Gönderen Konu: STERLİNG 30 GR  (Okunma sayısı 7869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
STERLİNG 30 GR
« : 04 Nisan 2017, 16:55:58 »
Sterling markasının, beğendiğim fişeklerinden biri...

İçeriğinde 170 adet parlak, düzgün ve yumuşak saçma mevcut. Ortalama 3.00 - 3.05 mm çaplarındalar.
Tapası x-wad model ve 18.55 mm çapında. 1.40+ gr AS barut mevcut. Patlaması oldukça dengeli, atıcıyı yormayan hızlı bir fişek.
Avdaki performansına bakacak olursak, havalar soğumadan, küçük ve orta ölçekli avlarda 35 metrelere kadar başarılı sonuçlar veriyor.
Özellikle 7-8 numarası üveyik avında harika işler çıkarabilir.

Hava sıcaklığı 18 C / Atış, Nitro 71 namlu 3 şok ile 30 metreden 2 defa tekrarlandı. 3 şok ölçüsü 18.00 mm. Namlu çapı 18.4
(Mesafeyi 30 metre ölçme sebebim, fişeğin en iyi av performansını, ortalama bu mesafelerde gösteriyor olmasıdır)

İlk atışta merkez 20 ınch 96 isabet, ikinci atışta 95 isabet kaydetti. Sonuçlar neredeyse birebir aynı.
3. Atışta mesafe ve şok yine aynı, keçe tapa olarak düzenleyip denedim, 20 ınch 60 isabet aldı.
Keçe tapa atışında saçmalar 2-3 yerde öbeklenme yapmış. Keçe tapalı fişekte saçmalar namluya sürtündüğü için kızışmış olmalı  >:D

Sonuç olarak, sıcak-serin havalarda kısa-orta mesafelerde kullanabileceğiniz, sizi ve tüfeğinizi yormayacak güzel bir fişek...

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı İbrahim YILDIRIM

• *
  • Avcılık Bir Spor değil, Atıcılık Bir Spordur ...
Ynt: STERLİNG 30 GR
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2017, 17:35:09 »
Ben bu atıştan herbişeyi çıkarrım :) Keçe tapanın alenen farklılıkları, namlunun sürtünmesi ısınması,inceliği,kalınlığı, yakması, saçmaların ısınması, barutun yeterliliği, saçmaların yumşaklığı ,şokun uzunluğu ve saçma sürümü :D
Mesafeye bakıldığında hiçte fena değil acaba Kızışan saçmalar neye uğradıki böyle top,top girmiş
bu mesafeden bu kızışmış saçmaları alan söğüt tahtalıları nörsün :) mevzu çok derin 
saçmaların yumşaklığı falan nasıldı

« Son Düzenleme: 04 Nisan 2017, 17:43:32 Gönderen: İbrahim YILDIRIM »
  • SİYAH İNCİ- 4+1 71 cm SABİT FULL ŞOK
  • KRUPP SAUER AYA 71 cm ÇİFT KIRMA 3/1
1986 "SÜRDÜRÜLEBİLİR TAVŞAN VE KEKLİK AVI İÇİN AVA AVCI GİTSİN KÖPEĞE HAYIR"

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Alp BALABAN

• *
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2017, 17:36:04 »
Çok güzel çalışmalar yapıp bizlerle paylaşıyor bizleri de bilgilendiriyorsun bütün fişek incelemelerini okudum.  çok teşekkür ederim. Üveyik avı için bu sene 30 gr  bps kullanmayı düşünüyorum fişeği denediğimden değilde 34 gr 7 numarasını ördekte kullandım çamurcu avında çok memnun kaldım.üveyik avında yine iyi performans vereceğini düşünüyorum tüfeğim bps yi sevdi gibi geliyor. Ama bu kargo olayları yüzünden şuan bps nin her fişeğini bulmak zor oluyor bayilerden dediklerine göre gelmiyormuş şuan ama sezona kadar gelir bu seferde fiyatları artırırlar. Ben yavaş yavaş sezon için hazırlık yapmaya fişekleri almaya başladım.Yabancı almamaya karar verdim elimde olan yabancı markaları keklik avına yeter zaten. Ördek,bıldırcın, üveyik avında bps kullanacağım birde ördekte zuber i denemek istiyorum yorumlardan dolayı. Zuber 2 kutu 34 gr 6 no aldım  inşallah memnun kalırım.
Alp BALABAN
1984-Manisa

