Gönderen Konu: Namlu iç çaplarının tek kurşuna etkisi.  (Okunma sayısı 1176 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ZEYBEK

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Namlu iç çaplarının tek kurşuna etkisi.
« : 14 Nisan 2017, 16:05:29 »
 Avcı dostlardan ve kendi tüfeğim Vursan 92a dan test ettiğimde  dar namlu ile kurşun daha etkili ve daha düz gidiyor.Peki dar namluda sürtünme artacağı için hem kurşunun hızı kesilmesi ve dengesinin bozulması gerekmez mi?92a nın namlu iç çapı18,3.SAYGILARIMLA
  • Vursan 92A 12/70 ,71 namlu
1995-Uşak

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

• *
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: Namlu iç çaplarının tek kurşuna etkisi.
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2017, 18:53:03 »
Ahmet kardeşim ful şok otomatikle 7 senedir şuanki 17.45' lik bir iç çapla kurşun sıkıyorum .
felaket derecede bir etkiye sahip 200 mt arası hiçbir sıkıntı görmedim
Birde kısaca başımdan gecen bir olayı yazayım
av esnasında kurşunlarımı suya düşürmüştüm kuruttum fişekliğe bastım ertesi hafta yine avda atacak oldum tetiğe dokunduğumda bir fısırtı sesi ardından paf puf :D mekanizma yerinden oynamadı kurşun namludan çıktı havada kurşunu gördüm 10 metre gidemeden ileri düştü gittim aldım kurşunun üzerinde yivden olsa gerek hafif dönme izi vardı parlak bir yüzey ile namludan çıkmış
Çok az bir basınçla nasıl çıktı bilmiyorum epey inceledim namlunun ucuna falan denedim hatta namluya tekrar bıraktım epey bir kusursuz düştü.
Bu gibi durumları düşündüğümde normal mesafelerde kurşun yumşak ise hız kestiğini sanmıyorum ve ayrıca namluya sürtünme esnasında çok fena ısınıyordur. Kurşun yaf 29 gr speed marka idi şuandada kullanmaktayım
Bu arada kurşunu gördüm dedim çünkü ben herzaman iki gözü açık atarım askerde dahi problem olmuştu ama 25mt 1 delikte 4 mermi geçirdim :)
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"

The following users thanked this post: Ahmet ZEYBEK

Çevrimdışı Ahmet ZEYBEK

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2017, 19:09:50 »
Peki  domuz avında Avrupa ve yerli kurşunlardan önerebileceğiniz yumuşak kurşun tavsiyeleriniz var mıdır?. Bu arada ben RC 32 gr kullanıyorum. teşekkür ederim.
  • Vursan 92A 12/70 ,71 namlu
1995-Uşak

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

• *
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2017, 19:24:48 »
Peki  domuz avında Avrupa ve yerli kurşunlardan önerebileceğiniz yumuşak kurşun tavsiyeleriniz var mıdır?. Bu arada ben RC 32 gr kullanıyorum. teşekkür ederim.
Yerli olarak yaf speed kullanıyorum sebebi ise benim namlu dar hızlı gidişi var uçundaki yiv kıvrımı hoşuma gidiyor bu zamana kadar pişman etmedi fiyatıda güzel  zuber vs kullandım ama memnun kalmadım
Yabancı olarak çeşit çeşit attım fakat yoğun şekilde denemişliğim olmadığı için birşey diyemem.
Yerlide yafı önerrim
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"

The following users thanked this post: Ahmet ZEYBEK