S.a avcı arkadaşlar. Ben a 400 kick of almayı düşünüyorum. Kaliteli sağlam olduğu düşüncesiyle. Yerli tüfeklerin fiyatiyla karşılaştırdığımız zaman baya bi fiyat farkı var. İtal tüfeklerin kalite açısından yerlilerle farkı varmı. Çelik konusunda namlu felan. Biliyoruz ki yerli çok çeşit tüfekler var. İyi olanda var merdiven altı olanda. Mesela köklü silah şirketlerimizden bi huğlu renova nin beretta a 400 den farkı nedir. Çünkü arasında çok fiyat farkı var. Özellikle namlu sağlamlık farkı varmı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Fahri Bey,
Forumumuzda Sayın Ayşe Altıntren cevaplar mı diye bekledim. Onun Beretta deneyimi oldukça fazla. Beretta 1526 yılında işe namlu üreterek başlamış, yani 500 yıla yakındır silah üreten, bilgi, birikimi, tecrübesi yüksek, kendi standartlarını belirlemiş köklü bir firmadır. Benelli, Uberti, Sako, Franchi, Stoeger ve Tikka gibi meşhur firmaların da dahil olduğu tam tamına 26 markayı bünyesinde barındırmaktadır. Beretta bir dünya markasıdır.
A 400 serisi (benim kullandığım 1301 de de) Blink sistemi ile rakiplerinden %35 daha hızlı atış iddiasındadır. Benim kullandığım 1301 ile bugüne kadar her gramajda, her türde 10.000 e yakın fişek harcadım. Fişek seçmeyen, tutukluk yapmayan güvenilir bir tüfek olduğuna kanaat getirdim.
Elbette yerli yivsiz tüfeklerimiz arasında kaliteli, dünyaya ihracat yapan iyi tüfeklerimiz var. Ama unutmayın ki "Beretta, Berettadır"