bugun sıfır yeni silah belgesi almak için emniyete gittim....
2 el silah için..avcıdan avcıya .... bayi değil
...::::avcıdan avcıya silah alırken önce alıcı vekaletname ile emniyet veya jandarmaya giderek,satıcıdan aldıgı silahı ruhsatına(vekaletname) gecici olarak işletecek, işletimden sonra aldığı silah ile emniyet veya jandarmaya götürecek. silah sahibi olmadan veya bu işlemi yapmadan emniyet veya jandarmaya giderseniz.silah KAPIDAN GİRERKEN devlete geciyor ve silah alana ve satanada 500 tl ceza verilecekmişşş..
türkcesi::: sehir dısından avcıdan ruhsatlı silah önce SATICIYA parasına gönderip noter vekaleti ile emniyet veya jandarma gidilecek işlem yapılcak sonra kargo ile silah alıcıya gönderilecek.yoksa silah kargo tarafından da emniyete geciyor devlet malı kaydı yapılıyor, alıcı da satıcı da 500 tl ceza kesilicekmişşşş..
silahın parasına göndereyim ,sende silaha bana KARGO ile gönder.ben silaha beğenırsem silahı böyle alayım.bu kalkmıs.silah devlete geciyor ve 500 tl ceza alıcı ve satıcıyı da
silah + satıcı+ alıcı hepsi birlikde emniyet veya jandarmaya gidenler için bu sartname yok. sıkıntı yok devir anında olurmus