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2017, 17:50:52 »
Emrah bey elinize sağlık ben geçen sezon 2 kutu sterling 30gr 7 numarasını meca ile denedim lakin beyaz kovanlıydı bu sezon yine meca ile beraber 8 numarasını deneyeceğim tüfek stoeger m2000
1988-Denizli

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2017, 19:28:17 »
Ben bu atıştan herbişeyi çıkarrım :) Keçe tapanın alenen farklılıkları, namlunun sürtünmesi ısınması,inceliği,kalınlığı, yakması, saçmaların ısınması, barutun yeterliliği, saçmaların yumşaklığı ,şokun uzunluğu ve saçma sürümü :D
Mesafeye bakıldığında hiçte fena değil acaba Kızışan saçmalar neye uğradıki böyle top,top girmiş
bu mesafeden bu kızışmış saçmaları alan söğüt tahtalıları nörsün :) mevzu çok derin 
saçmaların yumşaklığı falan nasıldı

Keçe tapa olunca saçma namluya sürtündüğü için kızışır alev alır lav gibi çıkar namludan. Hele de saçma böyle yumuşaksa off.. 3-4 saçma birden kızışmış şekilde aynı yere isabet eder avı yakar yıkar, ağzından sarı su gelir kan gelir, saçmanın girdiği yerler mor olur siyah olur vs daha neler neler.. Keçe tapa nelere kadirdir bir bilsen  :)

Çok güzel çalışmalar yapıp bizlerle paylaşıyor bizleri de bilgilendiriyorsun bütün fişek incelemelerini okudum.  çok teşekkür ederim. Üveyik avı için bu sene 30 gr  bps kullanmayı düşünüyorum fişeği denediğimden değilde 34 gr 7 numarasını ördekte kullandım çamurcu avında çok memnun kaldım.üveyik avında yine iyi performans vereceğini düşünüyorum tüfeğim bps yi sevdi gibi geliyor. Ama bu kargo olayları yüzünden şuan bps nin her fişeğini bulmak zor oluyor bayilerden dediklerine göre gelmiyormuş şuan ama sezona kadar gelir bu seferde fiyatları artırırlar. Ben yavaş yavaş sezon için hazırlık yapmaya fişekleri almaya başladım.Yabancı almamaya karar verdim elimde olan yabancı markaları keklik avına yeter zaten. Ördek,bıldırcın, üveyik avında bps kullanacağım birde ördekte zuber i denemek istiyorum yorumlardan dolayı. Zuber 2 kutu 34 gr 6 no aldım  inşallah memnun kalırım.

Alp Bey, bps 28-30 gr fişekleri bulsam ben de alıcam ama yok. Sezona bayilere gelir diye ümit ediyorum. 32-34-36 gr fişekleri gibi onlar da performanslı çıkarsa ne güzel olur. ''Düşük gramaj'' fişekler söz konusu olduğunda yerli üretimlerden çok bir şey beklememek lazım. Bps yi henüz görmedim oyüzden bunu diğer fişek tecrübelerime dayanarak rahat yazıyorum. İyi olarak sınıflandırabileceğim ve işe yarayan meca speed serisi 28-30 gr fişekler var. Sterling de güzel ama mecaya göre zayıf kalıyor. Meca 30 gr 7 numara ile 35 metre üstü etkili vuruşlar yaptım. Sterling aynısını yapamıyor. Eğer ki düşük gramaj fişeklerden iyi randıman almak ve daha keyifli av yapmak istiyorsanız Bp light 30 gr ve Mirage 30,5 gr modelleri denemenizi tavsiye ederim. Kutusu 30 tl ama inanın hakkını veriyor. Bizim yerli üretim 28-30 gr fişeklerimiz yazlık ürünler. Sonbaharda bile çoğu zaman yerlide 34 gr fişeğe mecbur kalıyoruz..

