Film yapmakta pek mahirler efendim ben ona bir şey demedim.
Ama bir sorun bakalım, bu tüfeğin yapımında çalışan mesela "barrel maker" usta, Beretta'nın "inhouse" çalışanı mıymış değil miymiş?
Maille sorun bakalım ne yanıt verecekler
İlla aklınıza bir başka firmaya yaptırma mevzuu gelmesin. Zira firmanın asıl işi bu tarz tüfekler olmadığından (aslında asıl işi tüfek üretmek olmadığından diyebiliriz
), bu tüfekleri yapacak ustalara her gün mesai yaptırıp full aylık maaş ödemek işlerine gelmiyor. Ya gŭneksiz, stepsiz bir tüfekten ve 7 harflilerden bahsediyoruz Allah aşkına ya, hiç mi şüphelenmediniz?
Mesela William Evans'ın da, Best Gun sınıfında olmayan normal sidelock tüfekleri vardır ama William Evans'dan "Best Gun" sınıfında bir sidelock isterseniz, siparişle birlikte bir barrel maker, bir action maker, bir stock maker, bir finisher, bir engraver ile proje bazlı anlaşırlar ve tüfeği bitirene kadar çalışırlar. Inhouse çalışanı değildir bu ustalar. Dışarıdan gelir, işlerini yapar giderler. William and Son da bir benzerini yapar, W&S sadece "master gunsmith" ustasını inhouse olarak tutar elinde, diğerleri outsource. Holland&Holland, Purdey, Merkel vs en alt modelinden en üst modeline kadar tamamını inhouse personeline yaptırır.
Bu arada, hazır mud motorunun marşına basmışken
Bu tüfeğin çakmak kapağının ön kısmı neden o kadar uzatılmış ki ?
Ben size söyleyeyim; "bar action bir sidelock"muş" gibi görünsün havası vermek için"
Bu tüfek "bar action" değil, bir "back action" sidelock. Yani ana maşa yay (main spring) çakmak kapağının önüne doğru uzanmıyor ki?
Taaaa en arkada duruyor... Eeee? Ne bu uzatmalar kapağı falan? Arkası boş, bomboş
Sanki arkasında gerçekten bir main spring var"mış" gibi, İngiliz modeliy"miş" gibi
Bu en üst düzey tüfeği ve bunda bile "mış" gibi var , ben daha ne diyeyim...
DNA'dan herhalde
Saygılar
Ya allahaşkına gene mud motorun marşına basmayalım ,kim kime ne yapıveriyomuş bu devirde outsource olarak şunu yapabilen firma dur senin baban benim yavrum repliği gibi göğsünü gere gere çıkmaz mı ortaya ,sanki konyada fason parça çektiriyorlar tornada ,bu vuvuzela seslerine alışkınız tabi ...Filmi bile çekildi 4 4 lük bir yapım olarak,bu modelin hep inhouse ...