ORVIS. Şimdi inceledim.
Akrilik miflon kullanmışlar. Bir çok ürünü de varmış. İlk defa görüyorum. Çantaları da harika. Markayı çok başarılı buldum.
Miflon bulabilirim ama ben pofidik olmasını istemiyorum. Çünkü baştan sona ya da yarıya kadar açılan fermuarlı bir kılıf yapmayacağım. Kovboy tarzı tamamen kapalı ve tüfeğin bastırılarak giydirildiği bir kılıf yapmayı düşünüyorum.
Aslında bu iş için koyun postu hazırlamıştım ama tuzunu giderebildiğimden emin olamadığım için vazgeçtim.
Bendeki kılıfta tarif ettiğiniz gibi tepeden basma(pardon öyle de kullanılabilir ama boydan da tamamen açılıyor fermuarı,fakat takedown tipi,yani full boy kılıf değil şu an sitesinde olanlar gibi) ama üretimden kaldırılmış sanırım,göremedim sitesinde,fakat kılıfın tamamen açılabilmesi gereğinde iyi kurutulabilmesı açısından önemli..Orvis evet gözü kapalı tavsiye edebileceğim bir kuruluş,oldukça köklü,eski ve has Amerikan(bilinen iyi anlamıyla)bir outdoor(av balık ağırlıklı)spesiyalist..
Bende bir takım da orvis streamliner fly olta ve makarası ve muhtelif fly ekipman ve sinekleri(el yapımı,siparişten sonra yapılıyor) var orvis marka fakat hiç kullanmak nasip olmadı bir takım da el yapımı vintage fenwick fly kamış(rod) ve pflueger trion makara(reel) var,bu iyi seviye bir kombinasyon ve bununla biraz avlandım..
Fly avcılığını da size de tavsiye ederim,seveceğinizi düşünüyorum
,geniş alabalık suyu bulmak Tunceli vb dışında hayli güç olduğundan ben Tatlısu kefali vesair türlerin olduğu alçak irtifa avlarında kullanıyorum o da çok zevkli,suyun üzerinde balığın hamlesi görülüyor çünkü,aynı keklik avı gibi heyecan katsayısı yüksektir..