Sn.Türe,
Öncelikle avlağınızda bulunan ördek çeşitlerini sınıflandırmak gerekiyor..Yeşil ve Ger (Dişi) ,Çamurcun (Behri,Mıkır,Civil,Kirik),Kıl kuyruk ile 10 kadar sakar meke mühresi ülkemizin pekçok bölgesinde iş yapar.
Kanatlı mühre sayısı 3-4 adet olabilir imkan dahilinde.Mühre dizilimi ayrı bir sanattır ve rüzgar ile gümenin yerine göre konma alanını belirleyip dizilebilir.1 yeşil 1 ger , 1 er tane de erkek ,dişi çamurcun mühresi toplam 4 kanatlı mühre 12+12 şeklinde yeşil, 12 adet çamurcun, 6 adet kıl kuyruk ve 10 kadar sakarmeke mühresi ile her suda av yapılabilir.Daha açık ve büyük sularda mühre sayısını arttırmak başarıyı arttırır.
Yeşiller ile sakar meke mührelerini beraber kullanınız, eğer mühre grubunun çevresine yerleştirirseniz daha etkili olur.Çamurcunları yakın bir noktaya grup yapınız hareketli mühreleri ile birlikte .Kıl kuyrukları yeşil+sakar meke grubu ile çamurcun grubunun arasına atınız.
En önemli şey rüzgar yönü ve şiddetine bağlı KONMA BÖLGESİ tesbitidir.
Marka olarak favorilerim Green Head Gear ve Flambeau' dur yıllardır kullanıyorum..
Bundan sonra iş maalesef bitmiyor ,işin çağırma kısmı başlıyor işte ben de o kısmını beceremiyorum..İyi bir düdük kullanımı gerek..