşallah..