@Sefa KOYUNCU Gt1 benim ilk kinetik tüfek tecrübem oldu. Tüfeği tutuş şeklinin önemli olduğunu da bu sayede öğrenmiş oldum. Öyle ki, kinetiğe hiç alışkın olmayan kişilerin elinde bu sisteme sahip tüfeklerin çoğu tutukluk yapıyor. İlk başta kısa bir zorluk yaşadım ama çok çabuk adapte oldum. Omuza dayama şekli tüfeği tutuş şekli hakimiyet vs bunlar önemli. Gazlı her türlü çalışır diye boşuna demiyorlar
Tabi farklı sonuç veren tüfekler de var. En basitinden franchi fast one, önden icra yaylı bir kinetik. Namlu iç çapı dar ve 2950 gr gibi bir ağırlığı var. Bu tüfek, yaf süpertrap 24 gr fişekleri gazlılardan daha iyi şekilde çalıştırıyor desem abartmış olmam. Yaf süpertrap yumuşak bir fişektir öyle her kinetik çalıştırmaz. Fast One, omzuma bastırarak sıkıca tuttuğum halde boş kovanları her atışta 2-3 metre uzağa fırtlattı. Gt1le atış yaparken dipçiği omzuma biraz fazla bastırsam 24 gramlarda takılıyor mesela. 28 gramda da fişeğe göre nazlanıyor. Sterling 28 gramlar çok yumuşak arada takıldığı olmuştur. Ama meca speed 28 gr fişekle tüfeği sıkı tutsan da dikme yapmıyor. Fişeğe göre de değişkenlik gösteren bir durum aslında.
Benim fişek incelemelerim, hem kendi merakım hem bilgi paylaşımı olsun diye. Sakarya ile Samsun iklimi birbirine çok yakın. Gt1 kullanıcısı olarak avda kullandım ve memnun kaldım dediğim fişekleri denesen yeterli..
Her tüfeğe göre bu değişiyor ama yine de aşşağı yukarı aynı sonuçları alman muhtemel. S4 uyumu zaten çok iyi, başka tüfeklerde görmediğim grupmanı yapıyor, çok extrem şartlarda biraz yükseliyorum özel dolu 40-42 gr fişekler falan ama genel anlamda 34 gr üstüne çıkmaya zaten gerek kalmıyor