İbrahim bey diğer açtığınız konuda da köpeklere takmışsınız.Köpekli av avı bitirmez, bu çok derin ve karmaşık bir konu avın bizde neden bittiği onlarda neden bitmediğini bilimsel olarak araştırıp çözüm bulunmazsa havanda su döveriz. Saygılarımla.
Abi bu köpek işinde okadar iddealıyımki sizinde meranız vardır. 5 yıl köpekle o meraya girmeyin eğer keklikler sizin bahçeyi kazmaz ise tavşanlar gece ortalıkta gezmez ise buraya tekrar yazın .
Ben köpekle bir şekilde av yapılmasına razıyım
Alırsın tazını yakalatırsın tavşanını .
Diğer bir husus köpek her avda yasaklanmasın , ördek,kaz,üveyik,tahtalı,bıldırcın bu avlarda serbest olsun.
Hiç bir av tecrübesi olmamış insanı bir köpekle meraya götürün
Köpek anacıda buluyor yavruyuda , o fıtratı gereği işini yapıyor , Ferma verse tavşan kabak gibi ortada keklik kabak gibi ortada mesafe en fazla 3 metre . Şimdi bu ava tölarans nasıl veririz
Avı köpek buldu vurmak basit vuramam korkusu varsa yatakta vuruyorlar, yada zevkli olsun diye tekmeliyoz
Bunlarıda geçelim sizde bir avcısınız
Bir Merada tavşan ve kekliğin köpekten kurtulma olasılığı nedir.
Siz bir tavşan ve kekliğin yere kaynak yaptığına şahit olmadınızmı.Bunu bir avcının bulma olasılığı nedir.
Abi herşeyi geçtim 15 kişi ava çıkıyor akşama kadar 1 - 2 tane tavşan buluyor ağzındaki lafı aynen yazıyorum
"HAFTAYA KÖPEK BULUP GELELİM BU İŞ BÖYLE OLMAYACAK "
Demekki bu köpekte bir şey var . Haftaya geliyorlar zoraki hayvanları buldurup 15 tavşan 30 keklikle meradan çıkıyorlar. Anacından tutun , palazına kadar kim kime denk gelirse vuruyorlar.
Su taşıtları ,motorlu su botları ördek avında yasak, ördeğe tölarans verilmiyormuş
Aynı hesapla , Avcı sağlığı için, meralarımızın sürekliliği için sadece Tavşan ve Keklik merasına köpekle girmeyelim. Hem göreceksiniz avcılar daha atletik daha sağlıklı olacaklar. Genç nesil avcılığın meşakkatini öğreneceği gibi tavşan ve kekliğin bütün hayatını öğrenecekler.
GÖreceksiniz hiç kimse birşey kaybetmeyecek hiç bir derneğin keklik salmasına gerek kalmayacak.
Doğal tavşan ve keklik meralarımız doğal üreme yoluyla daha çok çoğalacak.
Daha zevkli av ve avcılık için avcının kendi nasibi için Köepeklerimizi Tavşan ve Keklik Meralarımızdan uzak tutalım.