Emrah bey elinize sağlık ben geçen sezon 2 kutu sterling 30gr 7 numarasını meca ile denedim lakin beyaz kovanlıydı bu sezon yine meca ile beraber 8 numarasını deneyeceğim tüfek stoeger m2000

Bilal Bey sterling 30 gr fişeklerde 5 numara olanlarında şeffaf beyaz kovanlı olanları var. Bayideki 7 numaraları da şeffaf beyaz kovanlıydı ama malzeme aynı değişiklik yok. Bazen kovan değişince malzeme değişmiş oluyor ama bunların malzemesi aynı kalmış..
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2017, 19:29:27 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Bilal AYDIN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2017, 20:40:36 »
tahtalıda iyi iş çıkardı -4-5 derecede rc sipe ve 32 gr bp den çok daha iyi sonuç verdi çok sert ve rüzgarlı havada çifte ve otmatikde
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2017, 20:44:10 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2017, 22:52:15 »
Emrah eline emeğine sağlık.
Sterling  beğendiğim fişek geçen .
sezon tūm avlarda kullandım.
Çok iyi sonuç lar aldım. .
       Selamlar. .
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı M.Burak METİLLİ

• *
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2017, 23:20:24 »
Emrah bey paylasim icin tesekkurler, fisegin kutusunuda paylasabilir misiniz? Bu yesil olanlardan gordum fakat plastik tapa saniyordum sizin gibi incelemedim yesil olanlar acaba kece tapa mi kutusunu paylasirsaniz benim icin daha verimli bir paylasim olucak simdiden tesekkurler emeginize saglik.
Mehmet Burak METİLLİ
1985 / SERİK / KOCAELİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2017, 23:23:15 »
               Emrah Kardeşim, hiç bıkıp usanmadan sürekli fişekleri deneyip bizimle paylaşıyorsun.İnan ki uzun süredir senin tüm paylaşımlarını zevk ile takip ediyoruz, yürekten teşekkür ederim.Gerçekten emek ve çok çaba gerektiren  uğraş bunlar.
               Fişek mevzusuna gelirsek, avcılık hayatımda edindiğim tecrübeye göre yorum yapıyorum; Yerli fişeklerde malzeme ve kalite çok sık değişiyor, üretimlerde parti partiyi maalesef tutmuyor.Her tüfek her barutu sevmiyor.Yerli fişeklerde çoğunlukla barut miktarı az olduğu için, kış avlarında zayıf kalıyor.
               Buna rağmen benim yerli olarak beğendiğim  fişek sterling.En azından sitesinde malzeme, hız, basınç gibi verileri yayınlıyor.Bu yılın üretimlerinde TSE ve CIP damgaları da fişeklerin üzerine basılmıştı.Eğer herkes dürüst üretim yaparsa biz avcılar da ithal fişek aramak zorunda kalmayız ve daha güzel olur.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2017, 00:04:21 »
tahtalıda iyi iş çıkardı -4-5 derecede rc sipe ve 32 gr bp den çok daha iyi sonuç verdi çok sert ve rüzgarlı havada çifte ve otmatikde
Özgür abi belli ki senin tüfek iyi yakıyor  >:D

Emrah eline emeğine sağlık.
Sterling  beğendiğim fişek geçen .
sezon tūm avlarda kullandım.
Çok iyi sonuç lar aldım. .
       Selamlar. .
Ben de havalar çok soğumadan sterling kullanıyorum. Bıldırcında favori fişeğim oldu 28 gr bior tapası süper. 32-34 gramları gt1 ile mükemmel grupman yoğunluğuna sahip, keşke etkisi de aynı oranda olsa da uzak atışlarda gönül rahatlığıyla kullansam..
Tahtalı için 34 gr 3 ve 4 numaralarını seçmek zorunda kalıyorum, iş yapıyor ama bir yere kadar :-\

Emrah bey paylasim icin tesekkurler, fisegin kutusunuda paylasabilir misiniz? Bu yesil olanlardan gordum fakat plastik tapa saniyordum sizin gibi incelemedim yesil olanlar acaba kece tapa mi kutusunu paylasirsaniz benim icin daha verimli bir paylasim olucak simdiden tesekkurler emeginize saglik.

