emeğinize sağlık güzel atış olmuş
Teşekkür ederim Celal Bey.
çok güzel atışlar eline sağlık tapadan kurtulan kurşun rahatlamış gibi isabeti armış gibi
Teşekkür ederim Selim Bey,tapadan kurtarmak hızı artırıyorda etek ezilmesine hala bir çözüm bulamadım.
Tevfik Abi elinize sağlık.Bugüne kadar kullandığım kurşunlarda gözlemlediğim kadarıyla, orjinal brenneke diye tabir edilen kurşunla keçe tapanın bir vida ile birleştirildiği kurşunlar istikrar açısından bana göre ilk sırada ki 150 metre gibi mesafelerde Fıocchı slug 31'in takla attığını hiç görmedim(en azından hedefteki delikten bunu söyleyebiliyorum).Eminim ki siz bu dolumla destekli olarak aynı mesafede çok daha dar bir grupman elde edebilirsiniz ve samimiyetimle söylüyorum yerinizde olsam bu tecrübelerinize dayanarak bir kalıp üretmeyi düşünürdüm..
Teşekkür ederim Berhan Bey esasında brenneke benimde vazgeçilmezlerimden lakin özkaranın son üretimlerinde kalıp hatası var namluya tam oturmuyorlar mesafe uzadıkça yalpalama başlıyor orjinal brennekelerin de fiyatı malum,kalıp çalışmasına gelince yeterli fiziki alt yapıya sahip değilim çok deneme gerektirdiği için deneme yamulma baya pahalıya malolacak zamanımda yok aslında.
+1
Teşekkürler Fuat Bey.
Tevfik bey bir yivsiz için inanılmaz atışlar bunlar ve bunu istikrarlı bir şekilde yapabildiğinizi de biliyoruz...Acaba olimpik sporcu olmayı(yivli veya havalı dalında)hiç düşünmediniz mi,madalya şansınızın çok kuvvetli olacağını düşünüyorum...
Teşekkür ederim Kamil bey. Profösyonel Sporcu olmayı hiç düşünmedim,her şeyin en güzeli amatör olanı(havalıda da amatör takılıyorum 100-250 metre arasında)
Daha iyisi Şam'da .338 lik Lapua..
Latife bir yana Maşallah'ı fazlasıyla hakediyorsunuz Tevfik bey...
Teşekkür ederim Tuncay Bey,Allah vergisi ama .338 lapua ya hayır demem(yasal mevzuatın düzelmesini bekliyorum) şimdilik yivli yasasını protestoya devam.
Süper. Bir 12 lik tüfekten başka bir şey beklenmez.
Teşekkür ederim Hakan Bey,bunlar hep yivli yasası yüzünden kısıtlı malzeme imkanlarıyla Türk insanının sınırlarını zorlatıyorlar.
Tevfik Hocam eline emeğine sağlık. 50 metre için gayet başarılı atışlar. Tapa konusu bazen benim de dikkatimi çekiyordu. Mesela speedy kurşunda hangi namluyla atarsam atayım yaklaşık 100 m hedefe kadar tapa ayrılmıyor ve kurşun %90 ihtimalle takla atıyor. Bunun isabete etkisi muhakkak vardır. Slug namlu atışlarda tapayı gözlemleme şansım olmadı ama 71 namluya göre isabeti daha başarılı.
71 namluda, tecna barutlu bps gualandi ve csb barutlu meca extra slug denedim, onlar da tapadan ayrılmıyor ama isabet konusunda speedy kurşuna göre daha başarılıydı.
Sterling palla kurşunu orjinal haliyle kullandığımda hiçbir atışta 18.4 namluda tapadan ayrılmadı.. takla atma oranı %50 diyebilirim. 18.7 namludan çıkışta (5 metrede bile) yakın uzak istisnasız her atışta tapadan bağımsız şekilde çekirdek olarak ilerledi ve hedef üzerinde gözlemlediğim kadarıyla hiç takla atmadı.
Kurşunda birkaç modifiye denedim ama saçma dolusu kadar başarılı olamayınca bıraktım. Sizin çalışmalarınız gerçekten iyi sonuç veriyor. tekrar elinize sağlık.
Teşekkür ederim Emrah Bey.Şu anda yerli kurşunlarda kullanılan tapaların tamamının durumu içler acısı bundan 5-10 sene önce üretilenler harika, kalite gerek kurşun gerekse tapa yönünde giderek düşüyor severek kullandığım yerlilerden de uzaklaşmaya başladım halbuki ellerindeki imkanlar en kalitelisini üretebilecek yeterlilikte ama en ucuzunu üretmek memleket sanayisinin ana hedefi olmuş.