Kıymetli Dostlar;
Bazı önkabulleri yapmak zorundayız ve özür dileyerek sıra ile yazmak istiyorum:
1 - Yivsiz av tüfeklerinde pattern ve penetrasyon bireyseldir.Yani iddialarımız sadece deneyebildiğimiz "örnekleri" kapsayabilir.
2 - Pattern efficiency, pattern performansı, pattern kalitesi farklı farklı kavramlardır. Tüfek "toplu atınca" da çok "açınca" da İYİ demek değildir.
3 - Aynı tüfek aynı fişek ve aynı şok kombinasyonları pekçok sebeple aynı performansı her şartta sağlayamazlar.
4 - Ne yazık ki pekçok tüfeğin Poi/Poa kesişimi farklı yada hatalıdır. Piyasada nişan aldığınız yeri vur-a-mayan pekçok tüfek mevcut.Şahsen 2 Benelli ve 3 Beretta'da sorun yaşadım. Bu tüfeklerin pattern ve penetrasyonlarından bahsetmek mantıklı değildir.
5 - Çoklukla Fabrika şok tüpleri istenilen kalitede değildir. Kendi şoklarıyla iyi pattern ve penetrasyon üretemeyen tüfekler replase şok tüpleriyle bambaşka sonuçlar verebilirler.
6 - En önemli şık ise her avcı ve atıcının atış şekli, mesafesi ve tüfekten beklentisi farklıdır. Benim gibi Digweed fanıyla, iyi bir çulluk avcısının tüfeğinin yolu Bu dünyada kesişemez. 😊
Sn KAHRAMAN
Yukarıdaki yazınızda 2 ve 5 nolu maddelere ben tamamen katılamıyorum.
Kısa mesafe tüfeği olarak dizayn edilmiş bir yivsiz tüfeğin 35 m mesafede en iyi performansı verdiğini düşünürsek ;
Toplu atan bir tüfekle vuramama ihtimaline karşı,saçmayı açan bir tüfekle vuramamayı tercih ederim.
Saçma açan bir tüfekle vuruş ihtimaliniz toplu atan bir tüfekle vurma ihtimalinizden her zaman
fazladır. Bence saçmanın açılması iyidir.
Toplu atan tüfekler yaptığım bir çok denemede daha az pahchiness alanı oluşturmasına rağmen vasat performanslar olabilirken; saçmayı çok açan ve daha fazla patchiness değeri veren tüfeklerin performanları mükemmel çıkabiliyordu.
Sonuçta kısa mesafe tüfeği olması sebebiyle saçmayı açması olması gereken bir durumdur.
Tabi burada anormal bir açmadan bahsetmiyorum.Standart bir silindir şok ile bile 35 mt mesafade keçe,bior ,dispersante ve power tapa gözetmeksizin her türlü fişekle her av rahatlıkla vurulabilir.
5 nolu maddenize de şu anlamda katılamıyorum.
Biz biraz daha uzak mesafelerden vurma sevdalısı olduğumuz için tüfeklerimizin toplu atmasını isteriz.
Ancak bu toplu atma sevdası yüzünden çoğumuz manke atarız.
Fabrika şoklarının da her firmadaki değerleri de farklıdır biliyorsunuz.
Kullanılan fişek ve şok kombinasyonuna göre % 20 ye varan iyileştirmeler yapılabiliyor.
Full şok için % 65 % 70 grupman yapan tüfek beni fazlasıyla tatmin etmektedir.
Ve elimdeki tüfeklerle de bu rakamları rahatlıkla buluyorum.Bence fabrika şokları yeterince tatminkardır.
Ancak sizin gibi biraz daha extra atışları sevenler için iyi bir extra şok ta kaçınılmaz olur.
Yani sonuçta elinizdeki tüfek ile extra kaliteli şok kullanma gereği duyuyorsanız ,burada tüfeğinizin marka ve modelinin kötü olduğu gerçeği vardır.😂😂😂😂😂
Ve bu tüfeklere extra ilaveler yaparak para ve zaman harcamaya değmez.Hemen o markayı satıp kurtulmak gerekir.😂😂😂😂
Yukarıdaki son üç pragrafı ciddiye almayınız lütfen.Konuyu siz açınca dayanamadım.Araya sıkıştırayım dedim.😁😁😁😁😁😁