Burak Bey kutusu yok elimde ama birebir fotoğrafını internetten paylaşayım..

http://www.avfoni.com/dosya/2014_08/STERLING-Bior-30-Gr-12-Cal-Av-Fisegi-b.jpg

Emrah Kardeşim, hiç bıkıp usanmadan sürekli fişekleri deneyip bizimle paylaşıyorsun.İnan ki uzun süredir senin tüm paylaşımlarını zevk ile takip ediyoruz, yürekten teşekkür ederim.Gerçekten emek ve çok çaba gerektiren  uğraş bunlar.
               Fişek mevzusuna gelirsek, avcılık hayatımda edindiğim tecrübeye göre yorum yapıyorum; Yerli fişeklerde malzeme ve kalite çok sık değişiyor, üretimlerde parti partiyi maalesef tutmuyor.Her tüfek her barutu sevmiyor.Yerli fişeklerde çoğunlukla barut miktarı az olduğu için, kış avlarında zayıf kalıyor.
               Buna rağmen benim yerli olarak beğendiğim  fişek sterling.En azından sitesinde malzeme, hız, basınç gibi verileri yayınlıyor.Bu yılın üretimlerinde TSE ve CIP damgaları da fişeklerin üzerine basılmıştı.Eğer herkes dürüst üretim yaparsa biz avcılar da ithal fişek aramak zorunda kalmayız ve daha güzel olur.

Mehmet Bey güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi en başta sürekli barut değişimi ve yetersiz miktarda kullanım olunca istikrarsızlık ortaya çıkıyor.
Mesela Bp 30 gr 5 numara ile çok tahtalı aldım. Aynı mesafelerde aynı performansı sterling veremez.. Yine Mirage 30,5 gr ile ağaçtan havalanan ve 50 metreden daha uzak mesafelerde 2 defa tahtalı düşürdüm. Saçmayı o mesafelere kadar etkili sürebiliyor. Kıyaslamaya kalktığınızda, Bp light 30 gr içeriğinde 1.65 gr mb barutu bulunur. Yine mirage 30,5 gr lite game fişeğinde 1.70 gr A1 barut bulunur. Yani 1.40 gr AS barutla aralarında çok fark var :)
2016-2017 sezonunda aldığım tüm sterlinglerde CIP damgası vardı. Sterling fişeklerin sevdiğim en güzel tarafı saçmayı bozmuyorlar. Tapa olarak sadece X-wad model kullanıyorlar ve bu da benim işime geliyor. Namlu iç çapı 18.65 mm olan Gt1 tüfeğimin sterling fişeklerle grupman açısından harika uyumu var. Aynı şekilde etkili bir fişek olsa tadından yenmez. Aralık ortalarına kadar 32-34 gramlarını kullanabiliyorum. Sonrasında eksiye düşen ayaz sabahlarda yüksek geçitlerde istediğim randımanı vermiyor maalesef..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, M.Burak METİLLİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2017, 15:53:21 »
Aynı fişekten sezon sonu civarı almıştım. Saçmalar aynen bendekiler de düzgündü. Barut yine AS'ye benziyordu. 1,35 g ölçtüm. Bu fişeği denemedim ama 28 gramını kullanmıştım. 28 gram 8 numarası yarım şokla 30 metreye kadar bıldırcın iriliğinde kuşlara rahatlıkla yeterli. Sürati de iyi. 390-400 m/s civarıdır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.