Ben Akdaş 320 SE kullanıyorum. Tüfeğim 61 cm namlu ve 5 - 5 sabit şokludur. Ben bütün bir yıl bu tüfekle bıldırcın ve çulluk avı yaptım. Hiçbir kayıbımın olmadığına inanıyorum. Sezonunda tamamen Çulluk avına endeksli avcılık yapan biri olarak ben hiç bir dez avantajını görmedim. Çok araştırmıştım, tereddütlerim vardı, ama aldıktan sonra baktımki hiç bir problem yok. Ben köpekle alakalı olmayan avlara pek silah atmıyorum. Bu şekilde fermalı avlarda da zaten üstün yetenekler gerekmiyor. Bu nedenle ben tüfeğimden çok memnunum. Kullanmaya doyamıyorum. Dengeli, haif, sağlam, inanılmaz bir taşıma kolaylığı var, cebimede 18, 20 fişek alıyorum. Bu şekilde gayet memnunum halimden. Aklınıza takılan ne olursa cevap vermeye çalışırım. Çünkü bir iki yıl önce bende hep bu cevapları aramıştım.
Fişek sorucak olursanız eğer, yazın 25 gr 10 no Yavaşçalar attım bıldırcın sezonunun sonuna kadar. Çok da beğenmiştim. Daha sonra çulluk avında Bornaghi 25 gr 9 ve 11 no fişekler kullandım. Bir 9, bir 11 koyup geziyordum. Bir de Fiocchi Nova Bior 25 gr 10 no denedim oda gayet iyi idi. Sonra kendim doldurdum bu fişekleri kestim ölçtüm baktım inceledim 10 ve 11 no karışık bir saçma buldum bir abimden. Tapalar ve kapsüllü kovanlar aldım. İçlerine 1,40 gram Mke barut, 26 gramda saçma koyup doldurdum. Sonucu çok hoşuma gitti. Avda da sonuç aldım. Yakın zamanda değişik ölçülerde doldurup denemek istiyorum açıkcası. Tüfeğinizden memnun kalacağınızı ve seveceğinizi düşünüyorum. Üstelik 66 cm namlu demişsiniz. Ben tüfeğimi ikinci el aldım. Şuan sıfır alsaydım eğer 66 cm namlu ve mobil şoklu alır bütün avlarda kullanmaya çalışırdım. Tercih meselesi tabi ki. Güle güle kullanın saygılar.