Özellikle hindi şokunu yoğun kullanırken tam yan kesme atışlarda shot string uzunluğunun dezavantajını hissettiğim olmuştu.Yalnız arkadan düz atışlar ile sürü atışlarında sağladığı avantaj tartışılmazdı..
Tuncay Hocam bu aslında avantaj olabilir, az biraz önleme hatası olsa bile shot string uzunluğunun bu hatayı telafi etmesi lazım
Şakasına diyorum tabiki. Ben onu öğrenmeden önce, toplu giden saçmaların hep bir arada gittiğini sanıyordum, meğer olay başkaymış.
Ardışık uzunluk fazla olunca aynı bölgeye daha yoğun isabet denk geliyormuş meğer.
Shot string uzunluğu, bior ve keçe tapalı fişeklerde daha kısa olsa gerek. Hem power tapalı fişeklere göre sanki daha homojen bir dağılım da sergiliyorlar. Farklı power tapaların atış performansları birbirini tutmuyor.
Bence, namlu ve/veya şokun gerçeğe yakın performansını görebilmek için, kalite standartı yüksek bir keçe tapa fişekle test edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. En azından namlunun ve şokun karakteristiğini daha iyi yansıtabilir sanki. Mesafeyi de 30-33 m civarı yapsak güzel bir fikir verebilir aslında