Kooperatif bu sene yeni bir model çıkarmış. Renova kelimesine baktım kökeni latince ''yenilemek'' anlamına geliyor. Görselde, sadece kasadaki beyaz çizgi hoşuma gitmedi. Onun haricinde genel görüntü sade ama güzel. Güzellik kişiye göre değişir tabi, göreceli bir şey sonuçta..
Görsel olarak ahşap kısımlarda rötüşler yapılma ihtimali varmış..
Gt1 modeli ile namlu çapı ve şok özelliği aynı. Dipçikten yaylı ve döner başlı kilit var ancak mekanizma ve kep yapısı biraz farklıymış. Fotoğraftan mekanizmanın farklı olduğu çok net olmasa da anlaşılıyor..Detayları bilmiyoruz. Tüfeğin 3 kg civarı hafif bir model olduğunu söylüyorlar.
Şahlanmayı %60 a kadar azaltıldığından bahsediliyor. Hafif olduğu kadar da tepmesi yokmuş. Tüfeğin, en çok da çalışması konusunda bir iddiası var, normal kinetik sistemlerden daha hızlı bir mekanizmaya sahip olduğu ve düşük gramlarda sorunsuz ve stabil çalıştığını duydum. Kasası köşeli ve biraz keskin hatlara sahip görünüyor.
Fuara gidebilseydim bununla birlikte başka kim ne yapmış detaylıca incelerdim, geçen yıl gibi yine görsel olarak sizlerle paylaşırdım ama bu sene nasip olmadı. Huğlu, pcp havalı tüfek ve 308 kalibresiyle bir yivli de üretmiş, ikisinde de çok iddialılar ama onlar benim ilgi alanıma girmiyor, ben taramalı kısmıyla ilgileniyorum
Herkes her yıl sürekli yeni birşeyler çıkartıyor. Eskilerin bir lafı var, önceden meydan var at yoktu şimdi at çok meydan yok diyorlar
Sürekli yeni model çıkıyor ama avcılığın gidişhatı ters yönde.. Hayırlısı diyelim.
Yine de yerli firmalarımızın güzel işler başarması, çabalaması bence iyi bir şey...